News

"Aset paling gedhe yaiku kesatuan nasional - Ora ana sing luwih penting tinimbang aku iki"

gendera_1
gendera_1
ditulis dening editor

Ing acara Dina Nasional Seychelles tanggal 18 Juni, ngrayakake 21 taun wiwit diadopsi konstitusi Republik Ketiga, Presiden Seychelles James Michel wis ngomong babagan imp

Print Friendly, PDF & Email

Ing acara Dina Nasional Seychelles tanggal 18 Juni, ngrayakake 21 taun wiwit diadopsi konstitusi Republik Ketiga, Presiden Seychelles James Michel wis ngomong babagan pentinge persatuan nasional ing visi kanggo masa depan negara sing luwih apik, ing pidato ing Stad Linite, ing acara pawai Hari Nasional awan mau.

Presiden Cabo Verde, Dr.Jorge Carlos Fonseca, dadi tamu terhormat nalika pahargyan kasebut.

Presiden Michel ujar manawa taun iki minangka taun pungkasan Seychelles ngrayakake tanggal 18 Juni minangka Hari Nasional, amarga pamrentah nggawe prosedur kanggo ngrayakake tanggal 29 Juni, ulang taun kamardikan Seychelles ing taun 1976, minangka dina nasional ing 2015.

"Iki tanggal sing ditampa kanthi bunder ing antarane Seychellois. Iki minangka tanggal sing nyawiji. Tanggal sing nglumpukake simbol kanggo makili kekayaan, rasa seneng lan kesejahteraan masarakat. Babagan persatuan nasional, patriotisme, solidaritas, persaudaraan, katresnan lan rasa hormat marang kanca-kanca Seychellois. Pancen tepat yen kita ngelingi tanggal sing ora bisa dibantah iki ing sejarah kanthi wigati sing kudune. Kita bakal ngakoni politik, sosial, moral, kelembagaan lan budaya sing luwih gedhe. Ora ana sing bakal nandingi keputusan iki. Wong-wong dhewe sing wis mutusake. Kita nindakake kanggo kabeh Seychellois. Kanggo anak-anake. Kanggo turunan. Kanggo persatuan nasional, "ujare Presiden ing pidato kasebut.

Dheweke nambahake manawa persatuan nasional minangka siji-sijine cara kanggo nggayuh 'wates anyar' lan njaluk kabeh Seychellois kanggo gabung karo usaha kasebut, kanggo Seychelles Anyar lan anak-anak Seychelles.

"Aset paling gedhe yaiku kesatuan nasional. Ora ana wong - sing dakbaleni maneh - bakal ngyakinake sing suwalike. Ora ana sing bakal nggawe aku ganti pikir. Ora ana sing luwih penting kanggo aku tinimbang iki. Lan aku bakal terus masrahake urip, tenagaku, gaweyanku kanggo promosi lan penguatan persatuan nasional. ”

Pak Michel ngumumake yen dheweke bakal nggawe forum level tinggi, sing bakal dipimpin, sing bakal kalebu wong tartamtu - tanpa preduli afiliasi politik - sing mbedakake kanthi ilmu, pengalaman, kabecikan lan layanan kanggo bangsa kasebut.

"Peran forum iki yaiku musyawarah kanggo kabeh masalah sing langsung nyebabake kepentingan nasional, lan nggawe proposal konkrit sing bakal dianggep serius karo pamrentah. Anggota-anggota kasebut bakal bebas debat babagan masalah sing ana gandhengane karo masa depan Seychelles ing domain apa wae - persatuan nasional, inklusifitas, politik, ekonomi, sosial, moral, budaya, lsp. Konsultasi minangka kunci kesatuan nasional. Konsultasi mbantu pemerintah njupuk keputusan sing apik. ”

Presiden Michel ngomong babagan sawetara inisiatif sing bakal ditindakake pemerintah.

Ekonomi Biru

Presiden Michel ujar manawa aspek penting ing kabijakan pembangunan berkelanjutan Seychelles yaiku manajemen lan eksploitasi ekonomi biru sing apik, minangka kontributor utama ekonomi sing luwih gedhe ing mangsa ngarep. Dheweke nambahake, sawetara proyek supaya Seychellois bisa melu ing ekonomi biru lagi ditindakake.

Subsidi omah

Presiden ujar manawa pamrentah kudu nambah upaya kanggo mbantu kulawarga supaya bisa tekan omah dhewe. Ana sawetara langkah sing arep diumumake pamrentah ing wektu cedhak supaya bisa menehi sumbangan kanggo tujuan kasebut. Iki kalebu kenaikan Skema Pinjaman Perumahan, saka SR500,000 dadi SR750,000; kenaikan Utang Perumahan nomer loro, saka SR300,000 dadi SR400,000; paningkatan Skema Ekstensi Perumahan; lan tinjauan kriteria Skema Tabungan Rumah Tangga. Langkah-langkah kasebut bakal efektif wiwit tanggal 1 Juli.

Salajengipun, Skema Pembiayaan Diri bakal diaktifake wiwit saiki nganti September kanthi wiwitan pambangunan omah ing Ile Perseverance kanggo wong sing wis utangan miturut Skema iki.

Undhang-undhang Harmonisasi kanggo peraturan modern

Presiden ujar manawa Seychelles kudu dadi luwih produktif, kanggo nambah ilmu. Lan dadi luwih kreatif lan inovatif, kanggo narik investasi, lokal uga manca.

“Luwih pinter babagan bisnis. Dadi luwih cerdas ing hubungan, lan cara komunikasi karo jagad liyane… .. Kita uga kudu selaras karo undang-undang sing selaras karo Konstitusi, modernisasi undang-undang sing sesuai karo praktik internasional sing paling apik, nalika nggatekake kekhasan kita , budaya lan tradhisi. ”

Pusat Mikroenterprise Providence Anyar

Presiden ujar manawa negara-negara kasebut kudu duwe luwih akeh usaha cilik, luwih akeh usaha menengah, supaya ekonomi terus berkembang.

"Iki minangka salah sawijining pilar ekonomi lan motor pembangunan kita. Iki minangka salah sawijining sektor ing ngendi kemitraan sektor publik-swasta bisa maju, lan kita kudu nyengkuyung. Pamrentah saya nganggep penting banget lan kita bakal terus ndhukung pangembangan lan ekspansi.

Bukak Pusat Providence Microenterprise ing wulan September bakal nuduhake langkah penting ing arah iki. Gumantung saka panjaluk lan kabutuhan, kita bakal nimbang nggawe pusat sing padha ing wilayah kasebut mbesuk. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.