Dewan Pariwisata Afrika Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Car Rental budaya Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Investment Malawi News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Blanja Sustainable Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Malawi butuh dana kanggo ningkatake pemulihan pariwisata sing alon

Malawi butuh dana kanggo ningkatake pemulihan pariwisata sing alon
Malawi butuh dana kanggo ningkatake pemulihan pariwisata sing alon
ditulis dening Harry Johnson

Kanthi turis alon-alon bali, Malawi katon alternatif pelengkap kanggo pasang komunitas sing gumantung karo pariwisata

“Wong sing manggon ing sekitar Taman Nasional Kasungu gumantung marang pariwisata lan tetanen. Wiwit pandemi COVID-19 mateni pariwisata lan ngganggu pasar deso. Iku tragedi kanggo akeh wong lokal.

Pengamatan kasebut babagan efek saka pandemi ing sekitar Taman Nasional Kasungu ing Malawi dening Malidadi Langa, ketua Kasungu Wildlife Conservation for Community Development Association (KAWICCODA), digambarake ing papan liya ing negara kasebut lan ing bawana Afrika minangka larangan lelungan kanggo nyegah panyebaran COVID-19 ngganggu pariwisata lan perdagangan lokal lan internasional. ing 2020 lan 2021.

"Sanajan sadurunge COVID-19, pariwisata dudu peluru perak kanggo nyuda kemiskinan. Ora kaya komunitas iki dumadakan sugih saka pariwisata. Akeh sing wis berjuang, "ujare Langa, nerangake manawa operator skala cilik sing melu rantai nilai pariwisata sadurunge pandemi ora duwe tabungan kanggo ngatasi efek gangguan bisnis sing suwe.

"Dampak kasebut nyebar. Wong-wong sing dodolan penasaran, nyediakake hasil bumi, lan nyambut gawe ing pondhok-pondhokan dumadakan ora duwe penghasilan, sok-sok malah ora bisa tuku panganan kanggo dina iku. Ana pemandu wisata sing kudu dadi nelayan. Wong lanang lan wadon padha negor wit kanggo areng. Wong-wong padha nekat,” ujare Brighten Ndawala saka Mangochi-Salima Lake Park Association (MASALAPA). Asosiasi kasebut mbantu ngatur pangasilan bathi sing diasilake dening Taman Nasional Lake Malawi karo komunitas sing manggon ing wates taman kasebut.

"Mangan aset kita"

Franciwell Phiri, Managing Director at Small Steps Adventure Tours in Malawi, ngandika, "Kita meh ambruk minangka bisnis. Saka 10 staf, kita ditinggalake karo telung pandhuan sing mung dibayar saka kegiatan menyang kegiatan. Perusahaane uga gumantung banget marang panuntun freelance lokal ing sekitar Malawi, sing dilatih lan dibayar saben tur "supaya bisa entuk rezeki saka atraksi sing ditulungi lan komunitase. Lan ing ngendi wae, kita ndhukung komunitas kanthi tuku panganan lan pametumu. Kita uga nawakake omah-omah ing desa, ing ngendi para tamu melu urip kaya sing kedadeyan, lan komunitas - utamane wanita - bisa entuk bathi sing dibutuhake.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Perusahaan lelungan berjuang karo mbalekaken lan mbayar maneh celengan kanggo pembatalan, karo Phiri njlèntrèhaké nyilih dhuwit ing Malawi minangka "mokal" diwenehi tingkat kapentingan dhuwur. "Kita mangan aset kita. Kita adol lan ilang barang-barang kaya kendharaan kita dhewe sing wis kerja kanggo mbayar sajrone 10 taun kepungkur. Parut kasebut jero, lan butuh wektu suwe kanggo waras, "ujare Phiri, sing tetep ngambang kanthi menehi tarif khusus kanggo para wisatawan lokal lan nggunakake kawruh babagan warisan budaya Malawi sing sugih kanggo menehi presentasi lan ceramah menyang bisnis kanggo nggawa jumlah cilik. saka dhuwit.

"Kita kudu entuk peralatan maneh supaya bisa bersaing maneh ing pasar. Pangarep-arep mung kanggo organisasi sing pengin ndhukung UKM. Kita seneng mbayar maneh utangan. Kita mung butuh syarat sing cocog," ujare Phiri.

Dampak COVID-19

Ing dasawarsa sadurunge 2020, pariwisata internasional menyang Malawi saya mundhak. Ing taun 2019, total kontribusi sektor perjalanan lan pariwisata menyang PDB negara yaiku 6.7%, lan sektor kasebut nyedhiyakake meh 516,200 lapangan kerja. Nanging nalika COVID-19 tekan ing taun 2020, total kontribusi pariwisata menyang PDB mudhun dadi 3.2%, kanthi kelangan 167,000 kerja ing sektor lelungan lan pariwisata.

