Breaking News Internasional Breaking Myanmar News Breaking Thailand News Kabar Olahraga News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Thailand Ngencengi Kontrol Border Myanmar Amarga COVID-19

Thailand Ngencengi Kontrol Border Myanmar Amarga COVID-19
Thailand ngencengi tapel wates Myanmar

Dr. Tanarak Plipat, Wakil Direktur Jenderal Departemen Pengendalian Penyakit kanggo Kementerian Kesehatan ing Thailand, ujar manawa COVID-19 kahanan ing Myanmar langsung mengaruhi upaya Thailand ngemot pandemi virus corona nalika Thailand ngencengi kontrol tapel wates Myanmar.

Saiki ing Myanmar, kasus lan pati COVID-19 mundhak lan mundhak saben dina. Sadurunge, negara kasebut biasane nyingkiri COVID-19 sing paling ala dibandhingake karo tangga teparoe Asia Tenggara ing endi coronavirus wiwit liar nalika pandemi iki.

Sanajan angka kematian cukup sithik - udakara udakara 1 saben 100,000 wong - virus saiki saya akeh. Sasi kepungkur, 7 wong tiwas amarga COVID-19; dina iki jumlah korban wis munggah dadi 530. Ing dina Rebo kepungkur, 1,400 kasus anyar kacarita kanggo dina kasebut sing total dadi 22,000.

Nganti saiki, Thailand nyathet 3,634 kasus COVID-19 positif kanthi 59 korban jiwa.

Kepala staf Angkatan Darat 4 Thailand, Jenderal Pramote Phrom-in, ujar manawa pejabat keamanan wis ngencengi penegakan hukum ing sadawane wates laut lan segara kanggo nyegah wong asing saka Malaysia nyusup kerajaan kasebut.

"Pengawasan sing dikuatake dening pejabat berwenang Thailand lan Malaysia nyebabake penurunan jumlah penyebrangan ilegal ing tapel wates Thailand-Malaysia. Wiwit gelombang wabah COVID-19 anyar (ing Malaysia), mung sawetara kasus mlebu ilegal sing dilaporake, "ujare Jenderal Jenderal marang Kantor Berita Nasional Malaysia Bernama. 

Dhokter Plipat ujar kaya ngono yen migran ilegal diijini mlebu, Thailand bisa uga ndeleng kasus coronavirus mundhak dadi 6,000 kasus total.

Miturut Pusat Administrasi Situasi COVID-19 (CCSA), korban tiwas Myanmar minangka nomer telu paling dhuwur ing Asia Tenggara sawise Indonesia lan Filipina.

CCSA negesake 5 klompok pengunjung manca sing diidini mlebu ing negara kasebut:

• Atlet manca kanggo acara internasional sing ditemtokake

• Sing duwe Visa Non-Imigran

• Turis jangka panjang ing Visa Turis Khusus (STV)

• Sing duwe Kertu APEC

• Wong sing pengin tinggal jangka pendek lan jangka panjang ing Thailand

CCSA uga nemtokake pandhuan karantina kanggo pilot lan kru THAI Airways sing nggarap penerbangan mulihake.

Warga asing sing golek jangka panjang lan jangka panjang ing Thailand kudu mbuktekake manawa dheweke duwe paling ora 500,000 Baht ing rekening bank sajrone 6 wulan suwene.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.