News

Nganalisa usul aturan US kanggo transparansi biaya maskapai

HUKUM - Headshot_21
HUKUM - Headshot_21
ditulis dening editor

Artikel iki minangka bagean kapindho analisis Kabar Pengajuan Proposal Aturan (NPRM) Departemen Perhubungan AS (NPRM) kanthi irah-irahan Transparansi Biaya Ancillary Airline lan Konsumen Liyane

Print Friendly, PDF & Email

Artikel iki minangka bagean kapindho analisis Kabar Pengajuan Proposed Rule (DPR) Departemen Perhubungan AS (NPRM) kanthi irah-irahan Transparansi Biaya Ancillary Airline lan Aturan Perlindhungan Pelanggan Liyane [70 Daftar Federal 29970 (23 Mei 2014)]. Artikel pertama [ETN (18 Juni 2014)] ngrembug babagan definisi DOT babagan sapa lan apa sing kudu dilebokake ing "definisi kukumipun 'agen tiket" "lan evolusi tugas lan tanggung jawab wong lawas" agen tiket ”, yaiku agen perjalanan ritel. Ing artikel iki, kita bakal ngrembug proposal tambahan DOT "kanggo mbutuhake maskapai penerbangan lan agen tiket (sing mentas ditetepake) kanggo ngumumake ing kabeh titik penjualan biaya layanan Ancillary dhasar tartamtu sing ana gandhengane karo konsumen transportasi udara sing tuku ... Saiki, sawetara konsumen bisa uga duwe ora bisa ngerteni biaya lelungan sing sejatine nggoleki tarif penerbangan, amarga ora cukup informasi babagan biaya kanggo layanan Ancillary ”.

"Unbundling" Yaiku Masalah

DOT ngakoni manawa biaya layanan sing ora dibayar saka rega dhasar yaiku masalah ["Akeh layanan utawa produk sadurunge ing rega tiket maskapai kayata bagasi sing wis dicenthang, tugas kursi sadurunge lan papan prioritas saiki didol kanthi kapisah"]. Unbundling sumebar ing saindhenging hotel [Hukum Perjalanan § 4.04 [6]], maskapai [Hukum Perjalanan § 2.03 [13]] lan industri mobil sewaan [waca Hukum Perjalanan: Perusahaan Mobil Sewa sing tumindak ala [ETN (23 April 2014) (ing Shames vs. Hertz Corporation, 2012 WL 5392159, Pengadilan nyathet manawa "Ing taun 2006, industri mobil sewaan penumpang (RCD) ngusulake perubahan hukum California sing banjur digawe… Minangka imbalan kanggo pendanaan sing tambah iki (pambayaran Komisi Pariwisata lan Pariwisata California ( Komisi)) RCD diidini kanggo 'ngeculake' biaya sing ditrapake kanggo pelanggan lan ngetrapake biaya kasebut kanthi kapisah saka tarif sewa dhasar. Sing penting, pangowahan sing diadopsi ngidini perusahaan kasebut 'menehi sawetara utawa kabeh pambiji menyang pelanggan.' miturut omongane uwong, iki nyebabake rong biaya khusus kanggo para pelanggan mobil sewaan santai… ragad pambiji pariwisata 2.5% ditambahake karo biaya sewa mobil, sing banjur mbantu dana Komisi. Penggugat negesake manawa Komisi kasebut banjur padha h RCD mbenerake rega mobil sewa kanthi menehi beya pambiji pariwisata 2.5% kanggo para pelanggan. Kapindho, RCD 'ngeculake' biaya konsesi bandara sing wis ana ditrapake kanggo pelanggan mbayar bandara kanggo hak nindakake bisnis ing papan bandara ... 9% saka rega sewa ... panyewa (miturut omongane uwong) mbayar total rega sing luwih dhuwur kanggo sewaan saka mobil ing bandara California tinimbang sing dimupangatake ”)].

Antipatiathy Pelanggan Kanggo Biaya sing Ora Dibuwang

Cetha manawa konsumen ora seneng amarga ora mbayar biaya layanan sanajan para supplier lelungan terus meksa luwih akeh [waca, Litvan, Transparent Air Highway? Apa-apa Nanging, Klompok Pelanggan Ngomong, www.bloomberg.com/news (21 April 2014) ("Komite Transportasi lan Infrastruktur House kanthi sebulat suara nyetujoni tagihan tanggal 9 April sing bakal ngidini operator nglanjutake praktike sing paling penting nampilake tarif dhasar tinimbang total rega. Pajeg, biaya bagasi lan biaya liyane sing bisa nggawe bagean substansial saka sing dibayar konsumen bisa ditampilake liwat link utawa pop-up ")].

