Kapal pesiar Turki lan Caicos nomer telu

0a11a_1169
0a11a_1169
ditulis dening editor

TURKS lan CAICOS - Pelabuhan banyu jero anyar bakal dibangun ing Caicos Timur sing ngidini akses kaping pindho kanggo kapal pesiar ing TCI.

Print Friendly, PDF & Email

TURKS lan CAICOS - Pelabuhan banyu jero anyar bakal dibangun ing Caicos Timur sing ngidini akses kaping pindho kanggo kapal pesiar ing TCI.

Awis saka dana Uni Eropa pirang-pirang yuta dolar kanggo pembangunan bakal menyang pambangunan fasilitas kasebut - rincian sing durung rampung.

Menteri Keuangan Washington Misick nggawe woro-woro kasebut sajrone pidato ing House of Assembly minggu kepungkur.

Dheweke diterangno yen industri cruise iku arang banget lucrative, lan dicethakaké ana sing Grand Turk Cruise Center kamungkinan kanggo welcome rekor bejat siji yuta penumpang taun.

“Our Government recognises the importance of our ports, cruise development and the economic development potential of the cruise tourism industry,” he said.

Desember pungkasan Misick ngumumake yen Pamrentah wis entuk $ 19 yuta saka Dana Pembangunan Uni Eropa (EDF), sing bakal dicairake sajrone rong nganti telung taun wiwit taun 2016.

Dhuwit kasebut bakal digunakake kanggo ekspansi sektor transportasi, ujare, nanging ora ana sing spesifik.

Nanging, Kamis kepungkur (28 September) menteri kasebut ngumumake bakal "khusus kanggo pangembangan pelabuhan banyu jero sing bakal dadi strategis kanggo nyakup pelabuhan pelayaran nomer loro."

Dheweke ujar manawa iki bakal nambah revenue Pamrentah saka subsektor iki, lan ngidini perusahaan cilik lan menengah entuk kesempatan anyar sing diwenehake dening usaha kasebut.

Misick banjur ujar manawa dheweke nampa dialog umum-swasta babagan masalah babagan pelabuhan, industri pelayaran lan inisiatif potensial ing sektor apa wae.

"Aku nyengkuyung keterlibatan luwih akeh antarane Pemerintah, sektor swasta lan malah akademisi.

"Minangka aside, bisa uga ana kurban kurikulum tartamtu sing diarahake ing tooling lan retooling wong kanggo nggedhekake potensial ing wisata cruise; kanthi extension iki nggedhekake katrampilan sektor pariwisata sing luwih akeh.

Pungkasan September ing puncak infrastruktur ing Miami Premier Rufus Ewing ngandika usulan-usulan kanggo mbangun "mega port" ing East Caicos.

He described a cruise port, cargo port and yacht port with resort facilities, duty free shopping and other tourist attractions.

Potensi kasebut bakal entuk manfaat saka kiriman saka Kanada lan Amerika Serikat menyang Karibia lan Amerika Kidul lan uga saka Eropa, ujare.

Dheweke nambahake manawa perusahaan pelayaran bisa duwe rute sing diwiwiti ing Caicos Timur minangka hub utama.

Ewing uga ngonfirmasi manawa jalur pelayaran kaya Carnival lan Royal Caribbean wis nuduhake minat nggunakake pelabuhan kasebut.

Ing pidato marang House of Assembly ing Januari Gubernur Peter Beckingham ngandika sedhela saka port banyu jero ing East Caicos.

"Kita bakal terus ngembangake kabijakan sing dibutuhake, lan bakal njaluk usulan-usulan kanggo nggampangake pangembangan pelabuhan banyu jero ing Caicos Timur lan ngubungake Kapuloan Caicos," ujare.

"Inisiatif iki kabeh bakal nyebabake pertumbuhan ekonomi jangka panjang lan diversifikasi, nggawe lapangan kerja lan nyuda biaya urip."

Sauntara iku, situs web Sotheby lagi ngiklanake 1,407 hektar tanah ing Caicos Timur sing cedhak karo pelabuhan pelayaran sing diusulake kanthi rega $ 42 yuta.

Blurb kasebut diwaca: "Premier Turki lan Caicos Dr Rufus Ewing bubar negesake komitmen Pamrentah kanggo kerja sama karo para investor kanggo ngembangake pesisir wétan Caicos Timur minangka pelabuhan kapal banyu jero, pelabuhan kapal pesiar lan cekungan yacht banyu jero.

"Nalika Pamrentah TCI ngembangake kritéria kanggo panjaluk usulan, konsisten karo sinau pangembangane, terus narik minat sing kuat ing proyek kelas dunia sing diusulake dening para investor ing saindenging jagad, kalebu China lan Rusia.

"Minangka tanggi sisih kulon kanggo proyek pangembangan sing diusulake, bingkisan subyek nggambarake kesempatan sing unik lan pas wektune kanggo ngontrol apa sing paling akeh biaya bingkisan prasaja sing kasedhiya ing Caicos Timur, kanthi 1,407 hektar, luwih saka 12,000 kaki ing ngarep pantai kanthi alon-alon. sloping ridge lan banyu kanggo jangkoan banyu, ing Nilai milutaken, sadurunge rencana pembangunan sing ngajokaken resmi diumumake lan ditindakake.

Uni Eropa wis nemtokake total $298 yuta (€229 yuta) kanggo wilayah jaban rangkah kanggo EDF 11, kanthi $19 yuta dianugerahi TCI, $24 yuta kanggo Montserrat lan $18 yuta kanggo Anguilla, ing antarane wilayah jaban rangkah Inggris liyane.

Print Friendly, PDF & Email
Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.