Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Investment News wong Lelungan Rel Mbangun maneh Resorts Blanja Pariwisata transportasi News Wire Plancongan USA

Dampak Travel & Pariwisata ing ekonomi AS mudhun 50% ing 2020

Dampak Travel & Pariwisata ing ekonomi AS mudhun 50% ing 2020
Dampak Travel & Pariwisata ing ekonomi AS mudhun 50% ing 2020
ditulis dening Harry Johnson

Akun Satelit Perjalanan & Pariwisata Kantor Pariwisata Nasional (NTTO), diprodhuksi saben taun dening Biro Analisis Ekonomi, minangka perkiraan resmi Pemerintah AS babagan dampak ekonomi industri lelungan lan pariwisata ing Amerika Serikat.

TTSA paling anyar nuduhake yen ing Taun Tanggalan 2020:

  • Total output ekonomi sing diasilake dening lelungan lan pariwisata mudhun $982.5 milyar (-50.1%) saka 2019 ($1.96 triliun) dadi 2020 ($978.4 milyar).
    • Antarane sektor sing paling abot, output layanan transportasi udhara penumpang mudhun meh $214.7 milyar ing taun 2020, disusul dening layanan panganan lan panggonan ngombé/restoran (mudhun $131.1 milyar), akomodasi lelungan (mudhun $124.6 milyar), lan blanja sing ana gandhengane karo pariwisata (mudhun $123.5). milyar).
    • Papat sektor kasebut nyebabake 60.4% saka penurunan total output pariwisata ing taun 2020.
  • Total lapangan kerja sing ana gandhengane karo pariwisata mudhun saka 9.5 yuta ing 2019 dadi 6.3 yuta ing 2020. Penurunan iki 3.2 yuta ing total lapangan kerja sing ana gandhengane karo pariwisata nyebabake 34.2% saka total 9.3 yuta penurunan tenaga kerja ing Amerika Serikat wiwit taun 2019 nganti 2020.
    • Antarane sektor sing paling abot, lapangan kerja sing didhukung layanan panganan lan papan ngombé mudhun 972,000 ing taun 2020, disusul akomodasi lelungan (mudhun 685,000), layanan transportasi udara (mudhun 338,000), lan olahraga peserta (mudhun 262,000).
    • Papat sektor kasebut nyebabake 70.8% saka penurunan total lapangan kerja sing ana gandhengane karo pariwisata ing taun 2020.

Nilai tambah lelungan lan pariwisata, utawa PDB, (ing istilah nominal, ora diatur inflasi) mudhun saka $624.7 milyar (2.9% saka PDB) ing 2019 dadi $356.8 milyar (sejarah kurang saka 1.7% saka PDB) ing 2020. Iki nyuda $267.9 milyar. PDB travel lan pariwisata nyumbang luwih saka setengah (56.0%) saka total $478.8 milyar US GDP saka 2019 nganti 2020.

Lelungan domestik dikarepake dening rumah tangga penduduk nolak 53.2% saka 2019 nganti 2020. Ing wektu sing padha, permintaan perjalanan bisnis domestik mudhun 40.9%; panjaluk lelungan pemerintah domestik mudhun 33.6%; lan dikarepake lelungan dening nonresidents (pengunjung internasional ing Amerika Serikat) nolak 82.4% - nyathet kaping lima (20.7%) saka penurunan total panjaluk lelungan wiwit taun 2019 nganti 2020.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...