Festival Seni & Budaya Pasifik kaping 13 teka ing Hawaii

Festival Seni & Budaya Pasifik kaping 13 teka ing Hawaii
Festival Seni & Budaya Pasifik kaping 13 teka ing Hawaii
ditulis dening Harry Johnson

FestPAC, sing didegaké ing taun 1972, wis duwé peran penting kanggo njaga lan nguri-uri budaya Pasifik, nyengkuyung kreativitas lan inovasi, lan promosi diplomasi budaya ing komunitas Pasifik.

Gubernur Hawaii Josh Green, MD, bebarengan karo First Lady Jaime Kanani Green lan koordinator acara, ngumumake dina iki yen Hawaii wis dilengkapi lan semangat kanggo nampani Festival Seni & Budaya Pasifik kaping 13 (FestPAC), kumpul paling gedhe saka wong-wong pribumi Pasifik ing saindenging jagad, dijadwalake ing Oahu wiwit tanggal 6-16 Juni 2024.

Gubernur Josh Green, MD matur nuwun kanggo hak istimewa hosting ing Festival Seni & Budaya Pasifik ke-13, nandheske pinunjul saka acara iki kanggo Hawai'i lan AS Dheweke nyorot kamanunggalan lan bhinéka dituduhake dening FestPAC lan nunggu nyediakake pengalaman paweling lan enriching kanggo kabeh peserta. First Lady Jaime Kanani Green nyuarakke sentimen iki, nandheske kesempatan kanggo Hawai'i kanggo nampilake warisan budaya lan ningkataké pangerten saka macem-macem tradhisi Kapuloan Pasifik. Dheweke nyengkuyung warga lokal kanggo melu acara lan kegiatan gratis, nandheske pentinge teka bebarengan kanggo ngrameke lan sinau saka pengalaman budaya sing luar biasa iki.

Luwih saka 2,200 perwakilan saka 27 negara Pasifik bakal nglumpukake sajrone 10 dina kanggo nindakake ijol-ijolan budaya, apresiasi, lan perayaan ing macem-macem lokasi ing pulo kasebut. Gunggunge luwih saka 50 acara festival, kayata upacara pembukaan lan penutup, Desa Festival, pagelaran musik lan tari tradisional lan kontemporer, demonstrasi seni warisan, pameran seni visual, lan liya-liyane, bakal kasedhiya kanggo masarakat kanthi gratis. ngisi.

Kegiatan utama FestPAC bakal kalebu upacara peresmian sing bakal miwiti perayaan kasebut kanthi pagelaran, pidato, lan prosesi bangsa. Kajaba iku, bakal ana Layanan Ekumenis sing tujuane kanggo ningkatake persatuan ing antarane para rawuh liwat refleksi lan pandonga. Desa Festival, dumunung ing Pusat Konvensi Hawai'i, bakal dadi hub kanggo para pengrajin kanggo nampilake keahliane ing demonstrasi seni warisan tradisional, kalebu kegiatan kayata nggawe kapa, tenun, kerajinan perhiasan, nyanyian, lan nari. Pungkasan, upacara penutup bakal menehi kesempatan kanggo refleksi lan perayaan. Wigati dimangerteni manawa kabeh acara FestPAC, kajaba upacara rawuh wa'a, rapat-rapat pemerintah bilateral tartamtu, lan diskusi antarane delegasi, bakal mbukak kanggo umum lan gratis.

Aaron J. Salā, Ph.D., direktur festival saka 13th FestPAC, nandheske pentinge FestPAC kanggo ngurmati lan nglestarekake seni lan budaya Pasifik luwih saka 50 taun. FestPAC ora mung nampilake warisan budaya Hawai'i nanging uga nuwuhake pangerten lan apresiasi sing luwih jero kanggo identitas kolektif wilayah Pasifik. Kanthi nggawe akeh acara gratis, FestPAC duwe tujuan nggawe lingkungan sing inklusif lan ngundang kanggo warga lan pengunjung supaya bisa melu lan ngrayakake perayaan budaya lan seni sing penting iki.

27 negara Pulo Pasifik sing wis dikonfirmasi rawuh ing FestPAC kaping 13 kalebu Samoa Amerika, Australia, Kepulauan Cook, Pulo Paskah (Rapa Nui), Negara Federasi Mikronesia, Fiji, Polinesia Prancis, Guam, Hawai'i, Kiribati, Republik Kapuloan Marshall, Nauru, Selandia Baru, Niue, Pulo Norfolk, Commonwealth of the Northern Mariana Islands, Palau, Papua New Guinea, Pitcairn Island, Samoa, Solomon Islands, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu, Wallis and Futuna, lan Taiwan.

FestPAC, sing didegaké ing taun 1972, wis duwé peran penting kanggo njaga lan nguri-uri budaya Pasifik, nyengkuyung kreativitas lan inovasi, lan promosi diplomasi budaya ing komunitas Pasifik. Diatur kanthi kolaborasi karo Komunitas Pasifik lan Dewan Seni lan Budaya Pasifik, FestPAC dianakake saben patang taun ing negara Pulo Pasifik sing beda. Wiwitane dijadwalake bakal dianakake dening Hawai'i ing taun 2020, acara kasebut kudu ditundha amarga pandemi COVID-19.


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): Festival Seni & Budaya Pasifik kaping 13 Rawuh ing Hawaii | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...