24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Fashion News tanggung jawab Keslametan Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Geni gedhe banget sumebar ing Gunung Kilimanjaro

Draft otomatis
Geni gedhe nyebrang Gunung Kilimanjaro

Ana geni nyerang lereng Gunung Kilimanjaro ing dina Minggu awan, nyebabake rasa wedi lan panik ing antarane wong-wong sing manggon ing lereng sisih wétan Gunung, pucuk paling dhuwur ing Afrika.

Nganti dina Senen esuk, geni kasebut wiwit rame ing alas Gunung, kanthi pasukan pemadam kebakaran saka lembaga konservasi satwa lan pasukan pemadam kebakaran sing ngontrol.

Manajer Komunikasi Taman Nasional Tanzania (TANAPA) Pak Pascal Shelutete mratélakaké panyebabe kedadeyan kebakaran kasebut ora dingerteni amarga pihak berwajib ngupayakake kanggo mateni.

Geni diwiwiti ing area istirahat kanggo turis sing diarani Whona, ujare Shelutete ing sawijining pernyataan sing dikirim menyang Twitter.

Dheweke ujar ing pesen yen TANAPA sing dadi wali gunung bakal menehi rincian luwih lengkap babagan wabah kasebut.

Wabah geni ing Gunung Kilimanjaro suda banget ing taun-taun kepungkur liwat partisipasi masyarakat ing konservasi ekosistem gunung, nganti nutupi Tanzania lan Kenya.

Wabah geni Gunung Kilimanjaro bisa nyebabake efek samping sing umume lingkungan.

Kurang banyu lan udan kanggo komunitas lokal ing lereng lan suhu sing luwih dhuwur nganti salju ing pucuk gunung minangka bebaya sing paling akeh ditemokake amarga wabah geni kasebut, panguwasa ing Wilayah Kilimanjaro ing endi gunung kasebut dununge kanthi geografis.

Gunung kasebut munggah saka lahan pertanian ing iring ngisor, dadi alas udan lan lanskap alpine ing pucuke.

Ekosistem Gunung Kilimanjaro nyengkuyung urip luwih saka rong yuta (2 yuta) warga ing iring ngisor ing Tanzania lan Kenya sing gumantung langsung karo sumber daya gunung kasebut, umume banyu lan udan kanggo peternakan lan peternakan.

Dumunung ing 330 kilometer saka Khatulistiwa, Gunung Kilimanjaro sing nganggo salju nduwe pengaruh antara 55, 00 nganti 60,000 turis saben taun, umume para pendaki lan turis sing seneng pemandangan.

Gunung kasebut minangka obyek wisata utama ing Tanzania lan disusul Taman Nasional Serengeti, Kawah Ngorongoro lan taman margasatwa liyane.

Kilimanjaro minangka salah sawijining gunung tunggal lan paling misuwur ing saindenging jagad, lan kalebu telung pucuk mandhiri Kibo, Mawenzi lan Shira. Kabeh wilayah pegunungan luwih saka 4,000 kilometer.

Dibentuk udakara 750,000 taun liwat letusan gunungapi, Gunung Kilimanjaro njupuk sawetara owah-owahan geologis sajrone 250,000 taun, lan fitur-fitur saiki dibentuk sajrone 500,000 taun kepungkur sawise sawetara geger lan tremor, data geologi nuduhake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania