China nuduh amarga rencana mbiayai tanduran hidro Uganda

cina lan uganda
cina lan uganda
ditulis dening editor

Perusahaan arung jeram lan plancongan plancongan utama Uganda sing bisnis ing lembah Nil sisih ndhuwur wis siyap babagan rencana nggawe bendungan liyane ing Kali Nil.

Print Friendly, PDF & Email

Uganda’s key rafting and travel adventure companies doing business along the upper Nile valley are up in arms over plans to build another dam on the Nile. This dam could effectively wipe out rafting, a lucrative adventure activity for tourists, which Uganda has become known for over the past two decades, should the preferred high dam be constructed.

When the Bujagali hydro-electric power plant and dam was constructed, financed in part with World Bank money, the Ugandan government gave a binding undertaking on certain offset measures to be taken which included the integrity of Mabira Forest as much as keeping certain clearly-mapped-out downstream sections of the river free of any further dams which could impact on local communities and the tourism industry which has become a major employer and revenue source for the area.

Kesepakatan kasebut, sing dideleng lengkap karo koresponden iki, ditandatangani tanggal 18 Juli 2007 ing antarane Asosiasi Pengembangan Internasional lan pamrentah Uganda lan diwaca sawetara bagean: "Kewajiban Uganda miturut Perjanjian Indemnitas iki ora bisa dibatalake, mutlak lan tanpa syarat," naleni negara kasebut supaya ora tumindak apa wae sing bisa mengaruhi bagean kali sing dimaksud, minangka pembangkit listrik Isimba sing saiki wis diabaikan.

Tim "Petualangan Petualangan Simpen ing Uganda" saiki wis nulis menyang Bank Dunia supaya maneh negesake kebutuhan komitmen Uganda kanggo ngurmati kesepakatan offset uga nuduhake kekurangan proyek bendungan, saestu, kaya sing disaranake koresponden iki dening pirang-pirang sumber, pilihan versi dam paling bisa dilebokake.

Kutipan wiwitan:

Kita ngerti manawa sampeyan minangka perwakilan kanggo Bank Dunia ing Uganda, lan rumangsa ana masalah sing bakal sampeyan minatake, uga ngirim email sing padha karo Somin Mukheriji, sing dipercaya dadi pimpinan tim tugas kanggo Proyek Tenaga Tenaga Bujagali. Nyuwun tulung dijaluk, lan tampa pangapura yen ana sawetara sing wis sampeyan ngerteni.

Minangka langkah mitigasi saka Proyek Hydro Bujagali ing Uganda, Kesepakatan Offset Kalagala antarane Bank Dunia lan Pamrentah Uganda dibentuk kanggo nglindhungi bagean kali sing isih ana ing wilayah kasebut. Proyek PLTA Isimba saiki ngancam wilayah kasebut, kanthi waduk sing direncanakake bakal mbuwang bagean penting ing wilayah sing dilindhungi.

Minangka klompok warga negara sing prihatin, investor lan pelaku bisnis, kita njaga bagean kali iki sing penting banget. Uga dadi lingkungan sing apik banget, uga nyedhiyakake sumber unik lan khusus sing ngidini industri pariwisata dibangun ing wilayah kasebut, nggawe akeh lapangan kerja lokal lan njaga pariwisata dhaerah.

Members of Save Adventure Tourism in Uganda (S.A.T.U.) recently met with the Ugandan Electricity Generation Company LTD (U.E.G.C.L.), Ugandan Electricity Transmission Company Ltd (U.E.T.C.L.) and the Ministry of Energy and Mineral development (M.E.M.D.).

Salah sawijining masalah utama sing muncul yaiku Perjanjian Offset Kalagala. Dijlentrehake ing rapat kasebut dening anggota Kementerian Energi. manawa anggota Bank Dunia wis diskusi karo Pamrentah Uganda babagan apa sing kudu ditindakake babagan kasunyatan manawa Isimba nglanggar Perjanjian Offset Kalagala. Ditulis dening anggota MEMD manawa ana sawetara opsi sing dianggep Bank Dunia babagan cara ngatasi masalah kasebut. Nerangake manawa salah sawijining solusi sing bisa ditindakake yaiku mindhah wilayah offset menyang bagean kali sing beda.

