Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Hiburan Warta Pamrentah Health Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Blanja Korea Kidul Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Korea Kidul: Umume larangan COVID-19 bakal dicabut dina Senin

Korea Kidul: Umume larangan COVID-19 bakal dicabut dina Senin
Korea Kidul: Umume larangan COVID-19 bakal dicabut dina Senin
ditulis dening Harry Johnson

Perdana Menteri Korea Selatan Kim Boo-kyum ngumumake manawa negara kasebut bakal ngeculake protokol kesehatan COVID-19 wiwit dina Senin, ngilangi kabeh larangan jarak sosial, kajaba mandat topeng njero ruangan.

Pengumuman kasebut nandhani kaping pisanan umume curbs wis diangkat ing Korea Kidul wiwit pandemik COVID-19 global diwiwiti rong taun kepungkur.

Watesan 10 wong ing rapat sosial pribadi lan curfew tengah wengi ing restoran, warung kopi lan bisnis njero ruangan liyane bakal rampung dina Senin, ujare Perdana Menteri.

"Omicron [varian] wis nuduhake pratandha saka weakening Ngartekno sawise puncak ing minggu katelu Maret," ngandika Kim dina.

"Amarga kahanan virus wis stabil lan kapabilitas sistem medis wis dikonfirmasi, pamrentah [wis] mutusake kanthi wani ngangkat langkah-langkah jarak sosial."

Wong isih kudu nganggo topeng ing njero ruangan 'suwene akeh,' dheweke nambah, nanging mandat topeng ruangan bisa diangkat sajrone rong minggu yen wabah saya suwe saya suwe.

Watesan jarak sosial sing akut nyebabake stres gedhe ing bisnis cilik ing negara kasebut, lan penghapusan kasebut minangka tandha manawa urip ing Korea Selatan bali normal.

Tutup 299 wong kanggo acara umum lan pribadi, uga watesan kapasitas 70% ing omah ibadah uga bakal dicopot.

Akeh bukti nuduhake risiko transmisi njobo banget kurang, lan akeh negara, kalebu ing Amerika Utara lan Eropah, ujar manawa topeng ora dibutuhake ing njaba kanggo wong sing divaksinasi.

Gerakan kasebut sawise Korea Kidul katon wis ngliwati puncak gelombang sing didorong Omicron, kanthi kasus saben dina mudhun ing ngisor 100,000 minggu kepungkur, mudhun saka puncak luwih saka 620,000 ing pertengahan Maret.

Luwih saka 86 persen populasi Korea Selatan 51 yuta wis divaksinasi kanthi lengkap, lan umume wong uga nampa suntikan booster.

Korea Kidul ngluncurake boosters kaping pindho kanggo warga sing rawan.

Kira-kira 20,000 wong ing Korea Kidul wis tiwas saka virus COVID-19 - tingkat kematian 0.13%, sing dadi salah sawijining sing paling murah ing donya.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...