"Iki massive. Katelu saka pakaryan negara ing sektor iki ilang, nyebabake luwih saka setengah yuta wong sing ngandelake pariwisata kanggo nyukupi kabutuhan saben dinane, "ujare Nikhil Advani saka WWF. Dheweke dadi manajer proyek kanggo Platform Pariwisata Berbasis Alam Afrika, sing diwawancarai 50 perusahaan sing gegandhengan karo pariwisata ing Malawi ing sawetara wulan sawise wiwitan pandemi. Miturut data sing diklumpukake, ora ana sing bisa njaga operasi ing tingkat pra-pandemi tanpa dana mendesak. "Paling akeh nyatakake yen dheweke luwih seneng dana kasebut ing bentuk silihan utawa hibah, nanging pilihan kanggo bentuk dhukungan finansial luwih penting tinimbang kepiye dibutuhake," ujare Advani.

Platform Pariwisata Berbasis Alam Afrika

Diluncurake ing 2021 kanthi $ 1.9 yuta saka Global Environment Facility (GEF), platform kasebut nggarap mitra lokal ing Malawi lan 10 negara liyane kanggo nggedhekake dana paling ora $ 15 yuta kanggo ndhukung komunitas sing kena pengaruh COVID-19 sing paling rentan sing manggon ing lan watara wilayah sing dilindhungi lan melu wisata alam. KAWICCODA minangka mitra platform Berbasis Alam Afrika ing Malawi, negara sing akeh wisata alam, kayata Lake Malawi, taman nasional, lan atraksi budaya lan sejarah.

"Sawise ngrampungake tahap pengumpulan data, Platform Pariwisata Berbasis Alam Afrika uga ndhukung KAWICCODA kanggo nyiapake lan ngirim proposal pendanaan menyang Fasilitas Hibah Sedheng BIOPAMA kanggo Proyek Penghidupan Alternatif minangka respon langsung marang ambruk pariwisata sing ana gandhengane karo COVID-19. Taman Nasional Kasungu. Apa KAWICCODA dianugerahi hibah utawa ora, proses pangembangan proposal dhewe minangka pengalaman sinau sing langka lan penting sing KAWICCODA tetep ngucapke matur nuwun marang Platform kasebut, "ujare Langa.

Pamulihan alon-alon

Sanajan Malawi ngilangi watesan lelungan - wiwit tanggal 1 Juni 2022, wong sing seneng lelungan bisa mlebu Malawi kanthi sertifikat vaksinasi utawa tes PCR negatif - wong sing lelungan alon-alon bali, ujare Ndwala, sing ngira manawa teka ing Taman Nasional Lake Malawi isih tetep. paling 80% luwih murah tinimbang pra-pandemi.

"Aku mikir titik sinau sing paling gedhe yaiku umume wong sing melu pariwisata gumantung 100% ing pariwisata, lan kemungkinan ambruk ora dianggep, mula wong-wong ora siyap. Komunitas sing gumantung karo pariwisata butuh bantuan supaya operasine luwih mantep lan nggawe bisnis alternatif sing bisa nglengkapi pariwisata. Ora mung babagan dhuwit. Iku babagan perencanaan lan ketrampilan ngatur keuangan,” ujare Ndawala.

Saklawasé 50% saka tanah ing Malawi wis digunakake kanggo tetanèn. Nanging, pasar kasebut uga kena pengaruh pandemi, lan komunitas deso duwe sawetara pilihan kanggo ngasilake bathi kanggo tuku panganan lan mbayar biaya sekolah. "Secara anekdot, pandemi kasebut katon nambah ketegangan ing antarane wilayah sing dilindhungi lan komunitas. Encroachment lan perburuan minangka reaksi alami amarga wong-wong padha menyang alam kanggo entuk apa wae sing bisa entuk dhuwit utawa panganan kanthi cepet supaya bisa urip, "ujare.

Malawi misuwur kanthi produksi areng, sing nyebabake deforestasi, amarga wong-wong deso ngasilake tas kayu sing diobong kanggo didol ing sadawane dalan menyang tukang truk kanggo golek rezeki. Lan sanajan Bank Dunia nyedhiyakake dhukungan finansial $ 86 yuta kanggo perusahaan cilik lan menengah ing Malawi ing wulan September 2020, dana kasebut mung kanggo nyuda galur langsung sing disebabake dening pandemi, lan dhukungan luwih akeh saiki dibutuhake (Bank Dunia, 2020).

Ngilangi keluwen

Saka 50 perusahaan sing ditliti ing Malawi, meh kabeh wong nuduhake minat ing siji utawa luwih cara produksi panganan minangka sumber pendapatan alternatif kanggo pariwisata. Umume perusahaan kasengsem ing beekeeping, produksi jus buah, lan ternak unggas guinea. Sawetara uga nyebutake produksi jamur lan dodolan bibit wit.

