Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Education Warta Pamrentah Investments News Keslametan Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK Maneka Warta

Kepiye industri lelungan lan pariwisata bisa tahan saka Coronavirus

Rencana sing tepat dicethakaké dening WTTC carane ngamanake Wisata lan Pariwisata
g20wttc
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing sejarah pertama, Menteri Pariwisata G20 dadi tuan rumah luwih saka 45 CEO lan Anggota WTTC, sing nyritakake rencana kanggo ngirit sektor Travel & Pariwisata lan 100 juta pekerjaan global.

wingi eTurboNews nyuwun crita. Dina iki eTN nyedhiyakake rincian sing tepat babagan rencana kasebut

Sajrone Kepemimpinan G20 ing Track Pariwisata, Arab Saudi njaluk kolaborasi sektor pariwisata lan pariwisata global kanggo ngembangake wawasan kanggo nyepetake pemulihan global. Asile, WTTC nampilake rencana sing tujuane miwiti maneh Perjalanan & Pariwisata internasional lan pulih 100 yuta lapangan kerja sacara global.

Acara sektor swasta dibukak dening HE Ahmed Al Khateeb, Menteri Pariwisata Arab Saudi lan Ketua Lacak Pariwisata G20 lan Presiden & CEO WTTC, Gloria Guevara kanggo nyetel adegan kasebut. 

Iki diikuti karo intine saka Chris Nassetta, Presiden & CEO Hilton lan Ketua WTTC lan kontribusi saka CEO lan Menteri sing makili kabeh wilayah ing saindenging jagad, kalebu Argentina, UK, UAE, Singapura lan Spanyol, sing gabung karo sektor swasta kanthi gabungan swara setuju yen liwat kolaborasi bebarengan, pamulihan Travel & Pariwisata bisa digawe luwih cepet. 

CEO nggunakake forum bersejarah kanggo njlentrehake apa sing dipercaya bisa dadi rencana 24 poin anyar sing bakal ngganti game sing bakal ngirit sektor sing berjuang.
Miturut model ekonomi WTTC, udakara 100 yuta lapangan kerja bisa disimpen liwat kolaborasi internasional sing kuwat, ngilangi alangan perjalanan, lan protokol pengujian internasional nalika budhal, lan liya-liyane. 

Gloria Guevara, Presiden & CEO WTTC, ujar: "Rapat bersejarah iki nyedhiyakake platform paling apik kanggo nggawe kolaborasi publik lan pribadi sing bakal nyebabake pembangunan sektor sing wis rusak dening pandemi kasebut.

"Atas jenenge WTTC lan sektor swasta global, aku matur nuwun lan ngakoni Menteri Pariwisata Arab Saudi amarga kepemimpinane, uga Menteri Pariwisata G20 amarga kolaborasi kanggo mbalekake jutaan lapangan kerja lan mata pencaharian kanthi diwiwiti maneh lelungan internasional kanthi cara sing aman lan efektif.

"Sipat rapat iki ora bisa diremehake; iki pisanan dadi akeh CEO lan pimpinan Pariwisata & Pimpinan sing diundang kanggo lenggah ing forum sing padha karo Menteri Pariwisata G20 kanggo nggawe rencana nyata kanggo nylametake sektor Perjalanan & Pariwisata.

"Rencana iki bakal nduwe akibat sing gedhe; iku bakal nggawa mupangate nyata lan asli ing industri - saka penerbangan menyang operator tur, taksi menyang hotel lan sapanunggalane. 

"Kita uga seneng yen Perjalanan Seamless Traveler, sing wis dadi prioritas strategis kanggo WTTC, lan bakal luwih bisa bali menyang plancongan internasional, wis disengkuyung dening para peserta ing rapat sejarah saiki."

