Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality News Saudi Arabia Thailand Pariwisata News Wire Plancongan Trending

Arab Saudi lan Thailand ndandani hubungan, ningkatake pariwisata

gambar duweni saka AJWood

Hubungan sing dibalekake antarane Arab Saudi lan Thailand, ndeleng larangan lelungan sing dicabut lan nerusake lelungan ing antarane 2 negara kasebut.

Arab Saudi nduwe peran sing luwih penting ing pariwisata global, kayata ing panyelenggaraan Organisasi Pariwisata Dunia PBB kaping 116 (UNWTO) Rapat Dewan Eksekutif ing Jeddah, Arab Saudi. Ing UNWTO Rapat fokus kanggo ningkatake pemulihan pariwisata global, lan pariwisata minangka fokus penting kanggo para pimpinan kerajaan. Pasar pariwisata outbound Arab Saudi bakal ngluwihi US $ 10.86 milyar ing 2021 lan samesthine bakal ngasilake US $ 25.49 milyar saka kedatangan turis internasional ing taun 2027 - mundhak 235%.

Jumlah turis metu saka Arab Saudi bakal cepet pulih, mundhak 15% saben taun. Akeh lelungan sing luwih enom duwe motivasi kanggo ngunjungi tujuan ing daftar ember.

Kanthi mbukak maneh hubungan diplomatik antarane Saudi lan Thailand, pamrentah Arab Saudi wis ngilangi larangan lelungan kanggo wargane menyang Thailand lan ngidini wong Thai mlebu kerajaan kasebut, mungkasi krisis diplomatik wiwit taun 1989.

Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa ke-116 (UNWTO) Rapat Dewan Eksekutif ing Jeddah, Saudi AraBia

Tanggal 27 Februari 2022, Saudi Arabian Airlines ngluncurake penerbangan langsung pertama saka Jeddah menyang Bangkok.

Pengumuman pemulihan hubungan kasebut sawise rapat antara Putra Mahkota Saudi Mohammed bin Salman lan Perdana Menteri Thailand Prayut Chan-o-cha. Dheweke ngunjungi Riyadh kanggo kunjungan resmi ing Januari 2022. Iki minangka kunjungan tingkat pemerintah pertama ing antarane negara kasebut sajrone luwih saka 30 taun.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Arab Saudi wis ngetrapake larangan kasebut sawise urusan "berlian biru" ing taun 1989 nalika warga Thailand mlebu ing kraton Pangeran Faisal bin Fahd bin Abdulaziz Al Saud ing Riyadh lan nyolong perhiasan udakara 100 kg kalebu berlian biru. Ora let suwe, 4 diplomat Saudi ing Bangkok ditembak mati ing 2 serangan beda ing bengi sing padha, lan 2 dina sabanjure, pengusaha Saudi tiwas.

Pasar outbound Arab Saudi ing laporan anyar nuduhake yen lelungan domestik lan intra-Arab Saudi dadi luwih populer. Kanggo lelungan jarak adoh, wong Arab Saudi menyang Afrika Kidul, India, Amerika Serikat, Inggris, Singapura, Malaysia, Swiss, Turki, lan Uni Emirat Arab. UAE minangka pasar sumber paling dhuwur kanggo pariwisata metu ing Arab Saudi, disusul Swiss lan Turki.

Akeh lelungan Saudi sing gelem lelungan menyang wilayah anyar ing njaba Timur Tengah, nggawe prospek komersial sing signifikan. Kanthi diterusake maneh perjalanan antarane Arab Saudi lan Thailand, samesthine karajan Asia Tenggara bakal dadi pilihan populer kanggo warga negara Saudi.

Penumpang muncul ing bandara Suvarnabhumi Bangkok sawise mudhun saka pesawat Saudi Arabian Airlines saka Jeddah liwat Riyadh tanggal 27 Februari 2022

2020 dadi taun bencana kanggo pariwisata outbound Arab Saudi amarga panyebaran virus COVID-19. Nanging, industri pariwisata wis pulih.

Thailand ngarepake pesenan saka Arab Saudi bakal mundhak. Luwih saka 200,000 wong samesthine bakal ngunjungi ing 2022 kanthi nerusake penerbangan langsung lan promosi pariwisata bebarengan.

Thai Airways International (THAI) wis nerusake penerbangan langsung antarane Bangkok lan Riyadh, lan penerbangan saka Arab Saudi menyang Thailand diwiwiti ing wulan Februari.

Panguwasa pariwisata Thailand wis nemtokake target sing dhuwur yaiku 20 milyar baht saka 200,000 turis Saudi ing taun iki. Buruh Thailand uga disaring kanggo kerja ing Arab Saudi.

"Turis Arab Saudi duweni potensi dhuwur lan minangka klompok target ing hub medis lan kabijakan pariwisata kesehatan," sumber pamrentah Thailand dipetik nalika iku lan ngumumake kementerian kasebut nggawe memorandum persefahaman babagan kerjasama Thai-Arab Saudi babagan promosi pariwisata bebarengan. .

Almosafer paling gedhe ota ing Arab Saudi lan Kuwait lan 3 paling dhuwur ing pangsa pasar kanggo Timur Tengah lan Afrika Lor. Statistik telusuran kanggo Thailand ing situs web Almosafer mundhak 470% sadurunge mundhak 1,100% nalika penerbangan menyang Bangkok didol maneh sawise istirahat 30 taun.

Kamentrian Pariwisata lan Olahraga, bebarengan karo pejabat Thailand, nganakake diskusi karo Kementerian Pariwisata Saudi babagan perpanjangan visa kanggo Muslim Thai sing lelungan menyang Arab Saudi kanggo ziarah. Para jamaah Thai kudu dilanjutake visa kanggo kunjungan menyang Arab Saudi. Draf kasebut wis dikirim menyang Arab Saudi kanggo dipikirake.

Kanthi ngilangi larangan mlebu kanggo nglawan COVID-19, jumlah pengunjung Saudi bisa mundhak nganti 500,000 ing taun-taun sabanjure.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Andrew J. Wood - eTN Thailand

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...