Aturan Akhir 2011 Ora Cukup

Ing tanggal 25 April 2011 [76 Daftar Federal 23110] DOT ngetokake Aturan Final kanggo Meningkatake Perlindhungan Penumpang Maskapai Penerbangan sing ngetrapake macem-macem syarat pambocoran kanggo operator lan agen perjalanan liwat 14 Kode Peraturan Federal anyar 399.85 kalebu mbutuhake "operator nanging dudu agen tiket kanggo nyampekano ing homepage suwene telung wulan yen ana perubahan kanggo bagasi. Kajaba iku, miturut 14 CFR 399.85 (d), pelaku usaha kudu nyedhiyakake dhaptar kabeh biaya layanan opsional ing sawijining kaca Web ... Nalika (DOT) nganggep syarat pambocoran ing aturan pungkasan taun 2011 minangka langkah sing arah, arah kasebut dibutuhake aja ngatasi kanthi lengkap masalah kekurangan transparansi layanan lan produk tambahan. Pelanggan sing Booking transportasi liwat agen tiket isih ora nampa informasi sing akurat lan nyata babagan biaya kanggo layanan tambahan lan produk lan ora bisa nemtokake total biaya lelungan. Pelanggan uga ora bisa nggunakake dhaptar layanan opsional lan biaya sing maskapai kirimake ing situs web kanggo nemtokake biaya lelungan amarga maskapai umume nyedhiyakake macem-macem biaya kanggo layanan tambahan kajaba bagasi lan ngakoni yen biaya beda-beda adhedhasar sawetara faktor kayata jinis pesawat sing digunakake, pesawat sing dipesen penumpang utawa wektu nalika penumpang mbayar layanan utawa produk kasebut. Salajengipun, dhaptar layanan opsional lan biaya sing maskapai kirimake ing situs Web minangka dhaptar statis… Gegayutan karo bagasi, sarat pambocoran sing ana saiki menehi informasi tartamtu, nanging penumpang isih kudu mriksa grafik sing dawa lan kompleks kanggo nemtokake biaya sing tepat bakal dikenani biaya kanggo bagasi ”.

Pengungkapan Biaya Sing Didhelikake lan Ngapusi

"(DOT) tetep mikir manawa operator terus mbukak layanan sing sadurunge kalebu ing rega transportasi udara, penumpang kudu dilindhungi saka biaya sing didhelikake lan ngapusi lan diidini toko rega transportasi udara kanthi efektif … (DOT) yakin manawa ana peraturan sing dibutuhake kanggo ngatasi kekurangan transparansi babagan biaya transportasi udara sejatine lan ngusulake supaya biaya layanan tambahan diwenehake menyang konsumen liwat kabeh saluran penjualan. (DOT) njaluk masukan babagan proposal iki uga solusi inovatif sing bisa uga ora kita pikirake ".

Rong Solusi sing Diusulake Kanggo Komentar

DOT ngusulake rong solusi sing bisa ditindakake kanggo nambah transparansi. "Salah sawijining proposal yaiku supaya saben operator nyebarke informasi ragad layanan tambahan menyang agen tiket (kalebu GDS (Sistem Distribusi Global)) sing ngidini operator mbagekake tarif, jadwal lan informasi kasedhiyan ... (DOT)… mbutuhake operator supaya nyedhiyakake informasi sing 'bisa digunakake, saiki lan akurat' babagan biaya kanggo layanan tambahan tartamtu kanggo kabeh agen tiket supaya informasi iki bisa diwenehake menyang konsumen ing kabeh titik penjualan. Saben maskapai bakal terus nemtokake ing endi lan kepiye layanan tambahan bisa dituku… Proposal nomer loro padha karo sing pertama ing kabeh cara kajaba siji… sing nomer loro bakal ngilangi syarat supaya informasi babagan biaya tambahan disebarake menyang GDS… wiwit GDS… ora bakal tundhuk marang syarat notifikasi konsumen langsung. Nanging, pangowahan nomer loro mbutuhake operator kanggo nyebarke informasi ragad layanan tambahan kanggo kabeh agen tiket sing ngidini operator ndistribusikake tarif, jadwal lan informasi kasedhiyan yen agen tiket adol tiket maskapai langsung menyang konsumen… proposal kapindho ora mbutuhake operator kanggo nyedhiyakake informasi biaya tambahan kanggo entitas kayata alat meta-search kaya Kayak lan Google ”.

Ngandharake Dhasar

(DOT) "yakin manawa ora mbukak biaya layanan dhasar tambahan kanthi akurat lan op-to-date sadurunge konsumen tuku transportasi udara bakal dadi praktik perdagangan sing ora adil lan ngakali (nanging) ora kabeh informasi biaya layanan tambahan kudu kasedhiya liwat kabeh saluran. Nanging, ana layanan dhasar tartamtu sing intrinsik kanggo transportasi udara ... lan biaya layanan kasebut minangka faktor sing nimbang proses nggawe keputusan kanggo konsumen. Kita nganggep layanan tambahan dhasar kasebut kalebu tas sing dicenthang pisanan lan nomer loro, siji barang sing ana gawan lan pilihan kursi sadurunge. Pengaturan keputusan iki mbutuhake operator pesawat AS lan manca negara kanggo menehi distribusi kanggo agen tiket kanggo layanan tambahan dhasar kasebut ”.

kesimpulan

Aturan pungkasan kanggo NPRM iki isih pirang-pirang wulan lan bisa uga nggambarake solusi anyar lan inovatif kanggo masalah transparansi biaya layanan tambahan. Tetep dirungokake

Panulis, Justice Dickerson, nulis babagan Hukum Perjalanan sajrone 38 taun kalebu buku ukum sing diupdate saben taun, Law Travel, Law Journal Press (2014), lan Litigating International Torts in US Courts, Thomson Reuters WestLaw (2014), lan luwih saka 300 artikel hukum sing akeh kasedhiya ing www.nycourts.gov/courts/9jd/taxcertatd.shtml.

Artikel iki ora bisa direproduksi tanpa idin saka Thomas A. Dickerson.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.