Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Latvia News wong tanggung jawab Rusia Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Ukraine

Latvia mbatalake perjanjian perjalanan lintas wates karo Rusia

Latvia mbatalake perjanjian perjalanan lintas wates karo Rusia
Latvia mbatalake perjanjian perjalanan lintas wates karo Rusia
ditulis dening Harry Johnson

Latvia wis mandheg nerbitake visa mlebu kanggo warga Rusia sawise wiwitan perang agresi Rusia sing ora ditindakake marang Ukraina.

Pejabat pamrentah ing Latvia ngumumake manawa kesepakatan lintas wates karo Rusia sing nyederhanakake lelungan ing antarane rong negara kanggo wong sing manggon ing wilayah tapel wates wis digantung wiwit tanggal 1 Agustus 2022.

Pejabat pemerintah Latvia nerangake yen perjanjian lelungan wis mandheg amarga penutupan konsulat Latvia ing kutha Pskov ing sisih lor-kulon Rusia, sing dadi siji-sijine misi diplomatik sing ngetokake makalah menyang Rusia sesuai karo skema sing disederhanakake.

Miturut pejabat, keputusan kanggo beku persetujuan, sing wis ditandatangani antarane Rusia lan Latvia ing 2010, digawe sawetara minggu kepungkur lan saiki wis resmi dileksanakake.

Rusia nutup konsulat Latvia ing Pskov lan ngumumake kabeh staf personae non grata ing April, ngakoni yen iki minangka langkah tit-for-tat lan nuduh Latvia lan negara-negara Baltik ing nyedhiyakake bantuan lan dhukungan militer kanggo Ukraine ing perang nglawan agresi Rusia.

Latvia wis mandheg nerbitake visa mlebu kanggo warga Rusia, kalebu warga wilayah tapel wates, sawise wiwitan perang agresi Rusia sing ora ana provokasi marang Ukraina tanggal 24 Februari 2022.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Hubungan antarane negara Uni Eropa lan Rusia terus saya rusak wiwit saiki.

Wingi, Menteri Luar Negeri Latvia Edgars Rinkevics negesake maneh telpon marang negara anggota Uni Eropa liyane supaya ngetutake Riga lan nglarang akses menyang Uni Eropa kanggo warga negara Rusia.

Menteri Rinkevics ngajak Uni Eropa nundha visa turis kanggo warga Rusia.

Dina sadurunge, raksasa gas Rusia Gazprom ujar manawa wis mandhegake pangiriman menyang Latvia amarga "nglanggar syarat-syarat ekstraksi gas."

Sadurungé, Latvia ora gelem nuruti panjaluk ilegal Rusia kanggo mbayar kiriman gas ing rubel Rusia tinimbang Euro utawa dolar AS.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...