Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Iran Israel News wong tanggung jawab Keslametan teror Pariwisata News Wire Plancongan Turkey

Israel nerbitake peringatan perjalanan kanggo Istanbul

Israel nerbitake peringatan perjalanan kanggo Istanbul
Menteri Luar Negeri Israel Yair Lapid
ditulis dening Harry Johnson

Menteri Luar Negeri Israel Yair Lapid ngumumake yen pamrentah negara kasebut wis ngunggahake waspada terorisme kanggo kutha Istanbul ing Turki menyang tingkat paling dhuwur, sawise pejabat Israel ngaku wis nyingkiri akeh ancaman serangan Iran sing ngarahake pengunjung Yahudi.

Menteri kasebut nyebutake "serangkaian upaya serangan teroris Iran marang wong Israel sing lunga liburan ing Istanbul" ing sawetara minggu kepungkur minangka alesan kanggo tandha perjalanan anyar.

"Kita ngajak wong Israel supaya ora mabur menyang Istanbul, lan yen sampeyan ora duwe kabutuhan penting, aja mabur menyang Turki. Yen sampeyan wis ana ing Istanbul, bali menyang Israel sanalika bisa… Ora ana preian sing cocog karo urip sampeyan," ujare Lapid, "amerga ancaman terus lan niat Iran kanggo ngrusak wong Israel." 

Yair Lapid ora menehi katrangan babagan ancaman Iran sing diduga, mung ujar manawa dheweke ngrancang "nyulik utawa mateni" pengunjung Israel.

Warga Israel uga didesek supaya ora lelungan sing ora penting menyang Turki liyane.

Pengumuman menteri kasebut ngetutake keputusan Biro Kontra-Terorisme Israel kanggo ngunggahake tingkat bebaya kanggo Istanbul menyang ndhuwur grafik, nambahake kutha Turki menyang Afghanistan lan Yaman.

Media lokal nglaporake manawa sawetara warga Israel sing ngunjungi Istanbul "dibuwang" dening agen keamanan Israel minggu kepungkur amarga "pembunuh Iran ngenteni ing hotel".

Lonjakan penerbangan sing nggawa ewonan penumpang saka Turki menyang Israel dilaporake wingi.

Miturut lapuran kasebut, pejabat Israel ora ngrencanakake operasi nylametake, sanajan ana sawetara wong Israel sing pengin tetep ana ing kutha kasebut sanajan ana bebaya, sanajan luwih saka 100 warga Israel sing manggon ing Turki dilaporake dikontak dening pejabat anti-terorisme lan takon. kanggo mulih.

Weker saiki babagan safety Istanbul nderek bebaya sadurunge saka Dewan Keamanan Nasional Israel, sing ngumumake wulan kepungkur yen "operator teroris Iran" saiki ana ing Turki lan menehi ancaman marang warga Israel ing negara kasebut.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...