Yang Mulia Ahmed Al Khateeb, Menteri Pariwisata Arab Saudi lan Ketua Rapat Menteri Pariwisata G20 nampi inisiatif kasebut, "Atas wakil Menteri Pariwisata G20, aku muji Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia lan sektor pariwisata lan pariwisata global kanggo usahane kanggo nggawe wong dadi prioritas utama sajrone pandemi global, kanthi kolaborasi ing level industri lan karo sektor publik kanggo nggawe tindakan konkrit sing bakal nglindhungi mayuta-yuta lapangan kerja lan mata pencaharian, nalika njamin manawa sektor kasebut luwih tahan kanggo krisis ing mbesuk. ”

Antarane CEO saka sektor swasta global sing diundang Arab Saudi yaiku, Arnold Donald, Carnival Corporation; Keith Barr, Klompok Hotel Antar Benua; Alex Cruz, British Airways; Jerry Inzerillo, DGDA; Kurt Ekert, Plancongan Carlson Wagonlit; Greg O'Hara, Sertifikat; Paul Griffiths, Bandara Dubai; Puneet Chatwal, Perusahaan Hotel India; Tadashi Fujita, Japan Airlines; Gabriel Escarrer, Melia; Pierfrancesco Vago, Pelayaran MSC; Jane Sun, Trip.com; Friedrich Joussen, TUI; Federico J. González, Grup Hotel Radisson; Manfredi Lefebvre, Abercrombie & Kent; Alex Zozaya, Apple Leisure Group; Jeff Rutingu, Grup Internasional Amerika; Adnan Kazim, Grup Emirat; Darrell Wade, Ora Wedhi; Brett Tollman, Perusahaan Plancongan; Ariane Gorin, Expedia; Mark Hoplamazian, Hyatt; Vivian Zhou, Jin Jang Int. Klompok; Johny Zakhem, Accor; Heike Birlenbach, Deutsche Lufthansa AG; Ayhan Bektaş, OTI Holding; Geoffrey JW Kent, Abercrombie & Kent; Gustavo Lipovich, Aerolineas Argentina; Leonel Andrade, CVC; Jack Kumada, JTB; Roberto Alvo, Grup Airlines LATAM; Vikram Oberoi, Klompok Oberoi; Craig Smith, Marriott; Shirley Tan, Kelompok Properti Rajawali; Budi Tirtawisata, Tur Panorama; Gibran Chapur, Hotel Istana; Bander Al-Mohanna, Flynas; Nicholas Naples, Amaala; Ali Al-Rakban, Aqalat; Dr Mansoor Al-Mansoor, Bandara Riyadh; Amr AlMadani, Komisi Kerajaan Al Ula; Nabeel Al-Jama, Aramco; Andrew McEvoy, NEOM; John Pagano, Perusahaan Pengembangan Laut Merah; Ibrahim Alkoshy, Saudia; Abdullah Al Dawood, Seera Group; Talal Bin Ibrahim Al Maiman, Kratoning; Fettah Tamince, Rixos; Hussain Sajwani, DAMAC; Tran Doan-a The Duy, Vietravel; Joseph Birori, Safira Primata.

Alexandre de Juniac, Direktur Jenderal, IATA, Fang Liu, Sekretaris Jenderal, ICAO, uga nambah swara kanggo nyoba dadi solusi kanggo ngilangi karantina. Zurab Pololikashvili, Sekretaris Jenderal UNWTO uga menehi sumbangan kanggo debat kasebut. 

Alexandre de Juniac, Direktur Jenderal lan CEO IATA ujar, "Penting banget yen pamrentah lan industri kerja bareng kanthi mbukak maneh wates kanthi uji coba COVID-19 sistematis. Udakara 46 yuta lapangan kerja kena resiko. Partisipasi industri sing bersejarah ing KTT G20 iki minangka wiwitan kemitraan industri pemerintah sing dibutuhake kanggo nguripake ekonomi pariwisata lan pariwisata sing gumantung saka 10% PDB global. "

Fang Liu, Sekretaris Jenderal ICAO ujar, "Pamrentah lan industri wis kerja keras liwat ICAO kanggo nggawe lan nyelarasake respon pandemi COVID-19 pandemi efektif ing transportasi udara, lan kanggo nyambungake jagad plancongan lan pariwisata. Atusan yuta wong lan bisnis ing saindenging jagad gumantung saka upaya kasebut, lan acara WTTC iki nyedhiyakake kesempatan sing penting kanggo negesake poin kasebut marang pimpinan sektor swasta lan publik G20. "

Atas panjaluk Arab Saudi, WTTC nampilake rencana pemulihan sing kalebu rolas poin kanggo sektor swasta lan rolas kanggo sektor publik, fokus ing langkah-langkah kanggo ngaktifake lelungan internasional. 

