Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Curacao Industri Hospitality News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Curaçao mbukak khusus kanggo warga New York, New Jersey, lan Connecticut

Curaçao mbukak khusus kanggo warga New York, New Jersey, lan Connecticut
Curaçao mbukak khusus kanggo warga New York, New Jersey, lan Connecticut
ditulis dening Harry S. Johnson

Sawise ngenteni pirang-pirang wulan, Dewan Pariwisata Curaçao kanthi semangat ngumumake bukaan maneh wates kanggo warga New York, New Jersey lan Connecticut. Miwiti minggu pertama November, warga ing telung negara kasebut kasebut bakal dadi wong Amerika pisanan sing entuk akses menyang pulau Karibia Walanda sing Curaçao sing cerah amarga larangan perjalanan dileksanakake ing awal taun iki.

Sadurunge tekan, kabeh pengunjung kudu nuduhake bukti sing negatif Covid-19 Asil tes PCR dijupuk sajrone 72 jam lelungan. Kanggo nglancarake proses mlebu, pengunjung bakal ngrampungake Kertu Imigrasi Digital ing dicardcuracao.com, unggah asil negatif menyang portal, lan isi Kartu Penemu Penumpang (PLC) online sajrone 48 jam sadurunge mangkat. Kajaba iku, warga ing New York, New Jersey, lan Connecticut kudu nampilake ID sing diterbitake negara sing valid minangka bukti papan dununge.

Penerbangan nonstop saka Bandar Udara Internasional Newark Liberty (EWR) bakal dilanjutake tanggal 7 November kanthi layanan mingguan sing ditawakake ing United. Ing wulan candhake, JetBlue bakal nawakake penerbangan kaping pindho saben minggu saka Bandar Udara Internasional John F. Kennedy (JFK) ing New York wiwit tanggal 9 Desember. 

New York, New Jersey, lan Connecticut saiki gabung karo Kanada lan pasar berisiko rendah lan menengah liyane sing dilarang mlebu ing Curaçao, mung diarani salah sawijining pulau paling apik ing Karibia ing Penghargaan Pilihan Pembaca Condé Nast Traveler ing 2020. Dewan Turis Curaçao - kanthi kolaborasi karo Kementerian Kesehatan Umum, Lingkungan & Alam, uga Kementerian Pengembangan Ekonomi - nemtokake pasar sing duwe risiko sedheng lan sedheng adhedhasar angka lan statistik paling anyar saka saben wilayah sing memenuhi kriteria sing ditemtokake.

"Sawise konsultasi karo komunitas ilmiah lan panel dokter sing terkenal ing Walanda uga ing pulau kasebut, kita njupuk keputusan kanggo mbukak maneh industri pariwisata Curaçao menyang AS," ujare Paul Pennicook, CEO Dewan Pariwisata Curaçao. "Akeh faktor sing dianggep kalebu kasus saiki, pesawat udara lan pengaruh ing ekonomi lokal, lan liya-liyane."

Ing upaya njaga komunitas global lan lokal supaya aman, wiwitan taun iki Curaçao ngetrapake serangkaian protokol kesehatan lan safety, kanthi merek "A Dushi Stay, the Healthy Way" - dushi sing artine "manis" ing Papiamentu. Program sing komprehensif kalebu kabeh wiwit latihan personel lan praktik distansi sosial anyar nganti pedoman kebersihan lan sanitasi. Sistem pemantauan canggih sing dikelola dening kantor kesehatan masarakat ing pulau kasebut uga kalebu telpon pribadi kanggo kabeh pengunjung sing mlebu sajrone ing Curaçao. 

Kajaba iku, kanggo nggabungake kabeh informasi sing cocog, papan turis nggawe aplikasi seluler sing diarani "Dushi Stay." Salah sawijining aplikasi pertama, Dushi Stay menehi akses menyang para tamu kanggo mlebu, protokol ing saindenging pulau, nomer kontak darurat, lan tips kesehatan, uga restoran terbuka, atraksi, pantai, lan liya-liyane.

"Kita bakal terus ngawasi kanthi tliti babagan pangembangan ing saindenging AS," ujare Pennicook. "Amarga kita nikmati tuwuhing digit kaping pindho saka pasar AS suwene pirang-pirang taun kepungkur lan AS nyathet bagean penting saka tekane pariwisata Curaçao, kita ngarep-arep bisa mbukak kutha gateway liyane sanalika kondhisi ngidini supaya wong Amerika bisa terus nemu tujuan sing luar biasa iki. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.