Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel negara | wilayah Warta Pamrentah News Saudi Arabia Pariwisata Trending

Arab Saudi ngrencanakake dina iki babagan carane mimpin Planet ing 2030

Saudi STand ing World Expo
ditulis dening Juergen T Steinmetz

World Expo 2030 ing Riyadh bisa dadi kunci kanggo Arab Saudi kanggo ngganti jagad iki.

Yen bab Arab Saudi, kabeh gedhe, utamane dhuwit sing bisa ditindakake negara, mula bisa nggayuh tujuane.

Arab Saudi kepengin mlebu ing Era Owah-owahan, Nuntun Planet menyang Besok sing Diramalake kanthi nganakake WORLD EXPO 2030.

Apa sing ditindakake Kraton ing bidang lelungan lan pariwisata sajrone krisis paling gedhe ing jagad iki sajrone rong taun kepungkur pancen luar biasa. Dhuwit sing nandur modal kanggo ngowahi pariwisata kanggo kerajaan lan jagad iki narik ati.

Organisasi kaya WTTC lan UNWTO saiki duwe kantor regional ing Arab Saudi, UNWTO saiki nganakake rapat Dewan Eksekutif ing KSA.

Menteri Pariwisata, kepala organisasi, lan jeneng merek gedhe saka sak ndonya padha thothok-thothok lawange, Pak Ahmed Aqeel AlKhateeb. Dheweke tanpa mangu minangka menteri pariwisata sing paling dituntut ing saindenging jagad.

Bantuan dheweke yaiku wanita lan ora liya Gloria Guevara, mantan CEO World Travel and Tourism Council (WTTC), lan mantan menteri pariwisata kanggo Meksiko. Dheweke dianggep wanita paling kuat ing donya kanggo pariwisata nalika dheweke dadi pimpinan WTTC, lan mbok menawa isih pantes judhul iki dina.

Saiki Komunitas Karibia wis nyetujoni Kerajaan kasebut dadi tuan rumah World Expo 2030. Dheweke ngetutake Armenia, Uganda, Madagaskar, Namibia, lan Kuba.

Arab Saudi saiki saingan karo Korea Selatan, Italia, lan Ukraina dadi tuan rumah Expo 2030. Russland mung mbatalake ambisi kasebut.

Rencanane bakal ana World Expo ing ibukutha Arab Saudi, Riyadh wiwit tanggal 1 Oktober 2030 nganti 1 April 2031.

Fahd al Rasheed, CEO Komisi Royal kanggo Riyadh ngumumake kampanye kanggo EXPO 2030 ing World Expo 2020 ing Dubai on March 29. CEO ngandika ing wektu sing:
Mayuta-yuta wong sing ngunjungi paviliun Saudi sing menang penghargaan bisa ndeleng masa depan sing dibangun Kerajaan lan ibukutha. Dina iki mung wiwitan nuduhake apa sing ditawakake Riyadh kanggo Expo 2030″

Komisi Diraja kanggo Riyadh City (RCRC) minangka otoritas paling dhuwur ing ibukutha Saudi sing nyurung transformasi kutha kasebut lan mimpin tawaran Riyadh kanggo dadi tuan rumah World Expo ing taun 2030.

miturut eTurboNews sumber, ambisi kanggo Riyadh menang dicokot iki kanggo EXPO 2030 wis dadi masalah penting nasional ndhuwur kanggo Kratoning.

Sing tanggung jawab kanggo World Expo yaiku Biro International des Expositions (BIE) ing Paris, Prancis.

Negara Anggota BIE duwe wektu nganti 7 September 2022 kanggo ngirim berkas pencalonan.

BIE banjur bakal ngatur Misi Inquiry kanggo netepake kelayakan lan kelangsungan saben proyek kandidat sing diajukake.

170 negara dadi anggota BIE. Dheweke melu kabeh musyawarah organisasi lan melu pangembangan kabijakan lan prinsip Expo. Negara-negara Anggota uga melu diskusi karo penyelenggara Expo wiwit wiwitan, utamane babagan partisipasi ing acara kasebut. Saben Negara Anggota diwakili maksimal telung utusan. Saben negara duwe siji swara ing Majelis Umum.

Punika dhaptar negara anggota.

Nalika akeh sing wis ndeleng Arab Saudi kanggo World Expo 2030, 2025 World Expo bakal dianakake antarane 13 April lan 13 Oktober 2025, ing Wilayah Osaka-Kansai Jepang. Tema kasebut yaiku Designing Future Society for Our Lives.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...