Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport Asosiasi aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Car Rental Pelayaran Industri Hospitality Hotel & Resor Luxury Rapat (MICE) News wong Philippines Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Blanja Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Julia Simpson ngandika ing WTTC Global Summit 2022

Julia Simpson ngandika ing WTTC Global Summit 2022
Julia Simpson ngandika ing WTTC Global Summit 2022
ditulis dening Harry Johnson

Ma-bu-hi.

Iku luar biasa kanggo mikir apa kita wis liwat wiwit kita padha kanggo WTTCPuncak pungkasan. Nanging kita kene ing Manila kanggo nemokake maneh Travel… bebarengan.

Para Anggota ingkang kinurmatan, WTTC Kanca-kanca. Aku ngormati sampeyan ing 21st Global Summit lan pisanan minangka Presiden & CEO.

Ing mangsa krisis, kita wis ndeleng grit lan ketahanan sejatine sektor Lelungan & Pariwisata. Sajrone pandemi COVID, maskapai kita ngangkut vaksin lan APD; bandara kita dadi pusat vaksinasi; lan kapal pesiar kita nggunakake sambungan kanggo mbantu wong bali. Hotel mbukak lawang kanggo wong sing ora duwe omah lan saiki menehi papan perlindungan kanggo 1000-an pengungsi sing mlayu saka perang ing Ukraina. 

Pandemi nulis maneh buku aturan babagan cara urip lan cara lelungan. Iku nuduhake carane babar blas inter-reliant kita. Bisnis lan pamrentah butuh siji liyane kanggo nggawe lelungan. Lan kabeh sektor kita gumantung ing komunitas sing dadi tuan rumah.

Kanggo luwih saka 30 taun WTTCMisi kanggo nyorot nilai ekonomi lan sosial sektor kita. Nanging butuh pandemi kanggo para pimpinan supaya ngerti regane. Sajrone meh sepuluh taun, pertumbuhan sektor kita ngluwihi ekonomi global. COVID ngganti kabeh.

Saiki, pemulihan ana ing pandelengan kita. Iku ora seragam, iku faltering, nanging IS Recovery. Ing kene ing Asia-Pasifik, pambukaan maneh diwiwiti. Aku congratulate ing Philippines, bangsa sing wis nuduhake tekad lan wani kanggo reignite lelungan. Nanging kekuwatan gedhe yaiku China, isih ditutup.

Dadi, aku njaluk pamrentah supaya ndeleng ilmu kasebut lan mbukak maneh watese - mbukak ekonomi lan entuk lelungan lan pariwisata lan mayuta-yuta wong sing entuk mata pencaharian - bali kerja.

dina iki, WTTC ngumumake Riset Dampak Ekonomi paling anyar sing ngukur nilai Travel & Pariwisata kanggo ekonomi global. Iki nuduhake yen sajrone 10 taun sabanjure nganti 2032 Perjalanan & Pariwisata bakal duwe tingkat pertumbuhan taunan rata-rata 5.8%.

Wutah sektor kita bakal ngluwihi GDP global. Lan ana lapangan kerja - 126 yuta proyek anyar bakal digawe sajrone dasawarsa. Yaiku hadiahe. Ing taun 2019, sektor kita nyumbang $ 9.6 triliun dolar kanggo ekonomi global. Iku luwih saka 10% saka PDB global.

Lan kabeh wong ing kene ngerti, kaya sing dikandhakake Arnold, kepiye kita kenek. Mundhut 50% regane ing 2020 bebarengan karo 62 yuta pakaryan. 2021 minangka pemulihan sing gagap, entuk maneh 22% sacara global lan bali menyang bisnis global $5.8 triliun.

Taun iki, kita bali maneh. Data kita nuduhake yen ing pungkasan taun 2022 kita bakal pulih dadi $ 8.35 triliun. Kita wis tekan kono lan para pelanggan nemokake maneh Travel.

