Lithuania arep dadi tuan rumah LGBTQ Pride Eropa ing taun 2025

LGQ
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Taun iki Vilnius bakal ngrayakake bangga LGBTQ kanthi tujuan dadi tuan rumah Kebanggaan Eropa ing 2025 ing ibukutha Lithuania.

Ibukutha Lithuania Vilnius bakal dadi tuan rumah festival LGBTQ Pride, ngarepake luwih saka 20,000 peserta ing perayaan keragaman lan inklusi sing sregep saka 5-8 Juni.

"Nalika pengunjung nemokake, Vilnius duwe atmosfer sing meriah lan mbukak pikirane, lan kita ngarep-arep supaya bisa tetep sajrone LT Pride ing wulan Juni," ujare Vladimir Simonko, pangadeg LGLlan organizer saka LT Pride.

Simonko uga nandheske peran Lithuania minangka papan perlindungan kanggo para aktivis hak LGBT saka Ukraina, Belarus, lan Rusia, nyorot komitmen kutha kanggo kesetaraan lan hak asasi manungsa.

"Iku simbolis kanggo Vilnius dadi tuan rumah Pride Europe, amarga ing separo pisanan 2027, Lithuania bakal mimpin Dewan Uni Eropa. Ing taun sing padha Vilnius ngarep-arep dadi tuan rumah EuroPride yen aplikasi kasebut diwenehake, "ujare Simonko.

Taun iki, peserta LT Pride bisa nyana macem-macem kegiatan lan pertunjukan, kalebu DJ, pagelaran drag, panggung komunitas, area kulawarga, lan konferensi babagan pendidikan inklusif. 

Sorotan konser Pride Lithuania utama yaiku barisan bintang sing nampilake pemain Drag Race RuPaul saka sak ndonya, kalebu Cheddar Gorgeous, LaDiva Live, lan Rita Baga. Lintang tarik internasional iki bakal nampilake bakate ing Taman Vingis tanggal 8 Juni, tampil ing panggung LGBT paling gedhe ing Negara Baltik.


WTNGABUNG | eTurboNews | eTN

(eTN): Lithuania tujuane dadi tuan rumah LGBTQ Pride Eropa ing 2025 | lisensi re-post isi kirim


 

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...