“Masyarakat iki wis nindakake pirang-pirang perkara: tani jagung, kacang tanah lan soya, lan beekeeping. Kanthi bantuan, dheweke bisa nyukupi awake dhewe, ujare Ndawala, sing percaya yen dheweke gagal amarga "adol tanduran mentah lan entuk sithik. Nambah nilai kanggo crops iki bisa nggawe prabédan nyata. Kacang buncis bisa digawe kacang. Soya bisa ngasilake susu."

Miturut Matias Elisa, sing makarya dadi manajer ekstensi komunitas kanggo Taman Nasional Kasungu sajrone pandemi, owah-owahan iklim uga mengaruhi komunitas sing gumantung karo tetanèn sing kepeksa mburu utawa nyerang taman kasebut supaya bisa urip. Kanthi keluwen minangka ancaman nyata kanggo wong sing manggon ing wilayah terpencil lan deso, dheweke yakin upaya pemulihan kudu fokus kanggo mbantu wong bisa ngadeg dhewe.

"Apa sing diupayakake karo Platform Pariwisata Berbasis Alam Afrika yaiku tahan kanggo kejutan ing mangsa ngarep, saka pandemi, utawa owah-owahan iklim utawa bencana alam apa wae," ujare Advani, sing ngarep-arep para dana bakal weruh potensial kanggo ndhukung. sing paling rentan ing mata pencaharian sing uga apik kanggo alam.

Pemberdayaan wanita

Wanita utamane rawan. Miturut publikasi Bank Dunia Desember 2021 babagan mbukak kunci pertumbuhan ekonomi Malawi kanthi nyepetake kesenjangan jender ing tenaga kerja, udakara 59% wanita sing nyambut gawe lan 44% wong lanang sing kerja ing pertanian, sing dadi sektor tenaga kerja paling gedhe ing Malawi. Sawah sing dikelola wong lanang ngasilake rata-rata 25% luwih dhuwur tinimbang sing dikelola wanita. Lan buruh upahan wadon entuk 64 sen (512 Malawi kwacha) kanggo saben dolar (≈800 Malawi kwacha) sing ditampa dening wong lanang.

Presentasi dening Jessica Kampanje-Phiri, (PhD), saka Universitas Pertanian lan Sumber Daya Alam Lilongwe, lan Joyce Njoloma, (PhD), saka World Agroforestry (ICRAF) ing Malawi, negesake kabutuhan kanggo macem-macem pilihan mata pencaharian wanita. Dheweke melu acara sampingan ing Forum NGO Komisi Status Wanita (CSW66) 2022, babagan pemberdayaan wanita ing pemulihan ekonomi ijo saka COVID-19. Dheweke nyathet yen kesenjangan jender ing produktivitas pertanian amarga wanita duwe panggunaan tanah sing ora padha, akses sing luwih murah kanggo tenaga kerja tani lan akses sing luwih murah kanggo input lan teknologi pertanian sing luwih apik. Lan sanajan "tambah pangenalan saka kerentanan diferensial uga pengalaman lan katrampilan unik sing digawa dening wanita lan pria kanggo pangembangan lan upaya kelestarian lingkungan, wanita isih kurang bisa ngatasi - lan luwih akeh kena pengaruh - efek ala saka owah-owahan. iklim lan pandemi kayata COVID-19.

Recovery adhedhasar hak

Undhang-undhang Margasatwa Nasional negara njamin hak-hak masyarakat kanggo entuk manfaat saka pariwisata lan konservasi; Langa percaya yen kanthi dhukungan sing tepat, kalebu advokasi agresif saka organisasi masyarakat kaya KAWICCODA, wong Malawi - kalebu wanita - bakal nemokake cara kanggo manajemen sumber daya alam adhedhasar komunitas supaya urip luwih apik. Minangka Ketua Forum CBNRM Nasional, Langa makili asosiasi Manajemen Sumber Daya Alam Berbasis Komunitas Malawi ing Jaringan Pimpinan Komunitas Afrika Kidul (CLN), sing nyengkuyung hak-hak masyarakat.

"Langkah pisanan yaiku supaya komunitas lokal dikuatake lan mbela keuntungan sing wis ditindakake ing konservasi ing wilayah sing dilindhungi," ujare. Iki kalebu njamin bathi pariwisata nambah kesejahteraan komunitas lokal lan promosi pariwisata lokal ing pasar domestik nalika nggawe bisnis pelengkap sing cocog karo alam. Saliyane revenue lan enggo bareng keuntungan, ana tantangan liyane babagan konflik manungsa-sato kewan, akses menyang sumber daya ing taman, lan pendekatan kanggo penegakan hukum sing uga kudu ditangani.

"Ing Afrika kidul, saiki kita duwe kesempatan cilik kanggo wong mikir maneh strategi lan rekapitalisasi bisnis. Thanks kanggo inisiatif kaya Platform Wisata Berbasis Alam Afrika, ana rasa pangarep-arep yen kita bisa duwe sing luwih apik tinimbang sadurunge kanthi dhukungan sing tepat. Kita ora kudu mbuwang-mbuwang," ujare.





About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...