Rencana sing durung tau ditindakake ditarik karo input saka Anggota WTTC lan nutupi macem-macem inisiatif sing gumantung karo koordinasi internasional kanggo nggawe operasi sing efektif lan nerusake lelungan internasional, kalebu implementasi rezim pengujian internasional nalika budhal kanggo nyilikake risiko nyebar COVID-19.

Chris Nassetta, Ketua WTTC lan Presiden lan CEO Hilton ujar, "Rencana aksi sektor swasta WTTC penting banget kanggo nyengkuyung pamulihan sektor kasebut lan ngasilake bali 100 juta lapangan kerja lan pariwisata sacara global." 

"Bakal butuh kolaborasi sing penting ing antarane sektor publik lan swasta kanggo njamin pemulihan lengkap lan mbangun maneh kapercayan para turis, mula rapat G20 saiki penting banget. Aku semangat karo kemajuan sing kita lakoni ing saindenging jagad lan ngarepake upaya kolektif terus kanggo ndhukung para pemangku kepentingan lan ningkatake pengaruh luar biasa sing digawe industri kanggo komunitas global. "

Alex Cruz, Ketua lan Kepala Eksekutif British Airways ujar: "Aja ragu; Covid-19 nyebabake krisis paling ala ing sejarah penerbangan global komersial. Kanggo mesthekake slamet industri, kita njaluk pendekatan global kanggo tes lan nggawe koridor udara regional supaya bisa ngasilake penerbangan maneh ing udara, lan ekonomi global bisa obah, sanalika bisa. Pamrentah kudu tumindak cepet lan bisa kerja bareng sadurunge kasep. ”

Keith Barr, CEO, InterContinental Hotels Group (IHG): "Industri pariwisata lan pariwisata duwe peran kritis ing ekonomi global lan komunitas ing saindenging jagad. Kacepetan lan kekuwatan supaya bisa didhukung, mula penting banget. Kolaborasi antarane pamrentah lan industri pancen penting kanggo iki lan saya semangat kanggo level kemitraan lan komitmen sing ditemokake ing rapat G20 sing bersejarah iki.

Arnold Donald, Presiden & CEO Carnival Corporation lan Wakil Ketua Amerika Utara ujar, "Sawijining pakurmatan bisa duwe kesempatan kanggo bicara ing acara penting iki. Sektor plancongan lan pariwisata wis dadi pendorong utama pertumbuhan ekonomi global sajrone 5 taun kepungkur lan penting kanggo kita kabeh kerja bareng kanggo miwiti maneh lelungan internasional kanthi aman lan efisien. " 

Federico J González, CEO saka Radisson Hospitality ujar manawa "Kita ora bisa ngremehake kekuwatane sektor publik lan swasta kanggo saling ndhukung lan nulungi industri perhotelan. Kita ngerti pentinge iki awal taun iki, lan main peran penting ing pangembangan protokol "Perjalanan Aman" World Travel and Tourism (WTTC), kerangka keramahan global kanggo bali menyang bisnis kanthi aman. Dina iki, luwih saka saiki, kita kudu mesthekake manawa industri lelungan, sektor publik, lan sektor swasta duwe pangerten lan rencana global sing umum kanggo njamin lan nglindhungi safety para plancong, mitra, lan anggota tim nalika industri tetep dilanjutake supaya pulih, dibangun maneh, lan bukak lawang maneh. "

Gabriel Escarrer, Ketua Eksekutif lan CEO Meliá Hotels International ujar, "Ing persimpangan iki ing sejarah kanggo industri perjalanan global, yen luwih penting tinimbang sadurunge kita kabeh mikir lan tumindak bebarengan, negara kudu setuju karo kriteria lan indikator umum kanggo ngidini pariwisata mili, nalika njamin tingkat keamanan kesehatan maksimal. "

"Ing WTTC, kita kabeh selaras lan ngomong kanthi siji swara, siyap maju bebarengan mbukak maneh wates minangka langkah pertama kanggo pemulihan lelungan berkelanjutan."

