Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis negara | wilayah Warta Pamrentah Health Industri Hospitality News Pariwisata News Wire Plancongan

Afrika Kudu Netepake Pariwisata Saiki Nalika Ngembangake Pamulihan Pasca-COVID

Dr. Peter Mathuki - Gambar duweni A. Tairo

Kanthi Omicron, varian paling anyar saka koronavirus, nyebabake penutupan tapel wates anyar, Afrika kudu nemtokake maneh pariwisata amarga nyetel strategi pemulihan pasca-COVID-19.

Sekretaris Jenderal Kab Komunitas Afrika Wétan (EAC), Dr. Peter Mathuki, ngendika minggu iki yen wis wayahe Afrika miwiti interogasi efektifitas larangan lelungan kanthi nimbang dampak sosial lan ekonomi sing ngganggu.

"Uni Afrika wis njupuk langkah kanggo nggawe langit mbukak kasunyatan liwat Pasar Angkutan Udara Afrika Tunggal (SAATM) digawe kanggo nyepetake implementasine lengkap saka Keputusan Yamoussoukro," ujare Dr Mathuki.

Ing komentar pers Taun Anyar 2022, Sekretaris Jenderal EAC ujar manawa sawise operasi lengkap, konektivitas Afrika sing luwih gedhe bakal nyuda wektu lan biaya lelungan udara, nyebabake perdagangan intra-benua lan pertumbuhan pariwisata.

Pandemi COVID-19 wis ngganggu masyarakat lan ekonomi Afrika, lan terus ngowahi bentuk jagad kanthi munculé varian anyar.

Krisis kasebut nyebabake skala sektor pariwisata ing wilayah Afrika Timur, sing sadurunge pandemi, nyumbang kanthi signifikan kanggo pertumbuhan ekonomi blok kasebut.

Ing taun 2019, sektor pariwisata nyumbang rata-rata 8.1 persen menyang produk domestik bruto negara mitra Komunitas Afrika Timur (EAC) lan nambah rata-rata 17.2 persen kanggo total ekspor.

"Pariwisata nduweni peran katalitik ing ekonomi sing luwih jembar liwat pendapatan langsung kanggo maskapai penerbangan, agen perjalanan, hotel, toko, restoran, lan fasilitas wisata liyane," ujare Dr Mathuki.

Pariwisata uga nyumbang kanggo dampak ekonomi ora langsung liwat mbuwang ing prodhuk tetanèn, barang manufaktur, transportasi, hiburan, lan kerajinan, dheweke nambah.

Watesan lelungan kanggo ngalangi pandhemen ndeleng negara mitra EAC ilang 92 persen bathi ing pariwisata. Tekane mudhun saka kira-kira 7 yuta ing 2019 dadi 2.25 yuta ing 2020 kaya sing dituduhake ing Strategi Pembangunan EAC Keenam.

Panaliten anyar nuduhake manawa nyuda tingkat transmisi komunitas bisa luwih efektif ngemot panyebaran virus tinimbang penutupan tapel wates, ujare.

Kanggo nimbulake panjaluk lelungan lan tetep mbukak wates global, pamrentah Afrika kudu njamin akses sing padha menyang vaksin, koordinasi prosedur perjalanan internasional, lan ngetrapake teknologi kanggo otentikasi sertifikat tes lan vaksinasi.

Kaya ing saindenging jagad, miwiti maneh lelungan lan pariwisata ing Afrika bakal gumantung banget marang tanggapan sing koordinasi ing antarane negara babagan larangan lelungan, protokol keamanan lan kebersihan sing harmonis, lan komunikasi sing efektif kanggo mulihake kapercayan konsumen.

"Nanging, kita kudu ngormati manawa masalah kesehatan global saiki lan alangan kanggo lelungan bisa uga butuh wektu. Dadi, bawana kudu mawas diri, lan ningkatake pariwisata domestik lan intra-kontinental kanggo pemulihan sing luwih lestari," ujare Dr Mathuki.

Afrika kudu ngatasi pembalap daya saing pariwisata kritis, kanggo nuwuhake pariwisata intra-kontinental.