Minangka warga lokal sing manggon ing wilayah offset, minangka pamilik bisnis lan pihak sing duwe kepentingan ing Perjanjian Offset Kalagala, kita pengin melu diskusi babagan Perjanjian Offset lan nyedhiyakake bank internasional babagan sing dipercaya minangka informasi sing relevan karo proses nggawe keputusan .

Argumentasi kasebut digawe dening MEMD manawa mung 'bagean cilik' saka wilayah konservasi sing bakal dibanjiri mula dadi masalah gedhe. Loro saka argumen sing jelas yen sampeyan ora duwe perjanjian, utawa sampeyan ora, uga bakal ilang sawetara poin penting sing pengin diwenehake menyang Bank Dunia kanggo dipertimbangkan:

– The most important part of the offset area is the river and the river banks, this is obvious, since the offset area was created as a mitigation measure to compensate for the flooding of an upper section of river. To flood the river and its banks and say that that only makes up a small part of the conservation area is overlooking the fact that the river and its banks are the primary thing that makes this area unique!

– If you look at the attachment you will see that the map marks an area in red, the river banks which will ultimately be underwater. This area is labeled ‘area affected by reservoir’, which is noted to be only 8.2% of the K.O.A. A figure that keeps being quoted to us when we mention the K.O.A. and no doubt is a figure that has been used in discussion with the World bank. However, there is a pretty clear oversight here. The river, not just the river bank, should also be part of the ‘area affected by the reservoir’. The islands, flows, rapids and ecosystems that the river is made up of are also effected, they will be lake, not whitewater when the reservoir is complete. So this area is bigger than the area noted, and of greater significance.

– It is also worth noting (anyone who knows this area well will confirm the same) that the primary areas in the K.O.A. that remain as untouched natural habitat are the river itself and the immediate river banks. In most places, once you are over a 100m from the river bank you enter farm land, rather than unique and environmentally sensitive rapids and river banks. So, the ‘8%’ of the offset area that they will be flooding, is a good portion of the most historic, environmentally valuable and important part of the K.O.A.

Nalika kita ora bisa mbayangake manawa Bank Dunia nyetujoni rencana kanggo mung mindhah wilayah konservasi saka wilayah sing wis rusak, kita pengin menehi bantahan penting kanggo ide iki yen ana pertimbangan nyata:

– We believe it to be against the basic fundamental idea of a conservation agreement to simply move the area because someone wants to destroy part of the conservation area.

– Also, it should be noted that no other area can be substituted for a completely unique section of river and rapids. The section that will be inundated by the reservoir is a truly unique section of whitewater that attracts tens of thousands of tourists from around the world per annum, and it is the only of its kind in the world that is accessible year round. The whitewater that is left, will not have the same draw to the country and region, and there are no other rapids to substitute. On completion of the Bujagali Dam river activities moved to a different section of whitewater, the one now protected by the K.O.A., this will not be an option if the largest version of the Isimba Dam goes ahead, as there will be very little whitewater left on this section of the Nile and no other rapids that the operations can move too.

Minangka pihak sing duwe kepentingan ing KOA, minangka wong sing wis gedhe ing jejere kali lan klompok wong sing duwe pengetahuan jero babagan kali kali sing lagi dibahas, kita njaluk supaya melu diskusi babagan perubahan KOA

Kita uga njaluk informasi apa wae sing bisa diwenehake babagan Isimba HPP lan cara mlebu KOA

Sampeyan uga kudu ujar manawa iki dudu kahanan sing dialami mung sawetara wong sing prihatin. Luwih saka limalas ewu wong, kalebu rolas ewu Uganda, uga wong-wong saka luwih saka 65 negara sing nyebutake keprihatinan liwat petisi babagan pelanggaran KOA lan bentuk Bendungan Isimba paling gedhe, kita seneng menehi sampeyan salinan iki petisi yen sampeyan yakin bakal mbantu ngreksa wilayah konservasi. Ewonan ewu wong sing sejatine peduli karo bagean kali iki lan masarakat lokal sing manggon ing sekitar kono.

