Battambang ngrancang 5 Destinasi Wisata Anyar ing Kamboja

Battambang Kamboja
Kutha Battambang | Foto: Pierrevang3
ditulis dening Binayak Karki

Battambang, ibukutha Provinsi Battambang lan kutha paling gedhe nomer telu ing Kamboja nduweni sejarah sing sugih wiwit abad kaping 11 ing Kakaisaran Khmer.

BattambangPejabat Dinas Pariwisata wis ngevaluasi limang tujuan wisata potensial ing provinsi kasebut, kanggo ngembangake rencana kanggo ningkatake pariwisata nasional lan internasional.

Dipimpin dening Direktur Departemen Uch Um Phinisara, evaluasi kasebut kalebu situs kayata Laang Kang Keb (Gua Kodok), Gua Traing Jati, Teuk Pus (Pemandian Air Panas), Laang 100 Phnom Prampi (100 Gua, Gunung Tujuh), lan grojogan ing wates Kamboja-Thailand.

Inisiatif kasebut minangka bagean saka rencana sing luwih jembar kanggo ningkatake pariwisata ing wilayah kasebut, kanthi klompok kerja bakal kerja sama karo panguwasa kanggo pangembangan luwih lanjut. Finalisasi rencana gumantung ing diskusi karo kementerian pariwisata, lan laporan disiapake kanggo rapat karo kementerian sing bakal teka.

Ho Vandy, penasehat kanggo Asosiasi Agen Perjalanan Kamboja (CATA), nandheske makna sajarah provinsi Battambang, kanthi nyebutake pelestarian bangunan jaman kolonial Prancis lan sebutan sawetara resort minangka situs warisan budaya.

Dheweke negesake manawa pangembangan luwih akeh tujuan wisata kasebut ora mung bakal menehi macem-macem pilihan hiburan nanging uga menehi kontribusi kanggo njaga sejarah Battambang.

Vandy ngarepake pembangunan kasebut bakal narik luwih akeh wisatawan nasional lan internasional, mupangate ekonomi lokal kanthi menehi kesempatan kanggo warga adol produk lan layanan.

Kajaba iku, dheweke nyathet yen inisiatif kasebut bisa mbantu nyuda migrasi lokal lan ngowahi resor sing ditargetake dadi wilayah konservasi.

Babagan Battambang

Battambang, ibukutha Provinsi Battambang lan kutha paling gedhe nomer telu ing Kamboja nduweni sejarah sing sugih wiwit abad kaping 11 ing Kakaisaran Khmer.

Dikenal minangka provinsi prodhuksi beras utama, dadi pusat komersial lan ibukutha provinsi nalika pamaréntahan Siam wiwit taun 1795 nganti 1907.

Senadyan populasi sing maneka warna, kalebu komunitas Khmer, Vietnam, Lao, Thai, lan Tionghoa, Battambang tetep nduweni identitas Khmer. Kutha iki, dumunung ing Kali Sangkae, nduweni arsitektur Kolonial Prancis sing dijaga kanthi apik lan dadi hub ing sisih lor-kulon, nyambungake wilayah kasebut karo Phnom Penh lan Thailand.

Diakoni kanggo kontribusi budaya, Battambang gabung karo UNESCO Creative Cities Network ing taun 2023 kanggo gastronomi, kerajinan, lan seni rakyat, karo kutha-kutha Kamboja liyane sing bisa uga melu ing siklus sabanjure.

About penulis

Binayak Karki

Binayak - adhedhasar ing Kathmandu - minangka editor lan penulis nulis kanggo eTurboNews.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...