Jane Sun, Kepala Eksekutif lan Direktur Trip.com Group ujar, "Plancongan minangka industri sing tangguh, lan bagean dhasar saka pirang-pirang urip kita. Aku seneng banget yen kabeh wong teka ora mung ngrembug babagan industri nanging uga nuduhake semangat kanggo lelungan. Tren saiki sing wis diamati ing pasar China pancen nyengkuyung, lan kita yakin manawa ditambah karo jaminan, langkah-langkah lan inovasi sing kita ngenalake, kita bakal terus ndeleng pertumbuhan sing apik lan dhuwur anyar kanggo industri ing wektu kasebut. . "

Paul Griffiths, CEO saka Bandara Dubai ujar, "Kelangan mobilitas iki ngrusak sektor perjalanan lan pariwisata ing saindenging jagad. Pamrentah ing saindenging jagad ngupaya industri penerbangan kanggo solusi sing minimalake risiko infeksi nalika nggawe wong-wong ing jagad - lan ekonomi - pindhah maneh. 

"Ana telung langkah penting sing dibutuhake kanggo nggawe asil iki. Prosedur pengujian umum sing cepet, akurat lan gampang ditindakake, pendekatan gabungan kanggo protokol pengujian, isolasi lan proteksi lan nggawe kesepakatan bilateral ing antarane negara-negara, setuju kanggo ngetrapake langkah kasebut. Saiki kita kudu tumindak supaya plancongan aman maneh. ”

Greg O'Hara, Pendhiri lan Mitra Mitra Certares “Ing tengah-tengah salah sawijining tantangan paling gedhe sing wis diadhepi ekonomi global lan masyarakat, saya lega manawa pamrentah ing saindenging jagad iki kepengin banget marang sektor kita. Sektor kita penting banget kanggo produktivitas ekonomi lan kesejahteraan pribadi, lan kita nandhang sangsara ora proporsional. 

"Saiki ana akeh poin data sing bisa nyengkuyung masarakat supaya bisa urip maneh lan lelungan kaya sing wis dingerteni. Kita butuh bantuan pamrentah global kanggo nginstal maneh kapercayan lelungan kanthi komunikasi informasi kanthi jelas lan objektif. ” 

Pierfrancesco Vago, Ketua Eksekutif MSC Cruises ujar, "Rapat iki nyedhiyakake kesempatan unik kanggo nuduhake pengalaman lan ilmu kolektif babagan cara kerja sama kanggo miwiti Pariwisata kanthi aman lan sehat. Muga-muga data lan sinau saka wiwitan operasi kapal pesiar sing dakwartakake bisa mbantu ngrampungake harmonisasi ing sektor sing luwih jembar. ”

Jerry Inzerillo, CEO, Otoritas Pengembangan Gerbang Diriyah ujar, "Pariwisata wis dadi salah sawijining kontributor ekonomi paling penting ing donya, nggawe siji saka 10 lapangan kerja global. Kita duwe tanggung jawab gedhe lan duwe hak istimewa minangka para pemangku kepentingan industri pariwisata supaya bisa bebarengan lan kolaborasi sajrone kebutuhan sing penting - amarga kita luwih kuwat minangka swara bersatu, lan pamulihan kerja industri bakal luwih cepet dibantu kanthi pendekatan sing konsisten lan bersatu internasional. 

"Minangka bagean saka acara bersejarah iki, amarga Kerajaan Arab Saudi dadi Presiden G20 kaping pisanan, minangka penghormatan sejati, lan kita ngarep-arep nggawe kemitraan sektor publik-swasta terus kanggo entuk pemulihan sing cepet lan cepet resume plancongan internasional sing aman. 

"Aku arep matur nuwun sanget marang HRH Pangeran Mahkota Mohammed Bin Salman lan Menteri Pariwisata, Yang Mulia Ahmad bin Aqil al-Khatib, amarga kepemimpinan sing terus-terusan, lan menehi sumber daya kanggo promosi Arab Saudi lan pariwisata global. Matur nuwun kanggo Gloria Guevara lan WTTC kanggo inisiatif sing luar biasa iki lan kesempatan sing dadi bagean saka rencana pemulihan proyek 100 yuta. ”

