Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Kuliner Tujuan Hiburan Industri Hospitality Italia News Pariwisata News Wire Plancongan

FICO Eataly World: kutha mega panganan ing Bologna

gambar duweni saka fico.it

Jeneng sing diwenehake dening Farinetti yaiku Fabbrica Italiana Contadina (pabrik pedesaan Italia), sing nggawe akronim FICO - kanggo FICO Eataly World.

Kutha Bologna, ibukutha wilayah Emilia Romagna, dikenal kanthi panggilan panganan sing enak lan dijuluki "La Grassa" tegesé "Bologna lemak" kanggo masakan khas lan kepileh sawijining. Piring apik kaya tortellini, mortadella, lasagna, tagliatelle karo saus daging, lan crescentine mung sawetara produk karakteristik ibukutha rasa iki.

Kanggo nggabungake ketenaran iki, pengusaha Piedmontese sing kondhang, Oscar Farinetti, ngurusi yen sawise nggawe rantai pusat blanja panganan sing berkualitas ing Italia lan luar negeri. Ing 2012, dheweke mlumpat ing proposal agro-ekonom, Andrea Segrè, lan Direktur Jenderal CAAB (Agro Food Center of Bologna), Alessandro Bonfiglioli, elaborators konsep pisanan saka taman Agro-pangan gedhe, kanggo kolaborasi lan nggawe "benteng pangan lan kelestarian".

Limang taun sawisé proposal Andrea Segrè tanggal 15 November 2017, taman panganan Italia pisanan ing donya sing dikhususake kanggo panganan Italia lair.

Jeneng sing diwenehake dening Farinetti yaiku Fabbrica Italiana Contadina (pabrik pedesaan Italia), sing nggawe akronim FICO (sing tegese Fig) - FICO Eataly World. Iki minangka jenius liyane saka guru marketing amarga dianggep jeneng kasebut dipilih kanggo ngrangsang imajinasi lan narik kawigaten generasi MeZ sing wis biasa "nyiapake manger" (rak siap mangan) lan kanggo ngajari bocah-bocah carane lair saka endhog. .

Pabrik Pertanian Italia nalika dibukak maneh sawise periode pandemi, wis ngusulake maneh 100,000 meter persegi sing darmabakti kanggo keanekaragaman hayati lan seni transformasi panganan Italia. Iki dirancang dening arsitek Thomas Bartoli sing nyakup 2 hektar sawah lan kios ing udara terbuka kanthi 200 kewan lan 2,000 kultivar kanggo nyritakake macem-macem lan kaendahan pertanian lan pembiakan nasional. Wolung hektar ditutupi pabrik-pabrik panganan sing beroperasi, sing wis ngasilake kabeh bahan-bahan sing paling misuwur ing meja Italia, uga 26 restoran kanthi pilihan panganan lan anggur sing cocog kanggo kabeh rasa, uga panganan dalan sing bisa dipangan. spesialisasi kuliner kabeh wilayah Italia ing sak panggonan.

"Iki minangka taman panganan pisanan ing donya, sing nggawa pengalaman panganan saka asal-usule menyang piring ing meja," ujare Stefano Cigarini, CEO, "ngrangsang kabeh indera 5 lan nggabungake semangat kanggo rasa lan nyenengake."

Kelestarian taman kasebut ditindakake ing proyek Metro Zero. Panganan sing diasilake ing njero disebarake lan disedhiyakake dening kabeh restoran lan operator sing ana. Sistem fotovoltaik 55,000 meter persegi (salah siji sing paling gedhe ing Eropa) njamin luwih saka 30% energi sing digunakake, nalika pemanasan distrik nggunakake insinerator Bologna lan kayu saka bahan ijo lan bisa didaur ulang sing akeh banget ing taman kasebut.

Preparatory fun kanggo anak

Taman nempatno wong ing tengah pengalaman karo manungsa waé gedhe kanggo kulawargané lan utamané anak. Telung puluh atraksi digawe, kalebu paviliun multimedia, tunggangan, slide, lan panel interaktif. Pitu wilayah tema darmabakti kanggo muter lan nyenengake, kalebu peternakan kewan ing lawang, pengalaman pabrik, lan paviliun ilmiah minangka protagonis ing tunggangan multimedia darmabakti kanggo lemah, geni, segara, kewan.

Ing lawang megastruktur, bocah-bocah bisa menehi panganan sapi lan kewan liyane ing peternakan, njupuk selfie ing ngarep mock-up wit anjir paling gedhe ing donya, knead pizza, utawa numpak carousel petani. Ing jejere Luna Park (taman hiburan) padha bisa lelayaran ing segara Italia tanpa ninggalake lemah, ngukur dhuwur ing babi lan pitik tinimbang meter lan centimeters, lan nemokake gaib omah gelembung.

Kabeh iki nalika wong diwasa seneng palate, nemokake rasa khusus, lan sinau carane nyiyapake tortellini apik utawa toko kanggo sembako kanggo njupuk ngarep.

Dhasar

Landasan taman kasebut yaiku promosi panganan, pendidikan, kawruh babagan panganan, konsumsi sadar, produksi lestari, jaringan, lan kasunyatan sing paling penting babagan budaya lan kelestarian agro-pangan.

Iku ningkataké diet Mediterania lan efek ono gunane ing kesehatan; ningkatake produksi pertanian lan model konsumsi pangan sing lestari saka sudut pandang ekonomi, lingkungan, energi, lan sosial; lan kolaborasi, antarane entitas liyane, karo Kamentrian Lingkungan lan karo CREA (Dewan Riset ing Pertanian) liwat Memorandum of Understanding tartamtu.

Kabeh iki ing uncalan watu saka jantung Bologna.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario minangka veteran ing industri lelungan.
Pengalamane wis sumebar ing saindenging jagad wiwit taun 1960 nalika umur 21 taun wiwit njelajah Jepang, Hong Kong, lan Thailand.
Mario wis ndeleng Pariwisata Dunia berkembang nganti saiki lan nyekseni
karusakan saka root / testimoni jaman biyen pirang-pirang negara sing seneng modernitas / kemajuan.
Sajrone 20 taun kepungkur, pengalaman lelungan Mario wis konsentrasi ing Asia Tenggara lan pungkasane kalebu Benua India.

Bagéan saka pengalaman kerja Mario kalebu macem-macem kegiyatan ing Penerbangan Sipil
lapangan rampung sawise ngatur wiwitan kanggo Malaysia Singapore Airlines ing Italia dadi Institutor lan terus suwene 16 taun ing peran Sales / Marketing Manager Italia kanggo Singapore Airlines sawise pamisahan kaloro pamrentah kasebut ing Oktober 1972.

Lisensi Wartawan resmi Mario yaiku dening "Ordo Nasional Wartawan Roma, Italia ing taun 1977.

Ninggalake Komentar

Share to...