Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel negara | wilayah Hawaii News Pariwisata USA

Hawaii kebanjiran turis, kajaba saka Jepang

Otoritas Pariwisata Hawaii nanggapi versi paling anyar saka HB862
John De Fries, presiden lan CEO Otoritas Pariwisata Hawaii
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Miturut statistik pengunjung awal sing dirilis dening Departemen Bisnis, Pembangunan Ekonomi lan Pariwisata Hawaii (DBEDT), total 818,268 pengunjung teka ing Kapuloan Hawaii ing April 2022, sing nuduhake pemulihan 96.3 persen wiwit April 2019 lan tingkat pemulihan paling dhuwur wiwit wiwitan pandemik COVID-19 ing Hawai'i.

Pengunjung mbuwang $ 1.6 milyar ing pulo kasebut ing wulan April, mundhak 21 persen dibandhingake $ 1.32 milyar sing dilaporake ing April 2019. 

Belanja Pengunjung lan Tekane Pengunjung dening Pasar Utama

Saka total pengunjung, 809,612 teka kanthi layanan udara, utamane saka AS Kulon lan AS Timur. Kajaba iku, 8,656 pengunjung teka kanthi kapal pesiar. Dibandhingake, 849,397 pengunjung (-3.7%) teka kanthi pesawat lan kapal pesiar ing April 2019. Rata-rata dawa nginep kabeh pengunjung ing April 2022 yaiku 8.68 dina, mundhak saka 8.25 dina (+5.2%) ing April 2019.

Sensus saben dina rata-rata statewide1 yaiku 236,835 pengunjung ing April 2022 dibandhingake karo 233,616 pengunjung (+1.4%) ing April 2019.

Ing April 2022, 514,878 pengunjung teka liwat udhara saka AS Kulon, mundhak 32.5 persen dibandhingake karo 388,573 pengunjung ing April 2019. Pengunjung AS Kulon mbuwang $ 940.9 yuta ing April 2022, munggah 72 persen saka $ 547 yuta ing April 2019. Pengunjung AS Barat ing April 2022 ($ 223 saben wong) luwih dhuwur dibandhingake April 2019 ($ 171 saben wong, +30.4%). 

Ana 188,868 pengunjung saka Timur AS ing April 2022, mundhak 18.7 persen dibandhingake karo 159,115 pengunjung ing April 2019. Pengunjung AS Timur mbuwang $ 422.9 yuta ing April 2022, munggah 47.5 persen saka $ 286.8 yuta ing April 2019. Belanja saben dina dening pengunjung AS Timur ing April 2022 ($242 saben wong) tambah ing comparison kanggo April 2019 ($200 saben wong, +20.9%).

Ana 6,749 pengunjung saka Jepang ing April 2022 dibandhingake karo 119,487 pengunjung (-94.4%) ing April 2019. Pengunjung saka Jepang mbuwang $ 15.3 yuta ing April 2022 dibandhingake $ 164 yuta (-90.7%) ing April 2019. Belanja saben dina dening pengunjung Jepang ing April 2022 ($231 saben wong) suda dibandhingake April 2019 ($234 saben wong, -1.3%).

Ing April 2022, 43,107 pengunjung teka saka Kanada dibandhingake karo 56,749 pengunjung (-24%) ing April 2019. Pengunjung saka Kanada mbuwang $88.8 yuta ing April 2022, dibandhingake $100.2 yuta 

(-11.3%) ing April 2019. Pangeluaran saben dina dening pengunjung Kanada ing April 2022 ($ 182 saben wong) mundhak dibandhingake April 2019 ($ 154 saben wong, + 18.1%).

Ana 56,010 pengunjung saka kabeh pasar internasional liyane ing April 2022. Pengunjung iki saka Oseania, Eropa, Asia Liyane, Amerika Latin, Guam, Filipina, lan Kapuloan Pasifik. Yen dibandhingake, ana 100,686 pengunjung (-44.4%) saka Kabeh Pasar Internasional Liyane ing April 2019. 

Ing April 2022, total 5,171 penerbangan trans-Pasifik kanthi 1,085,948 kursi nglayani Kepulauan Hawaii, dibandhingake karo 5,031 penerbangan kanthi 1,112,200 kursi ing April 2019. 

Liwat patang sasi kapisan taun 2022, total belanja pengunjung ana $5.83 milyar, mundhak rada (+0.3%) saka $5.81 milyar ing patang wulan pisanan 2019. Gunggunge 2,812,030 pengunjung teka ing patang sasi kapisan taun 2022 sing nyuda. dibandhingake karo patang wulan pisanan 2019 ing 3,376,675 pengunjung (-16.7%).

Pernyataan dening Direktur DBEDT Mike McCartney:

Sasi April nggawa tingkat pambayaran lan kedatangan pengunjung sing paling dhuwur wiwit Februari 2020. Iki uga minangka wulan kaping 12 berturut-turut nalika kedatangan pengunjung saka kontinental AS ngluwihi tingkat sasi sing padha ing 2019. Pengeluaran saben dina dening pengunjung AS mundhak 24.5 persen , sing ndhukung komunitas, bisnis, lan pendapatan pajak negara.

Ing sawetara sasi sabanjuré, kita antisipasi lan planning kanggo bali pengunjung Jepang. Tambah kelompok wisata saka Jepang bakal ngidini kita nerusake pivot kanggo nyinaoni kabeh pengunjung babagan budaya Hawai'i lan ngatur sumber daya negara supaya bisa tetep sehat.

Faktor sing main ing keputusan lelungan ing ngendi arep ngunjungi kalebu kompetisi saka tujuan liyane ing saindenging jagad, tantangan inflasi lan ijol-ijolan mata uang, rega bahan bakar, masalah tenaga kerja lan rantai pasokan, lan tingkat layanan lan kualitas sing kompetitif. Supaya tetep relevan lan tetep ing pikiran Hawai'i, penting banget kanggo njaga omah supaya bisa dadi papan sing dikarepake lan wong liya pengin ngunjungi.

Terus tetep waspada kanthi nglindhungi awake dhewe lan komunitas saka COVID amarga jumlah kasus terus mundhak dadi sing paling penting. Yen kita ngupayakake regeneratif (tingkat kelestarian sabanjure) stewardship (duwe hak istimewa kanggo ngurus Hawai'i), bebarengan kita bisa entuk komunitas, bisnis, lan industri sing sehat lan sregep sing ndhukung urip sing nyenengake ing Hawai'i.

Pernyataan dening Presiden lan CEO HTA John De Fries:

Sawetara tujuan internasional ing ndonya tetep ora bisa diakses para wisatawan AS ing sasi April, lan Hawai'i terus dadi tujuan sing disenengi kanggo akeh wong sing lelungan saka pasar AS Kulon lan Timur AS. Nalika kita pindhah menyang sasi panas, kita ngarepake pemulihan pasar internasional sing luwih kuat, utamane Jepang. 

HTA terus kerja langsung karo komunitas ing Hawai'i kanggo ngleksanakake Rencana Tindakan Manajemen Tujuan, lan karo mitra industri kita kanggo nggayuh pengunjung kanthi pesen pendidikan sadurunge lan sawise teka. 

Minangka pemulihan pariwisata terus nggedhekake ekonomi lokal kita, HTA dipandu dening prinsip umume Mālama Ku'u Home - kanggo ngurus omah sing ditresnani.

Elingi, nilai kabudayan saka kauripan iki mujudake cara urip kama'āina kita, lan seruan masyarakat kanggo tumindak sing bakal ningkatake kualitas urip ing Hawai'i kanggo generasi sabanjure.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

Share to...