Sing paling penting ing agenda bawana yaiku keterbukaan visa.

Temuan saka "Laporan Keterbukaan Visa Afrika 2020" nuduhake manawa warga Afrika isih butuh visa kanggo lelungan menyang 46 persen negara Afrika liyane, dene mung 28 persen sing bisa entuk visa nalika teka.

"Persyaratan visa sing mbatesi lan rumit iki nyuda motivasi turis kanggo lelungan lan kanthi ora langsung nyuda kasedhiyan layanan kritis. Benua kudu ngutamakake upaya terus-terusan kanggo ningkatake keterbukaan visa," ujare Dr. Mathuki.

Pilar kritis liyane sing kudu ditangani yaiku liberalisasi langit Afrika kanggo nambah konektivitas intra-kontinental. Kanggo mabur saka ibukutha Afrika Timur menyang Afrika sisih lor, sampeyan bakal nemokake kanthi cepet kepiye hubungane wong Afrika ing bawana kasebut.

Perjalanan sing kudune ora luwih saka limang jam setengah ing sawetara kasus mbutuhake kira-kira 12 nganti 25 jam, amarga siji kudu njupuk penerbangan nyambungake liwat Eropa utawa Timur Tengah. A pesawat langsung mbokmenawa bakal biaya kira-kira US $600; Nanging, siji bakal begja kanggo njaluk pesawat kurang saka US $850.

Uni Afrika wis njupuk langkah kanggo nggawe Open Skies kasunyatan liwat Pasar Angkutan Udara Afrika Tunggal (SAATM) digawe kanggo nyepetake implementasine lengkap saka Keputusan Yamoussoukro.

Krisis COVID-19 saiki lan wabah penyakit kepungkur wis nuduhake kesiapan Afrika kanggo ngatur pandemik. Sistem peringatan awal lan investasi terus-terusan ing kesehatan masarakat wis ndeleng bawana nangani wabah infèksi sing luwih apik.

Nanging, sanajan tujuane apik, syarat kanggo tes sadurunge budhal, tes konfirmasi nalika tekan, lan ing sawetara kasus karantina, larang regane lan ora trep, mula ngalangi lelungan, utamane kanggo tujuan luang.

PanaBIOS sing didhukung Uni Afrika wis kritis kanggo nyebarake asil tes COVID-19 ing platform digital sing aman sing bisa diakses kabeh negara anggota.

EAC uga wis ngembangake EAC Pass sing nggabungake lan validasi tes COVID-19 lan sertifikat vaksinasi negara mitra EAC kanggo nggampangake mlebu ing wilayah kasebut.

Sawise diluncurake kanthi lengkap, EAC Pass bakal digabungake karo platform kesehatan digital regional lan kontinental liyane kanggo nambah transparansi lan njamin keaslian sertifikat.

Benua kasebut bisa entuk manfaat saka nandur modal ing kampanye promosi pariwisata sing ditarget lan efektif kanggo pasar Afrika. Kampanye EAC sing mentas diluncurake "Tembea Nyumbani" minangka langkah kunci kanggo nguatake pariwisata intra-regional.

Pendekatan sing padha ing kabeh komunitas ekonomi regional bisa ngowahi pariwisata bawana lan nyuda ketergantungan kita marang kedatangan internasional, kaya sing kedadeyan ing Eropa sajrone pirang-pirang taun, ing ngendi turis intra-regional nyumbang 80 persen saka total kedatangan pariwisata.

"Pungkasane, keparenga kula ngutip paribasan Afrika: Nganti singa sinau nulis, saben crita bakal ngluhurake pamburu," ujare Dr Mathuki.

Wis pirang-pirang taun, media internasional nggawe persepsi lan perwakilan negatif babagan Afrika. Adegan perang sipil, keluwen, korupsi, keserakahan, penyakit, lan kemiskinan wis nemtokake wong Afrika.

"Mungkin iki wektu kanggo miwiti interogasi peran kita ing narasi, nanging sing luwih penting, nemtokake Afrika dhewe," ujare Sekretaris Jenderal EAC.

#ngakak

#wisata afrika

Berita sing gegandhengan

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar

Share to...