News

Pariwisata Indonesia Gaya Nazi

saleacafe1
saleacafe1
ditulis dening editor

Pariwisata Indonesia menyang Bandung saiki wis kasedhiya Gaya Nazi.

Print Friendly, PDF & Email

Pariwisata Indonesia menyang Bandung saiki wis kasedhiya Gaya Nazi. SoldatenKaffee (The Soldiers 'Café), dijenengi sawise hangout WWII kanggo tentara Jerman ing Paris, dibukak ing taun 2011 ing kutha Bandung Barat, Indonesia, Indonesia.

Kafe tema Nazi sing kontroversial ing Indonesia - diisi swastikas, potret Adolf Hitler, wong sing nganggo seragam Nazi lan ruang interogasi mock - wis dibukak maneh kurang saka setaun sawise rasa marah internasional nyebabake ditutup.

Kafé ditutup ing wulan Juli 2013 dening sing duwe, Henry Mulyana, sawise media, kalebu Jakarta Globe lokal, nerbitake artikel ing kafe sing nyebabake reaksi global.

Mulyana janji bakal mbukak maneh kafe kondhang kasebut kanthi tema Perang Donya II sing luwih jembar lan mbusak kabeh swastikas, pengacara dheweke marang AFP sawise ditutup.

Nanging, dina Setu, ing pembukaan maneh SoldatenKaffee, kabeh simbol Nazi tetep ana: poster swastikas lan propaganda kanthi simbol Nazi bisa dideleng kanthi cetha ing cafe.

Mulyana nindakake "njembarake" tema kafe, amarga dekorasi saiki kalebu sawetara barang militer Inggris, Prancis, AS, Jepang lan Walanda. Dheweke uga ngirim gambar pimpinan terkenal ing WWII, kayata PM Inggris Winston Churchill lan pimpinan Soviet Joseph Stalin. Potret Hitler saiki digantung ing tembok bebarengan karo dheweke.

Titik kasebut dikunjungi sawetara wong enom sing nganggo seragam Nazi. Siji wong nganggo swastika ing lengen, dene sing liyane foto ing ruangan interogasi mock minangka tahanan.

Pemilik cafe kasebut negesake manawa dudu Naskah lan negesake cafe kasebut nduweni akeh pelanggan saka Eropa lan ora duwe masalah karo tema Perang Dunia II, amarga katon ing perspektif sejarah.

Umume wong Indonesia ora ngerti babagan Nazisme lan ora akeh wong Yahudi sing manggon ing negara kasebut.

Holocaust nantang tugas sekolah 'ora pantes banget' - dewan sekolah

Mromosi ideologi Nazi, kalebu simbol sing ana gandhengane karo Nazisme, lan penolakan Holocaust Yahudi, dikriminalake ing pirang-pirang negara, kalebu Jerman.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.