Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel negara | wilayah Warta Pamrentah News Sustainable

Afrika kanggo ngrampungake Krisis Energi & Keamanan Pangan ing Eropa, AS?

UNECA
ditulis dening Juergen T Steinmetz

A tawaran gedhe nawakake tawaran telung pronged kanggo G7. Iki minangka bagean saka proposal PBB sing penting saka Afrika menyang Eropa lan Amerika Serikat

Vera Songwem, Sekretaris Eksekutif Komisi Ekonomi PBB kanggo Afrika, ndeleng kesempatan kanggo Eropa, AS, lan Afrika 

Ing release penet, kang tetep, sing kabeh telung wilayah kabeh reeling saka ingkang dipun danguaken Rusia / krisis Ukraina. Dheweke kudu nggawe tawar-menawar anyar sing njanjeni janji keamanan energi bareng, keamanan pangan, nggawe lapangan kerja, lan pertumbuhan ijo lan kamakmuran jangka panjang, ujare Vera Songwe. 

Tawaran gedhe iki nawakake kesepakatan telung cabang menyang G7. 

EU entuk akses jangka pendek kanggo energi, stabilitas pasokan, lan akselerasi transisi uga kemitraan perdagangan lan geopolitik sing anyar lan kuwat. Afrika entuk mundhak investasi menyang sistem pangan lan energi lan investasi kanggo para pemuda sing jumlahe kaping pitu luwih akeh tinimbang para pemuda Eropa lan sing migrasi katon mung siji-sijine daya tarik. 

Kaping pisanan, babagan energi, luwih saka 5,000 bcm sumber daya gas alam wis ditemokake ing Afrika. Iki bisa nutupi kabutuhan langsung Eropa lan uga nyepetake akses energi lan aspirasi industrialisasi Afrika. 

Panemuan energi iki bisa nyepetake transisi sing adil kanggo Afrika saka Senegal lan Mozambik menyang Mauritania, Angola, lan Aljazair
menyang Uganda. 

Bareng negara-negara kasebut bisa nyedhiyakake keamanan energi sing dibutuhake ing Eropa lan kanthi bebarengan ndadekake Afrika bisa nyepetake keamanan energi dhewe lan mbantu industri pupuk domestik, baja, semen, digital, kesehatan, lan desalinasi banyu ing Afrika. 

Sing paling penting, keamanan energi bakal ngemot inflasi lan uga entuk manfaat kanggo Afrika. 

Emisi CO2 kumulatif saka panggunaan sumber gas kasebut sajrone 30 taun sabanjure bakal dadi udakara 10 milyar ton. Miturut IEA, yen emisi iki ditambahake menyang total kumulatif Afrika saiki, bakal nggawa bagean saka emisi global dadi mung 3.5% emisi global nalika ngilangi jutaan wong saka kemiskinan. 

Salajengipun, akselerasi investasi ing gas, ngidini Afrika kanggo cepet-track konversi kanggo long-term energi dianyari; kang prasetya cetha - liwat Afrika Green Recovery Strategy. 

Akeh negara Afrika sing wis mimpin dalan - Kenya lan Senegal wis duwe luwih saka 65% energi saka sumber sing bisa dianyari. Kauntungan komparatif jangka panjang Afrika yaiku energi sing bisa dianyari sing bisa nyedhiyakake ekonomi Uni Eropa, saengga nggawe klub iklim sing diarani nyata lan kalebu. 

Bagian kapindho kesepakatan kasebut ana ing babagan keamanan pangan. 

Eropa, AS, lan Inggris makili luwih saka 45% impor gandum Afrika sing jumlahe $230 milyar. Afrika saiki isih ngimpor luwih saka 80% saka kabutuhan gandum, jagung, beras, lan sereal. Fokus anyar ing keamanan pangan Afrika tegese Afrika ora mung ngamanake pasokan nanging uga fokus ing produksi internal sing tambah. 

Kemitraan kanggo produksi gandum, jagung, lan sereal liyane ing bawana minangka usaha sing nguntungake. Nalika kita ngrembug babagan "near-shoring" kanggo mbangun daya tahan perdagangan sing luwih apik nggunakake potensial pertanian Afrika sing luwih apik kanggo produksi panganan global kudu ditindakake. 

