News

Aeromexico nglaporake paningkatan penumpang 18.7 persen

0a11_2365
0a11_2365
ditulis dening editor

MEXICO CITY, Mexico - Grupo Aeromexico SAB de CV, maskapai penerbangan paling gedhe ing Meksiko, nglaporake statistik operasionale kanggo Mei 2014.

Print Friendly, PDF & Email

MEXICO CITY, Mexico - Grupo Aeromexico SAB de CV, maskapai penerbangan paling gedhe ing Meksiko, nglaporake statistik operasionale kanggo Mei 2014.

Grupo Aeromexico ngangkut 1 yuta 454 ewu penumpang ing wulan Mei; tambah 18.7% saben taun. Nomer penumpang pasar internasional mundhak 27.8%, dene penumpang ing pasar domestik saya mundhak 15.3%.

Permintaan, sing diukur ing Kilometre Penumpang Penghasilan (RPK), mundhak 25.2%, saben taune. Kapasitas Aeromexico, sing diukur ing Kilometer Kursi (ASK) Kasedhiya, mundhak 19.8% saben taun.

Faktor beban Mei yaiku 78.8%; paningkatan poin 3.3 persentase, saben taun.

Bisa

YTD Mei

2014
2013
var

2014
2013
var

RPK (itinerary + charter, mayuta-yuta)

domestik
893
771
15.9%

4,198
3,562
17.8%

internasional
1,540
1,172
31.4%

7,258
5,790
25.4%

Total
2,434
1,943
25.2%

11,456
9,352
22.5%

ASK (itinerary + charter, mayuta-yuta)

domestik
1,153
1,076
7.2%

5,449
5,104
6.8%

internasional
1,941
1,508
28.7%

9,031
7,599
18.8%

Total
3,094
2,583
19.8%

14,480
12,704
14.0%

Faktor Beban (itinerary,%)

pp

pp

domestik
77.7
72.1
5.5

77.2
69.9
7.3

internasional
79.5
77.9
1.6

80.5
76.5
4.0

Total
78.8
75.5
3.3

79.3
73.9
5.4

Penumpang (itinerary + charter, ewu)

domestik
1,025
889
15.3%

4,827
4,140
16.6%

internasional
430
336
27.8%

2,091
1,681
24.4%

Total
1,454
1,225
18.7%

6,919
5,821
18.9%

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.