Dheweke ujar yen Kebutuhan minangka Ibu Penemuan. Sajrone krisis, kita wis ndeleng e-commerce semen posisine minangka DNA bisnis. Ing lelungan, teknologi digital wis lompat sawetara sistem analog lan manual lawas.

Nanging masalahe, solusi digital kanggo COVID wis ora koordinasi amarga negara-negara nggawe aturan dhewe kanggo ngatasi pandemik kasebut. Lan sanajan pimpinan global kaya Saudis njaluk harmonisasi, kita duwe patchwork sistem sing nyebabake kapercayan pelanggan kanthi tes larang regane lan ngganti aturan.

Yen kita kudu slamet saka pandemi liyane, kita kudu nggabungake status kesehatan wong sing lelungan menyang dokumen perjalanan digital. Conto sing apik yaiku pas perjalanan ijo EU sing saiki wis diadopsi dening 62 negara. Ayo goleki sistem siji kanggo jagad iki.

Ora mung virus manungsa sing ngancam kita. Nalika kita nyepetake transformasi digital, ancaman saka cybercrime uga saya cepet. Dikira-kira Cybercrime bakal tuwuh 15% saben taun kanthi biaya $10.5 triliun saben taun ing taun 2025. Laporan anyar babagan ketahanan cyber kudu diwaca lan alat sing apik sing wis digawe kanthi dhukungan saka Microsoft.

Iki kaping aneh wis menehi kita sabab kanggo ngaso lan reevaluate. Bakal ana kesempatan kanggo sing duwe modal sing bisa tumindak kanthi cepet. Nanging masa depan kudu lestari. Pramila aku arep matur nuwun marang JLL sing wis nggawe cithakan pariwisata lestari ing kutha-kutha. 

Kita ngadhepi krisis iklim, alam lan polusi telung planet. Tantangan karbon kita kabeh beda-beda - apa sampeyan hotel, kapal pesiar utawa maskapai. Dadi, kanggo pisanan, sektor kita duwe peta dalan siji sing jelas kanggo ngirim nol net ing taun 2050. Lan dina iki kita pengin nuduhake kita support kanggo hotel cilik lan medium-ukuran. Kita pengin mbantu dheweke entuk langkah pertama ing tangga kelestarian.

Kanthi bantuan saka Radisson, kanggo pisanan, kita ngluncurake set indikator kelestarian sing diakoni sacara global. Dikembangake dening industri kanggo industri. kita HOTEL SUSTAINABILITY DASAR ndadekke ngelmu sing paling apik mudhun menyang oyod. 

Coba pikirake fitoplankton sing paling cilik luwih cilik tinimbang sel getih abang manungsa. Nanging bebarengan, fitoplankton ngasilake luwih saka setengah oksigen sing kita ambegan ing Bumi lan akeh kewan segara karbon kudu urip. Kaya fitoplankton, yen kita kabeh kerja bareng, kita bisa nyengkuyung kabeh urip ing planet iki.

Nalika kita nemokake maneh Lelungan liwat Summit iki, kita bakal nggawa sampeyan lelungan. Kita bakal krungu saka pimpinan global ing Travel & Pariwisata; produser film Lawrence Bender saka Pulp Fiction fame, Crazy Rich Asians penulis, Kevin Kwan; lan kita duwe pakurmatan gedhe kanggo krungu saka mantan Sekretaris Jenderal PBB, Ban Ki-moon.

Kita uga bakal krungu saka aktivis lingkungan inspiratif Melati Wijsen sing, ing umur 12, nyetel kanggo ngganti donya siji botol plastik ing wektu.

Matur nuwun kanggo Presiden Duterte kanggo tuan rumah kita.

Lan matur nuwun ALL amarga ana ing kene kanggo mbantu kita mbentuk narasi nalika nemokake lelungan lan mbukak maneh jagad iki.

Matur nuwun!

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...