Ing babagan iki, kita uga bisa fokus kanggo nguatake rantai pasokan produksi pupuk Afrika kanthi mbangun kapasitas sing wis ana ing Maroko, Mesir, Angola, lan Nigeria uga Togo, Senegal, lan Ethiopia. Tambah produksi pupuk bakal mbantu nambah panggunaan, murah rega, lan nambah produktivitas. 

Program kanggo ngasilake luwih akeh pupuk ing bawana bakal nambah pasokan, nyuda biaya lan nambah produktivitas. Agriculture ing umum akun kanggo liwat siji-kalima saka emisi gas omah kaca, Afrika uga bisa mimpin cara kanggo nambah Adoption pupuk bio minangka kasus wis ing panggonan kaya Tanzania karo perusahaan lokal mimpin dalan. 

Negara-negara Afrika kudu netepi komitmen dhewe kanggo ngowahi tetanèn dadi sektor bisnis sing sregep kanggo para pemuda lan wanita, ningkatake tata kelola sektor kasebut lan nggawe sektor kasebut luwih tahan iklim lan ningkatake sistem pangan kita. 

Salah sawijining cara kanggo menang-menang tawaran gedhe iki yaiku liwat investasi ing kerangka Pakta Eropa-Afrika sing ana. Kemitraan AS & G7 sing bubar diumumake kanggo Infrastruktur Global, sing dibangun ing rencana Build Back Better World taun kepungkur, bisa uga dadi tawaran G7s lan omah kanggo bagean saka tawaran kasebut. 

Nggawe iki nyata, skala, lan nggawa luwih akeh ambisi saka bank-bank pembangunan multilateral tenan bakal mbantu nambah kemitraan kita nalika kita katon menyang KTT iklim sing tuan rumah Afrika ing November ing Mesir. 

Nanging pisanan, negara butuh ruang politik lan uga ruang fiskal kanggo ngatasi krisis keluwen sing bakal teka. Negara-negara mbutuhake likuiditas liwat release hak tarik khusus (SDR) anyar. 

Penerbitan Hak Gambar Khusus (SDR) anyar bakal ngidini Afrika pindhah saka $33.6 milyar dadi $67 milyar, nyepetake utang SDR bakal entuk alokasi sakabèhé dadi $100 milyar. 

Sing luwih penting, utang bakal ngidini langsung aktivasi Ketahanan lan Keberlanjutan Trust (RST) IMF, sing liwat lensa keberlanjutan bisa ndhukung tawar-menawar, nalika uga mbiayai Kepercayaan Pengurangan Kemiskinan lan Pertumbuhan bakal ndhukung fiskal lan keseimbangan pembayaran tambahan. papan kanggo negara. 

Kajaba iku, perpanjangan Inisiatif Keberlanjutan Layanan Utang lan utawa perpanjangan periode pembayaran nganti 3 taun uga bakal mbantu nggawe papan fiskal tambahan. 

Kanthi alokasi Bantuan Pembangunan Internasional sing anyar, Bank Dunia bisa cepet-cepet nyengkuyung utangan kanggo sektor pertanian liwat Program Pertanian lan Keamanan Pangan Global saliyane nambah program perlindungan sosial. 

Pungkasan, kanggo negara-negara sing mbutuhake restrukturisasi utang, kerangka resolusi utang G20 sing luwih ramping lan inklusif sing kalebu negara-negara berpendapatan menengah kudu didhukung. 

Kanggo loro negara G7 lan Afrika, krisis iki pancen ora disenengi, nanging saiki menehi kesempatan kanggo mbantu kita ngatasi telung masalah global saiki - tantangan iklim, keamanan energi kanggo kabeh, lan keamanan pangan. 

Ana 320 yuta wong kanthi risiko ngadhepi rasa ora aman pangan ing pungkasan taun.

Kanthi ngrebut krisis iki, G7 ing Schloss Elmau ing Jerman bisa dadi pawai menang-menang sajarah tumuju kamakmuran sing luwih gedhe.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...