News

Tresna lawa? Lelungan menyang Roma kanggo Wengi Bat Internasional

Pilih basa sampeyan
bat
bat
ditulis dening editor

ITALY (eTN) - Penyayang kelelawar perhatian: acara kelelawar taun kasebut dijadwalake dina Jumuah, 29 Agustus, jam 6:30 sore ing Cooperativa Sociale Parsec, Cagar Alam Marcigliana, Via Marcigliana, 532 ing

Print Friendly, PDF & Email

ITALY (eTN) - Penyayang kelelawar perhatian: acara kelelawar taun kasebut dijadwalake dina Jumuah, 29 Agustus, jam 6:30 sore ing Cooperativa Sociale Parsec, Cagar Alam Marcigliana, Via Marcigliana, 532 ing Roma, kanthi kolaborasi karo Regional Dana asosiasi sukarela Entitas lan Romanatura lan Bats Protection.

Program Night Bat Internasional kalebu rilis sawetara kelelawar saka Pusat Pemulihan Margasatwa Lipu saka Roma menyang alam.

Rapat ing Roma kalebu program edisi kaping 18 '"Bat Internasional Internasional UNEP / EUROBATS" sing ditindakake saben taun wiwit taun 1997 ing luwih saka 30 negara Eropa ing akhir minggu pungkasan Agustus.

Acara iki dirancang kanggo menehi kesempatan kanggo organisasi Eropa sing ngatasi kelelawar kanggo nyebarake warta marang masarakat babagan kepiye urip bat lan kabutuhane.

Presentasi langsung, pameran, lan mlaku-mlaku ing njobo bakal menehi kesempatan kanggo ngrungokake swara sing dipancarkan kelelai kanthi dhukungan saka teknologi ultrasonografi sing diarani detektor bat.

Minangka kanggo program sore, kalebu bakal mbebasake kelelawar cacat sing diluwari wong lan dikirim menyang pusat CRFS Lipu Roma kanggo perawatan lan rehabilitasi.

Kelelawar sing mentas dilahirake ing wulan Juni wis dikirim menyang program rehabilitasi ing sangisoré pengawasan Dr. Alessandra Tomassini sing nangani nyusoni, nyapih, lan nyoba penerbangan ing aviary, sing dibutuhake sadurunge diluncurake menyang alam bébas, lan ora sadurunge evaluasi sing tliti kanggo saben kasus.

Taun iki, sawetara kelelawar dirawat ing rumah sakit. Italia ngetung 34 ing antarane macem-macem spesies sing ana ing Italia: Pipistrellus kuhlii, Hypsugo savii, Pipistrellus pipistrellus, Pipistrellus pygmeus, Tadarida teniotis, lan uga Plecotus austriacus e Rhinolophus hipposideros. Ora kabeh spesies bakal diluncurake ing acara kasebut, amarga saben spesies duwe syarat ekologis sing beda.

PROGRAM MALAM

6.30 sore - Janjian ing Cooperativa Sociale Parsec lan presentasi proyek kanggo pengawetan lan pamulihan kelelawar sing ringkih sing nyipta konstruksi aviary kanggo rehabilitasi kelelawar sing digawe minangka bagean saka Memorandum Understanding antarane Parsec, Bats, lan Privacy RomaNatura .

Pengamatan kelelawar sing ora bisa dibalekake: Pengunjung duwe kesempatan kanggo nduwe tampilan cedhak saka sawetara spesies sing ana ing Italia, kayata: Pipistrellus kuhlii, Hypsugo savii, teniotis Tadarida, lan Eptesicus serotinus.

7:00 pm - Pembebasan dadi kelelawar saka Pusat Pemulihan Margasatwa Lipu saka Roma ing kothak bat, sumbangan menyang Parsec dening Asosiasi Kelelawar Privasi.

7:30 pm - Dr. Alessandra Tomassini, Presiden Asosiasi Sukarelawan "Perlindhungan Kelelawar", bakal ngidini para tamu ngrungokake "swara" kelelawar liwat panggunaan detektor bat, lan bakal njawab pitakon saka para rawuh lan nuduhake individu saka macem-macem spesies kelelawar mapan ing CRFS Lipu ing Roma lan aviary sing dipasang ing Parsec.

8:30 pm - Aperitif

ADMISI GRATIS, sandhangan sing nyenengake santai disaranake (khusus sepatu sing mlaku mligi).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.