Matur nuwun kanggo nggawe KOA lan kabeh upaya nganti saiki ngewangi ngreksa wilayah sing apik iki. Kita matur nuwun dhukungan lan informasi sing bisa diwenehake.

Kula Sincerely,
Wisata Petualangan Simpen ing Tim Uganda.

Kutipan pungkasan

Wis dadi bagean saka konsultasi sing dawa, Bank Dunia nggawe inisiasi pembangkit listrik Bujagali, nalika wiwitane diusulake dening AES, koresponden iki isih ngelingi kahanan lan ngerti sebabe kesepakatan offset kasebut ditindakake lan ana owah-owahan sing ditindakake dening Bank Dunia. bakal nyebabake kapercayan lan kepercayaan dhasar ing antarane persaudaraan Bank lan Uganda. Sawise diluncurake Bujagali, perusahaan rafting wis pindhah menyang hilir, kanthi biaya sing akeh banget, sawise jeram utama Bujagali kabeh dibanjiri lan dadi ora ana gunane kanggo arung jeram lan kayak amarga ana tlaga mini anyar sing ana ing mburine tembok bendungan kasebut.

Yen Bank Dunia nerusake pilihan kanggo mindhah situs offset kasebut, mula ora bakal nyebabake tuntutan hukum utama ora mung saka perusahaan Uganda, nanging uga organisasi internasional kaya Jaringan Sungai Internasional. 13 taun kepungkur, dheweke kabeh dadi bagean saka negosiasi lan diskusi sing nyawang upaya AES ditolak kanggo mbukak sektor pariwisata petualangan sing anyar ing Uganda kanthi nggunakake angka penghasilan pariwisata sing sithik banget ing prakiraan lan proyeksi, sing mesthine saiki kabeh kabukten palsu lan kapapar nalika layar asap rokok sing digawe dening konsultan mandhiri sing digunakake dening AES nalika semana.

Perusahaan petualangan ing Jinja nggunakke ringkesan laporan sing ditugasake taun lalu, nuduhake pengaruh pilihan tembok empangan sing dhuwur kanggo bisnis sing nggawe maca apik:

Kutipan wiwitan:

Penilaian Pariwisata lan Pengaruh Ekonomi Independen saka Proyek Tenaga Air Isimba sing diusulake
Kali Nil, Uganda

Disiapake dening: Layanan Konsultasi E&D sing gegandhengan karo Imani Development

Desember 2013

Ringkesan Temuan Kunci

Minangka bagean saka strategi kanggo ngatasi kekurangan sumber daya listrik sing signifikan ing Uganda, Pamrentah Uganda nggawe Rencana Induk Hidrower kanggo ngenali proyek PLTA sing bisa ditindakake. Salah sawijining proyek sing diidentifikasi ing Master Plan yaiku Proyek Hidrower Tenaga Isimba sing diusulake. Saka proyek PLTA gedhe sing diidentifikasi proyek iki ngasilake tenaga paling sithik. Liwat macem-macem pengumuman media lan situs web konstruksi Bendungan Isimba mesthine bakal diwiwiti sedhela.

Operator pariwisata ing Jinja mung dikonsultasi kanthi ringkes lan percaya manawa pengaruh lengkap saka proyek sing wis diusulake durung nate dipikirake kanthi lengkap, mula njaluk pariwisata independen lan penilaian ekonomi iki kanggo menehi informasi tambahan kanggo para pihak sing njupuk keputusan.

Bagean Kali Nil iki ditemokake kanthi unik amarga kalebu kabeh level katrampilan saka kayak pamula lan turis arung jeram, nganti kayak kelas dunia paling ekstrem. Iklim sing anget ditambah karo kasunyatan manawa level banyu tetep tetep sepanjang taun, jadikan bagean Nil iki minangka tujuan banyu putih sing bisa uga ora padha karo jagad iki. Fitur-fitur kasebut narik kawigaten paling ora 19,000 turis sing ana gandhengane karo olahraga banyu saben taun lan menehi kontribusi penting kanggo produk turis Uganda kanthi umum kanggo bersaing dadi tujuan nglawan tangga teparo, yaiku Rwanda lan Kenya. Salah sawijining jeram, Nil Khusus, dianggep minangka salah sawijining jeram gaya renang paling apik ing donya lan miturut pendapat E & D bisa uga dianggep sumber daya alam utama Uganda ing babagan penghasilan pariwisata sing dihasilkan saben meter persegi. Yen arep dipromosikake kanthi lengkap, Uganda bisa entuk devisa udakara US $ 4.8 yuta dolar saka bagean 150 m kali iki, ditambah karo perhatian media internasional sing signifikan.

Bendungan Isimba sing paling dhuwur yaiku mung kari limang jeram, nanging luwih kritis amarga sifat lan jarak ing antarane, ora bakal menehi Jinja utawa Uganda kanthi pengalaman arung jeram. Turis kayak uga bakal ora minat karo Uganda. Alternatif Bendungan Isimba tingkat menengah isih bakal ngasilake produk arung jeram sanajan produk sing kurang bisa nambah utawa narik angka maneh lan mesthi bakal nyebabake jumlah kayak mudhun.

The lowest Isimba Dam alternative will have little real impact or change upon the current rafting and kayaking activities and it may even promote the development of new tourism and water based activities further down the river beyond the current one-day section. In addition only this lowest alternative will not have any impact upon the Kalagala Off-set area and Uganda’s indemnity agreement with the IDA/World Bank.

Proyek PLTA Isimba minangka salah sawijining alternatif proyek pembangkit listrik sing gedhe lan cilik sing kasedhiya ing Uganda, nanging level empangan paling dhuwur sing disaranake minangka pilihan sing disenengi nggawa risiko signifikan kanggo pariwisata, salah sawijining sektor utama Uganda lan sumber manca negara. ijol-ijolan.

Ing babagan nggayuh strategi pangembangan sakabèhé sing optimal, E&D nyaranake supaya mung alternatif Isimba paling endhek sing kudu dipikirake bareng karo pangembangan alternatif generasi liyane. Alternatif iki, nalika isih nambah kapasitas ngasilake tenaga umum Uganda, bakal nyingkirake sumber daya alam unik sing saiki lan bakal mbesuk menehi kontribusi penting kanggo PDB Uganda liwat pariwisata.

Kutipan pungkasan

Iki maneh nuduhake kecenderungan para promotor proyek lan pembiaya sing gelem ora duwe tulang punggung etika lan moral institusi global, sing tanggung jawab marang jagad sing beradab, supaya ora nggatekake para pemangku kepentingan lan mbantah bantahan lan masukane, yen ora cocog karo skema prekara dhewe-dhewe. .

Rekor Uganda dhewe minangka persetujuan offset uga cukup tipis nalika dicoba kaping pirang-pirang kanggo ngukir seprapat alas Mabira, utawa udakara 7,000 hektar alas udan inggil medium medium, kanggo dadi lapangan tebu, utamane kanggo salah sawijining produsen gula paling efisien ing negara kasebut, sing duwe akeh opsi komersial liyane kanggo nambah lahan panen, nanging luwih becik nyoba menehi hadiah gratis. Sawise protes nyebar lan demonstrasi getih ing Kampala, rencana kasebut pungkasane ditutup lan muga-muga ora bisa urip maneh. Ing kana, Uganda kayane lali karo kesepakatan sing ditandatangani ing taun 2007 utawa kanthi sengaja nyoba ngilangi kesepakatan offset kasebut, nyebabake rasa curiga yen sikap sing padha bisa uga menang ing proyek pembangkit listrik tenaga listrik Isimba lan dhuwure bendungan kasebut .

Konservasi lokal, regional, lan internasional tetep ndeleng kanthi cetha manawa surat lan semangat kesepakatan kasebut ditindakake, lan kanthi maksimal, kanggo nglindhungi lingkungan, keanekaragaman hayati lembah Nil sisih ndhuwur, kepentingan masarakat, lan kepentingan persaudaraan pariwisata petualangan.

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.