Warta Breaking Travel Education Warta Pamrentah Warta Breaking Singapura Singapur Maneka Warta

Singapura ora sabar ngenteni vaksin kanggo mbukak lelungan maneh

Singapura ora sabar ngenteni vaksin kanggo mbukak lelungan maneh
ongyekung
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ong Ye Kung, menteri Transportasi Singapura nerangake manawa negarane ora bisa ngenteni vaksin.

Ong Ye Kung MP njabat dadi Menteri Transportasi wiwit 27 Juli 2020. Dheweke uga dadi Menteri Pendidikan wiwit tanggal 1 Oktober 2015 nganti 26 Juli 2020.

Singapura ora duwe pasar perjalanan domestik, para pengunjung teka liwat penerbangan internasional, lan negara kasebut kudu dibukak maneh.

Pandemi virus corona wis nyebabake industri penerbangan global kanthi abot, amarga akeh negara nutup wates lan matesi lelungan kanggo nyebarake virus kasebut. Singapura uga ora bisa dilalekake lan nyoba metu kabeh titik kanggo urip maneh industri maskapai sing penting.

Kanggo negara cilik kaya Singapura, sektor penerbangan butuh "kabeh koneksi kasebut supaya bisa urip kanthi ekonomi," ujare Ong Ye Kung, menteri transportasi menyang media lokal.

Negara anggota ASEN Singapura wis nyiyapake pengaturan bilateral karo sawetara negara kanggo ngidini lelungan bisnis, kalebu China, Korea Selatan lan Malaysia.

Nalika pengaturan "jalur hijau timbal balik" kanggo para pelancong perusahaan tetep “urusan bisnis sing penting, isih cukup mbatesi lan bisa uga ora mbantu nyegerake sektor penerbangan Singapura, ujare Ong.

Nanging, lelungan umum kudu dilanjutake, jarene menteri. Dheweke nambahake manawa Singapura ngupayakake nggawe "gelembung perjalanan" karo negara-negara sing njaga wabah Covid-19 ing kontrol.

Menteri kasebut nolak ngumumake negara-negara sing Singapura lagi rembugan kanggo nyiyapake gelembung perjalanan kasebut. Nanging dheweke ujar manawa China, Vietnam lan Brunei kalebu sing duwe profil risiko sing padha utawa luwih apik tinimbang Singapura.

Negara-negara kasebut nyumbang sekitar 42% volume penumpang udara Singapura sadurunge pandemi Saiki, Bandara Changi Singapura mung 1.5% saka volume penumpang sing biasane.

Dheweke nerangake manawa negara sing dianggep "aman" bisa dianggep minangka "siji wilayah karantina" karo Singapura. Iki tegese manawa wong-wong saka negara kasebut ora kudu njaluk ijin kanggo lelungan ing gelembung kasebut, nanging bisa uga dites nalika teka minangka pancegahan, ujare.

Singapura uga kudu "aktif njelajah" ngangkat watesan kanggo para plancong saka negara-negara sing duwe risiko transmisi luwih dhuwur, ujare Ong. Nanging kanggo negara-negara kasebut, sarat karantina kemungkinan bakal nyegah lelungan sanajan wates mbukak.

Menteri kasebut milih telung langkah sing, kanthi bebarengan, bisa ngganti karantina nalika teka:

  • Protokol pengujian bola-bali. Iki tegese nyoba para lelungan sadurunge budhal, tekan tekan dina, lan dina tartamtu sajrone lelungan;
  • Ngontrol papan sing bisa dituju para pelancong;
  • Lacak kontak sing kuat kanggo ngenali kanthi cepet wong sing kena infeksi.


Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.