Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

New Home-Based Assessment kanggo Duchenne Muscular Dystrophy

ditulis dening editor

Emmes dina iki ngumumake yen riset Casimir babagan pangembangan kertu skor Duchenne Video Assessment (DVA) diterbitake ing PLOS ONE. Emmes entuk Casimir ing Maret 2022, lan klompok kasebut saiki dadi bagean saka Pusat Penyakit Langka Emmes, Orphan Reach™.

DVA minangka novel, penilaian asil klinis adhedhasar omah sing ngukur gampang gerakan ing antarane sing duwe Duchenne muscular dystrophy (DMD) liwat identifikasi pola gerakan kompensasi. Perawat rekaman video pasien sing nindakake tugas gerakan tartamtu ing omah nggunakake aplikasi seluler sing aman. Makalah kasebut nggambarake pangembangan kartu skor sing digunakake ahli terapi fisik sing dilatih DVA kanggo ngetung video kasebut.

Marielle Contesse saka Casimir, ilmuwan riset, minangka panulis utama, karo Mindy Leffler, co-founder lan presiden, lan Christine McSherry, co-founder lan chief executive officer, ing antarane penulis liyane.

Makalah sadurunge ing Muscle & Nerve, sing ditulis dening Contesse, Leffler lan peneliti Casimir liyane, nampilake temuan riset sing nuduhake manawa DVA minangka alat sing dipercaya lan valid kanggo ngukur gampang gerakan minangka indikasi keruwetan penyakit ing pasien DMD. Makalah paling anyar ing PLOS ONE rincian pangembangan kertu skor DVA.

Makalah PLOS ONE nggambarake riset pangembangan scorecard sing ditindakake karo ahli terapi fisik sing duwe pengalaman ekstensif ngevaluasi pasien karo DMD. Para panaliti nggunakake proses Delphi sing dimodifikasi rong babak kanggo ngumpulake pendapat ahli babagan kartu skor. Sajrone proses Delphi, ahli terapi fisik ngevaluasi kartu skor kanggo kabeh 15 tugas gerakan. Tugas gerakan yaiku kegiatan sing biasane ditindakake pasien ing omah, kayata mlaku-mlaku, munggah tangga, nganggo kaos, lan mangan. Sawise rong babak review lan revisi, panel ahli dikonfirmasi manawa kritéria gerakan kompensasi sing kalebu ing kartu skor DVA bisa dingerteni, lengkap, lan sacara klinis.

"DVA nyedhiyakake jendhela menyang cara pasien Duchenne pindhah lan fungsi ing lingkungan omah," ujare Marielle Contesse, "lan scorecards kita nyedhiyakake cara standar kanggo terapi fisik kanggo ngenali pola gerakan kompensasi. Setelan ing omah ngidini kita ngevaluasi gerakan saben dina sing luwih akeh. Iki uga ngilangi kabutuhan pasien lan kulawarga kanggo lelungan adoh menyang situs uji klinis.

Dheweke nambahake, "Pungkasane, kita ngarepake DVA bakal bisa ndeteksi owah-owahan ing fungsi pasien ing wektu sing luwih cendhek tinimbang ukuran asil sing wis ana. Iki bisa nyuda wektu pasien melu uji klinis.

Chief Executive Officer Emmes Dr. Christine Dingivan nyathet, "Riset iki nyedhiyakake dhasar kanggo nggunakake Penilaian Video Duchenne Casimir kanggo nggedhekake kesempatan kanggo ngenali kemajuan penyakit lan pilihan perawatan. Kita uga diwanti-wanti kanthi potensial nggunakake DVA kanggo netepake penyakit otot lan mitokondria liyane.

Ora ana tag kanggo kiriman iki.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...