Tadashi Fujita, Direktur Perwakilan, Presiden Eksekutif Japan Airlines ujar, "Aku ngucapke matur nuwun banget amarga wis melu konferensi sing kaya pengaruh lan duwe kesempatan kanggo kerja sama kanggo pemulihan global pasca COVID. Sing dibutuhake saiki yaiku nyedhiyakake pengalaman plancongan sing aman lan aman lan mujudake masarakat sing plancongan lan warga bisa urip bebarengan kanthi tentrem. Aku pengin nggawe upaya kanggo mewujudkan cita-cita sing dhuwur kasebut bebarengan karo tim. ”

Roberto Alvo, CEO LATAM Airlines Group ujar, "Langkah-langkah sing terkoordinasi lan konsisten sing disengkuyung dening WTTC lan selaras karo rekomendasi ICAO penting banget kanggo kepercayaan pelanggan uga aktivasi lan pemulihan penerbangan lan pariwisata ing Amerika Selatan. Kita bakal terus kolaborasi karo pamrentah lan mitra industri kanggo nggawe protokol sing aman, gampang dingerteni lan terjangkau sing bakal mbantu mulihake kapercayan pelanggan lan ngaktifake sektor sing ndhukung jutaan lapangan kerja ing wilayah kasebut. " 

Pak Puneet Chhatwal, MD lan CEO saka Indian Hotels Company Limited (Taj) ujar, "Sawijining pakurmatan dadi bagean saka Rapat Pariwisata G20 sing bersejarah. Ing India, lelungan lan keramahan nyumbang 9.3 persen kanggo PDB India umume lan nyumbang luwih saka 8 persen saka total pegaweane India. Mula penting banget supaya bisa bebarengan lan fokus ing kebangkitan sektor ing jagad iki kanthi optimisme, ngarep-arep lan manunggal ing solidaritas industri. "
WTTC wis dadi pemimpin utama sektor swasta ing upaya kanggo nggawe maneh kapercayan konsumen global lan nyengkuyung baline Aman sing aman.

Miturut Laporan Dampak Ekonomi 2020 WTTC, nuduhake manawa sektor Perjalanan & Pariwisata bakal penting banget kanggo pulih. Ngandharake manawa sajrone 2019, Travel & Pariwisata tanggung jawab kanggo siji saka 10 lapangan kerja (total 330 yuta), menehi kontribusi 10.3% kanggo PDB global lan ngasilake siji saka patang kabeh lapangan kerja anyar.

Iki uga minangka salah sawijining sektor sing paling macem-macem ing saindenging jagad, nggunakake kabeh level ekonomi-ekonomi kanggo wong, tanpa preduli jinis utawa kesukuan, nggunakake 54% wanita lan 30% nom-noman.

Apa rencana persis?

BACKGROUND
Travel & Pariwisata minangka katalis kanggo pemulihan ekonomi global lan tuwuh, tanggung jawab kanggo 330 yuta lapangan kerja (siji saka sepuluh lapangan kerja global) lan 10.3% PDB global (USD 8.9 triliun) ing taun 2019. Sajrone limang taun kepungkur, siji ing
papat kabeh proyek anyar sing digawe ing saindenging jagad ing kabeh sektor lan industri, yaiku ing Plancongan & Pariwisata.
Ing saindenging negara G20 - sektor iki tanggung jawab kanggo 211.3 yuta lapangan kerja lan USD 6.7 milyar ing PDB.
Plancongan & Pariwisata minangka salah sawijining sektor paling gedhe ing donya, sing nyurung pangembangan sosial ekonomi lan nggawe lapangan kerja. Iki nduweni peran penting kanggo nyuda kemiskinan, ndorong kemakmuran, nyuda ketimpangan nyedhiyakake kesempatan tanpa preduli jinis, pendhidhikan, kabangsaan, lan kapercayan kanthi 54% tenaga kerja sektor kasebut dadi wanita lan luwih saka 30% minangka pemuda.
Sayange, sektor Travel & Pariwisata ngadhepi tantangan sing durung pernah ana sadurunge saka pandemi COVID19. Sektor kasebut minangka salah sawijining sing paling ala lan miturut perkiraan WTTC paling anyar, dening
pungkasan taun 2020 - luwih saka 197 yuta proyek lan USD 5.5 triliun bakal ilang ing saindenging jagad amarga ambruking lelungan global.
Kaya sing wis disinaoni saka krisis sadurunge, restart lan pemulihan sektor Travel & Pariwisata, lan tunjangan ekonomi lan sosial sing ana gandhengane, gumantung banget karo koordinasi internasional. Platform G20 digawe sawise krisis finansial lan dadi mekanisme sing paling sukses kanggo nyuda jangka wektu pemulihan liwat kolaborasi internasional lan koordinasi internasional.

Kahanan Saiki
Krisis sing durung ana sadurunge mbutuhake tumindak lan kolaborasi sadurunge. Iki kabukten ing tumindak terkoordinasi sing ditindakake G20 nalika ngadhepi langkah-langkah pertama pandemi COVID-19. Tumindak kasebut wis ditindakake lan disorot ing Pratelan Pemimpin G20 Luar Biasa, Pernyataan Menteri Pariwisata G20, Rencana Aksi Gubernur G20 & Gubernur Bank Sentral, lan Tindakan G20 kanggo Ndhukung Perdagangan lan Investasi Dunia Nanggepi COVID-19.
Ing wulan September 2020, luwih saka 121 yuta lapangan kerja lan mata pencaharian ing sektor Plancongan lan Pariwisata wis kena pengaruh global nggawe krisis ekonomi lan sosial paling ala.
Koordinasi internasional sing luwih apik kanggo ngilangi alangan lan nggawe kapercayan lelungan penting banget kanggo slamet lan pemulihan sektor kasebut. Kanggo entuk pemulihan, penting banget kanggo mesthekake para lelungan babagan watesan lan kabijakan perjalanan kanggo nggampangake lelungan domestik lan internasional.

Ana kesempatan khusus kanggo pimpinan saka sektor publik lan swasta supaya bisa kerja bareng kanggo nggawe dalan supaya bisa pulih ekonomi sing dibutuhake kanggo industri Plancongan & Pariwisata
tanpa kompromi langkah-langkah kesehatan sing dibutuhake lan, ngasilake jutaan proyek.
Ing pimpinan Arab Saudi lan Kepresidenan G20, sektor swasta Pariwisata & Pariwisata global dijaluk nggabungake rencana kanggo ndhukung pemulihan sektor kasebut lan ngasilake 100 yuta lapangan kerja. \

RENCANA PEMULIHAN
Anggota WTTC, pimpinan sektor swasta liyane lan organisasi internasional wis ngenali tumindak sektor swasta ing ngisor iki:

  1. Ngleksanakake protokol kesehatan lan standar global sing standar ing kabeh industri lan geografi nganti
    nggampangake pengalaman lelungan sing tetep lan aman.
  2. Bekerjasama karo pamrentah kanggo nyoba COVID-19 sadurunge budhal lan kontak
    nelusuri alat ing protokol lan kerangka pengujian internasional.
  3. Ngembangake lan nganggo teknologi inovatif lan digital sing ngidini lelungan lancar, luwih ngatur
    mili pengunjung, lan ningkatake pengalaman lelungan nalika dadi luwih aman.
  4. Nawakake keluwesan kanggo pesenan utawa pangowahan kayata ngilangi biaya amarga kasus positif COVID-19.
  5. Promosi promosi, produk sing luwih terjangkau utawa regane luwih gedhe kanggo insentif domestik lan
    lelungan internasional, nimbang pedoman kesehatan nasional lan internasional.
  6. Bekerjasama karo pamrentah kanggo promosi tujuan sing mbukak kanggo bisnis lan
    dokumen testimoni kanggo mbangun kapercayan lelungan maneh.
  7. Adaptasi model bisnis karo kahanan global sing anyar lan bisa digunakake kanggo ngembangake produk anyar
    lan solusi kanggo ningkatake pariwisata domestik lan internasional.
  8. Nguatake panentu lan tuku asuransi lelungan sing kalebu tutup COVID-19.
  9. Nyedhiyakake komunikasi sing konsisten lan terkoordinasi kanggo para wisatawan, menehi informasi supaya luwih apik
    penilaian risiko, kesadaran lan manajemen, nggampangake lelungan lan ningkatake pengalaman.
  10. Ngembangake program pengembangan kapasitas lan pelatihan kanggo ngundhakake lan nglatih maneh para pariwisata lan UMM
    lan nguatake katrampilan digital sing penting kanggo nyetel sing normal lan kanggo sing luwih klebu,
    sektor sing kuat, lan tangguh.
  11. Nguatake praktik keberlanjutan, kerja sama karo komunitas lokal lan nyepetake
    agenda sustainable yen bisa.
  12. Terus investasi ing kesiapan lan ketahanan krisis supaya luwih bisa nglengkapi sektor kanggo nanggapi
    risiko utawa kejut mbesuk, nalika makarya cedhak karo sektor publik.

