24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Aruba Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality News Mbangun maneh tanggung jawab Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Kertu ED Online Aruba nyuda masalah krisis ing pulau kasebut

Kertu ED Online Aruba nyuda masalah krisis ing pulau kasebut
ditulis dening Harry S. Johnson

The Covid-19 krisis mbuktikake manawa otomatisasi dadi penting saiki luwih saka sadurunge. Kanthi akeh watesan sing diangkat lan batesan maneh, industri pariwisata lan pamrentah siyap ngetrapake langkah-langkah anyar lan aturan ketat sing kudu ditindakake para turis. Kertu ED utawa kertu pariwisata online minangka salah sawijining alat sing digunakake dening pamrentah kanggo nglumpukake informasi sing penting sadurunge para wisatawan sing mlebu.

Gamma IT Solutions, perusahaan pangembangan perangkat lunak adhedhasar Aruban, minangka pangembang saka Kertu ED Online Aruba, yaiku Platform Imigrasi sing lengkap lan otomatis. Kertu ED Online ndadekake para panguwasa Aruban sing bersangkutan nggunakake saringan pertama kanggo para pre-skrining lelungan mbesuk menyang Aruba lan bisa mbukak maneh wates Aruba.

The Kertu ED Online utawa kertu pariwisata sing dikembangake dening Gamma IT Solutions minangka alat penting kanggo pamrentah ing sembarang negara sing pengin nglumpukake data sing penting sadurunge para wisatawan sing mlebu. Amarga manawa saben negara nemtokake langkah-langkah keamanan dhewe, salah sawijining fitur paling apik ing Kartu ED Online yaiku supaya bisa disesuaikan kanthi syarat lan kabijakan saben negara.

Kertu ED Online Aruba nganti saiki bisa nglumpukake data terkenal babagan masalah kesehatan pamrentah Aruban kayata:

  • Pengantar pitakon babagan kesehatan ing Platform Imigrasi minangka garis pertahanan pertama kanggo nolak para turis sing pengin ngunjungi Aruba sing ngalami gejala COVID;
  • Kamungkinan kanggo ngunggah tes Corona negatif sajrone 72 jam sadurunge tekan Aruba kanggo ngidini para turis sing sehat bisa ngunjungi Aruba;
  • Menehi solusi pambayaran integrasi ing Platform Imigrasi sing ngidini para plancong mbesuk menyang Aruba kanggo mbayar asuransi wajib COVID Aruba lan prabayar kanggo tes sing bakal ditindakake nalika tekan Aruba;
  • Priksa lan saringan otomatis kanggo para plancong sing teka saka negara-negara beresiko ing AS sing mbutuhake upload tes PCR negatif sadurunge mabur menyang Aruba;
  • Priksa lan filter otomatis kanggo nolak para wisatawan sing mabur saka negara-negara sing Aruba wis nutup wates;
  • Solusi terintegrasi karo Departemen Kesehatan ing ngendi Otoritas Pariwisata Aruba (ATA) nggawe kabeh informasi sing gegandhengan karo kesehatan diklumpukake dening Platform Imigrasi lan diwenehake menyang departemen kesehatan kanggo mriksa pengunjung sing bakal teka.

Solusi IT Gamma, sing uga dadi pangembang RADEX BCMS, Sistem Manajemen Kontrol Border Aruba, ndadekake bisa nggabungake kabeh informasi sing dikumpulake dening Kertu ED Online menyang database RADEX BCMS. Entitas pamrentah sing berwenang bakal bisa nggoleki data kasebut lan duwe informasi saiki lan akurat babagan para turis sing mlebu lan metu saka negara kasebut.

Ing babagan Manajemen Kontrol Border, Kertu ED Online wis bisa nggawe Platform Imigrasi wajib kanggo kabeh wong sing lelungan. Iki wis ngilangi panggunaan kertu ED fisik sing langsung nyebabake:           

  • Ora ana pindai maneh kertu ED fisik dening Petugas Imigrasi sing nyuda wektu pamroses lelungan nganti 40%;
  • Maskapai penerbangan ora kudu tuku kertu ED fisik maneh; iki ramah lingkungan;
  • Data sing luwih resik, sing nambah kualitas data RADEX BCMS lan data pariwisata kanthi sakabehe.

Kaya Aruba, akeh negara sing nemtokake langkah lan kabijakan keamanan dhewe supaya bisa mbukak wates maneh. Salah sawijining kaluwihan duwe sistem manajemen kendali wates minangka RADEX BCMS, yaiku bisa digabung karo Kartu ED online lan / utawa kertu pariwisata ing sembarang negara. 

Nganti saiki, otomatisasi Kertu ED Online uga nggawa akeh mupangat kanggo panguwasa lokal Aruba. Kanthi duwe data ing tangan, sadurunge para pelancong teka ing Aruba, panguwasa bisa nggawe pengaturan sing luwih apik kanggo nampung jumlah wisatawan.

Iki kalebu pengaturan sing ana gandhengane karo:

  • Staff personel imigrasi;
  • Staff personel bandara;
  • Taxi
  • Etc.

Kertu ED Online utawa kertu pariwisata bisa duwe akeh mupangate kanggo negara apa wae. Penting banget uga duwe Sistem Manajemen Kontrol Border kayata RADEX BCMS, sing ngidini sistem bisa berinteraksi lan menehi informasi sing penting kanggo kabeh panguwasa sing gegandhengan. RADEX BCMS minangka Sistem Manajemen Kontrol Border lengkap kanthi piranti lunak paling hard lan paling anyar kanggo katrampilan multi-biometrik lan telusuran. Fitur utama RADEX kalebu proses tahap pertama, sing kalebu mriksa data basis data sing dicolong, pirang-pirang dhaptar sing dikepengini, lan database liyane sing dikarepake negara; pangolahan tahap kapindho, sing kalebu telusuran multi-biometrik lan registrasi; nglaporake; keamanan; lan administrasi. 

Yen rong langkah iki (Kertu ED Online / Kertu Pariwisata lan sistem kontrol tapel wates) digabungake, bakal nyepetake gaweyan akeh entitas pamrentah sing ngupayakake keamanan lan keamanan ora mung para turis sing mlebu, nanging utamane warga negarane.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.