MOU Bersejarah Bosnia Herzegovina: Pariwisata Bebas Plastik

BOH SIgning
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kanthi Bosnia lan Herzegovina njupuk timbal anyar ing wilayah Balkan ing inisiatif saka Kroasia hadiah kanggo donya apik banget. Tujuane yaiku ngilangi plastik ing segara, segara, kali, lan tlaga. Ngadopsi visi Kristijan Curavić, presiden Grup Aliansi Samudra. Group MOU ditandatangani antarane telung pemangku kepentingan sing nyiapake kepala negara kanggo pertemuan puncak unik sing direncanakake ing April 2025.

Memorandum of Understanding and Cooperation ditandatangani dina Jumuah ing Sarajevo, Bosnia lan Herzegovina antarane Kamar Dagang Luar Negeri BiH lan Alliance kanggo Konservasi Perairan Donya bebarengan karo International Chamber of Blue Economy Commerce (ICBEC).

Ing acara penandatanganan ing Kamar Perdagangan Luar Negeri Bosnia lan Herzegovina, wakil presiden Ahmet Egrlić, presiden Kelompok Konservasi Ocean Alliancep (OACM) Kristijan Curavić lan direktur ICBEC Nedžad Alić ana.

Persetujuan iki bakal ngidini mujudake aktivitas penting kanggo komunitas bisnis ing Bosnia lan Herzegovina ing bidang ngembangake program ekologi lan ekonomi anyar. Iku nambah agenda pembangunan sustainable, nggunakake kemajuan inovatif lan digital.

MOU kasebut wis entuk perhatian ing Eropa Wétan Kidul, khusus ing Makedonia Utara, Slovenia, Montenegro, Serbia, Albania, lan Kosovo.

Iki minangka pangembangan bersejarah kanggo wilayah kasebut kanggo mesthekake sektor perusahaan bisa ngembangake kabijakan ECR sing selaras karo 2030 UN Sustainable Development Goals (UNSDG).

Fokus utama yaiku nyiapake wilayah sadurunge Puncak Samudra Plastik EU ing Kroasia, supaya negara dadi anggota OACM lan sekutu kanggo pengawetan lingkungan. Iki menehi kesempatan kanggo pangembangan ekonomi khusus kanggo sektor lelungan lan pariwisata.

Bosnia lan Hercegovina, sawijining negara Eropa cilik sing dikenal kanthi sumber daya banyu alam bakal dadi pimpinan regional ing program iki.

Program kasebut bakal diwenehake menyang Departemen Luar Negeri AS lan OACM North American Alliance sing fokus ing Amerika Serikat, kalebu Alaska lan Puerto Rico, Kanada, Meksiko, lan Greenland.

"OACM minangka organisasi sing beroperasi sacara global. Kita nggarap proyek ing negara ing saindenging jagad, ing kabeh bawana. Kita seneng bisa teka ing Bosnia lan Herzegovina. Tujuane yaiku miwiti reresik lan sertifikasi kabeh wilayah banyu, kali, tlaga, lan segara ing endi wae ing planet iki.

Dheweke nambahake, "Iki minangka kesempatan kanggo Bosnia lan Herzegovina (BiH) dadi tujuan wisata kontinental lan laut sing aman" bebas plastik.

Iki uga minangka kesempatan kanggo BiH lan kabeh wilayah kita dadi bagean saka struktur internasional sing nyetel tren pembangunan ing sektor ekonomi, ekologi, lan sosial. Iki bakal dilaporake ing puncak sing bakal teka ing wulan April taun ngarep. Tujuan penting mesthi kanggo narik investasi pariwisata kanggo negara.

"Kanggo ngaktifake sambungan sing luwih kuat ing antarane sektor publik lan perusahaan, lan kalebu entitas ekonomi liyane, anggota OACM bakal menang kanggo kabeh wong."

globe ijo kanthi teks putih

Nedžad Alić, direktur International Chamber of Blue Economy Commerce (ICBEC) ditambahake, sing kesempatan unik kuwi bakal mujudake dhewe minangka faktor kelestarian wigati kanggo ekonomi nasional Bosnia lan Herzegovina.

CEO ICEBC Pak Damir Blaskovic ngandika ana ing komunikasi karo Kamar Bisnis ing Swiss. Dheweke percaya yen kolaborasi iki bakal mengaruhi kabeh wilayah Uni Eropa (EU).

"Sampeyan wis pirang-pirang dekade gagal nyambungake sektor korporasi kanggo kolaborasi karo pamrentah ing pelestarian lingkungan. Saiki kita wis nggawe lan dibangun liwat alat lan mekanisme sustainable inovasi sing bisa njamin keuntungan bebarengan kanggo kabeh pemangku kepentingan, "ujare Blaskovic.

Kristijan Curavic ngarepake EU ETIS Summit dikenal minangka Puncak Samudra Plastik ing April 2025 sing dianakake dening Pamrentah negarane Kroasia.

Curavic ngarepake konsep anyar iki bakal diwenehake marang para kepala negara sing dikira bakal rawuh ing puncak sing bakal teka.

"Era kabijakan greenwashing bisa rampung amarga alat kelestarian terpadu iki kanthi kemampuan kanggo nyilikake plastik ing banyu kanthi fisik," ujare Kristijan Curavic. Kristian minangka panyilem rekor donya piyambak.

The Ocean Alliance uga partner karo World Tourism Network.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...