Nanging, sektor swasta ora bisa nyuda jangka wektu pemulihan lan nggawa bali 100 yuta lapangan kerja; kolaborasi publik-pribadi penting kanggo sukses rencana kasebut. Sektor swasta nampi kekarepan Menteri Pariwisata ing negara-negara G20 kanggo nguatake kolaborasi internasional uga fasilitator lan kepemimpinan ing pamrentahane lan kerja sama karo sektor swasta babagan prinsip-prinsip utama ing ngisor iki:

  1. Koordinasi internasional ing antarane pamrentah kanggo nggawe operasi sing efektif lan nerusake lelungan internasional.
  2. Pendekatan terkoordinasi kanggo mbukak maneh wates lan pertimbangan nglaporake standar internasional lan indikator babagan penilaian risiko lan kahanan saiki kanggo menehi kajelasan babagan
    Alexa.
  3. Coba implementasi 'koridor udara' internasional ing antarane negara utawa kutha kanthi kahanan epidemiologis sing padha, utamane ing antarane pusat internasional utama ing ngisor iki: London, NYC, Paris, Dubai, Frankfurt, Hong Kong, Shanghai, Washington DC, Atlanta, Roma, Istanbul, Madrid Tokyo, Seoul, Singapura. Moskow antara liya.
  4. Selarasake protokol Kesehatan lan higienis lan langkah-langkah standar, kanggo mbantu nggedhekake kapercayan para lelungan lan njamin pendekatan pengalaman lelungan sing tetep saliyane nyuda
    risiko kena infeksi.
  5. Nindakake protokol pengujian internasional lan kerangka kerja terkoordinasi kanggo tes sadurunge budhal nggunakake tes sing cepet, efisien, lan terjangkau
  6. Coba kontak internasional nelusuri standar kanthi data sing selaras kanggo sektor swasta supaya bisa dilacak lan dhukungan.
  7. Ngowahi langkah-langkah karantina supaya mung kanggo tes positif: Ganti karantina selimut kanthi pendekatan sing luwih target lan efektif, nyuda pengaruh negatif marang proyek lan ekonomi.
  8. Tinjau peraturan lan kerangka hukum sing ana kanggo mesthekake yen adaptasi karo syarat sing wis diganti ing sektor kasebut kanggo nggampangake pemulihan lan pertumbuhan pasca COVID-19.
  9. Terus ndhukung sing paling kena pengaruh COVID-19 ing sektor Travel & Pariwisata, kalebu MSME babagan stimulus fiskal, insentif, perlindungan para pekerja.
  10. Nyedhiyakake komunikasi sing konsisten, sederhana lan terkoordinasi kanggo warga lan para plancong kanggo njamin penilaian lan kesadharan risiko sing luwih apik liwat kampanye komunikasi (PR lan media).
  11. Terus ndhukung kampanye promosi lelungan kanggo njamin, insentif lan narik lelungan plancongan uga bisnis. Dhukungan testimoni lan pesen positif babagan nggawe proyek lan pengaruh sosial saka lelungan.
  12. Terus investasi ing kesiapan krisis lan ketahanan supaya luwih apik nglengkapi sektor kasebut kanggo nanggepi risiko utawa kejutan ing mbesuk, nalika kerja sama karo sektor swasta.

Rencana kasebut wis dikembangake kanthi umpan balik saka CEO sektor swasta global - Anggota WTTC lan non-Anggota, Anggota Pasukan Tugas Industri WTTC lan organisasi internasional lan ndhukung lengkap implementasi pedoman lan proses ICAO CART.

Klik kene dadi bagean Q&A karo Wakil Presiden WTTC Maribel Rodriguez.


Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.