News

Perusahaan lelungan Inggris nomer loro dadi wajib pajak sing mbayar tagihan ganti rugi £ 20 juta amargi runtuh XL

9_2
9_2
ditulis dening editor

Atusan turis Inggris liyane sing ditinggal terdampar ing luar negeri bengi iki sawise ambruk perusahaan lelungan nomer loro.

Print Friendly, PDF & Email

Atusan turis Inggris liyane sing ditinggal terdampar ing luar negeri bengi iki sawise ambruk perusahaan lelungan nomer loro.

K&S Travel, sing duwe spesialisasi wisata ing Turki, wis nundha kabeh operasi lan mbatalake kabeh preinan - sing nyebabake udakara 550 wong.

Warta kasebut muncul sawise muncul manawa para wajib pajak kudu ngetrapake biaya £ 20 juta kanggo jaminan skema kompensasi industri liburan sawise runtuh klompok plancongan XL.

Pamrentah bakal dipeksa nylametake skema kompensasi Otoritas Penerbangan Sipil (CAA), sing wis defisit £ 21 juta.

CAA ujar manawa ambruk K&S Travel, sing uga dagang nganggo jeneng Travel Turkey, bakal mengaruhi udakara 550 wong sing lagi preinan utawa arep budhal.

Udakara 150 turis sing dikira terdampar, umume sing plancongan ing Resor Bodrum ing Turki.

Keruntuhan XL, operator perjalanan ketiga paling gedhe ing Inggris, diterangake minangka salah sawijining kegagalan paling gedhe ing industri kasebut.

Wis ngiwa nganti 1,700 staf sing nemoni kapitunan kerja, pesawat sing dikepung ing 50 tujuan, lan 85,000 wisatawan sing isih ana ing negara liya.

CAA wis janji bakal tetep ing paket kompensasi, janji bakal mulihake utawa mbalekake kabeh, nanging 10,000 sing memesan penerbangan langsung karo saluran udara XL.

Sampeyan bisa nelpon £ 42 juta saka pitung perusahaan asuransi paling gedhe ing negara kasebut, sing duwe obligasi sing kudu ditindakake XL nalika nggawe Lisensi Penyelenggara Perjalanan Udara (Atol) ing wulan Maret.

Nanging, amarga kira-kira biaya kegagalan XL yaiku £ 60 juta, wajib pajak kudu nyuda kekurangan £ 20 juta amarga Pamrentah njamin dana darurat otoritas kasebut.

CAA negesake manawa dana kapercayan lelungan udhara wis defisit.

"Sanajan bakal cepet ujar manawa tanggung jawab total Atol amarga ambruk XL, dana tambahan sing ngluwihi obligasi kasebut bakal ditanggung kepercayaan, sing pungkasane dijamin dening pamrentah," ujare juru bicara.

Bookmaker Paddy Power wis milih taruhan ing perusahaan perjalanan sing bakal ditelpon ing administrator, lan sawetara agen cilik sing bakal ambruk amarga kegagalan XL.

Kepala eksekutif British Airways Willie Walsh ngelingake manawa ana 30 maskapai liyane sing bakal rame ing pungkasan taun.

CAA ujar manawa bakal nyewa pesawat kanggo mabur wong sing kena pengaruh ambruk K&S Travel bali menyang Inggris yen preinan wis rampung.

400 wisatawan liyane sing bakal budhal nalika preinan sing dipesen karo perusahaan perjalanan ing sawetara dina mbesuk.

Nanging, dheweke dijaluk golek pengembalian dana lengkap tinimbang teka ing bandara sing golek penerbangan alternatif amarga pesenan wis dibatalake.

Harga bahan bakar volatil lan penurunan ekonomi global disalahake amarga ambruk perusahaan kasebut, sing paling anyar ing serangkaian kegagalan industri perjalanan.

Antrian dawa lan adegan emosional terus diluncurake ing bandara ing saindenging jagad iki nalika penumpang XL sing bali nyoba ngerteni kepiye supaya bisa mulih lan sing amarga preinan diwiwiti rencana dheweke ora rame.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.