Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Hak-hak manungsa Japan News wong tanggung jawab Rusia Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Ukraine

Zipair Jepang ngeculake logo 'swastika Rusia'

Maskapai penerbangan Jepang ngilangi logo 'swastika Rusia'
Maskapai penerbangan Jepang ngilangi logo 'swastika Rusia'
ditulis dening Harry Johnson

Sawise nampa akeh keluhan pelanggan, operator anggaran Jepang Zipair ngumumake bakal ngganti logo huruf "Z" ing buntut pesawat kanthi 'pola geometris' netral.

"Kita bisa ngonfirmasi manawa wis nampa sawetara komentar pelanggan babagan perasaane marang desain livery saiki," ujare juru bicara Zipair. "Minangka perusahaan transportasi umum, kita ngerti manawa surat kasebut wis ditampilake ing macem-macem saluran media ing skala global lan kepiye desain bisa disusun kanthi cara sing negatif."

Miturut presiden Zipair, Shingo Nishida, akeh penumpang ngucapake nesu karo simbol "Z" maskapai, sing katon ing kendaraan militer Rusia nalika perang agresi Rusia ing Ukraina, lan sing saiki kerep diarani 'swastika Rusia'.

Ing wulan Maret, Ukraina ngajak negara-negara ing saindenging jagad supaya mandheg nggunakake huruf Z lan V, ujar yen simbol-simbol Romawi-alfabet kasebut minangka "agresi" sawise Rusia digunakake nalika nyerang negara tetanggan.

"Aku mikir sawetara wong bisa kaya ngono nalika ndeleng tanpa panjelasan," ujare Zipair's Nishida ing konferensi pers, ngumumake panggantos logo operator kasebut.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Zipair ujar manawa bakal nyepetake proses ngluncurake desain logo panggantos supaya ora kesan yen ndhukung Rusia.

Operator kasebut bakal nutupi simbol logo "Z" kanthi decal ing kabeh Boeing-787 Dreamliners wiwit dina iki lan pungkasane bakal nglukis maneh pesawat kasebut ing musim semi 2023.

Zipair didegaké minangka anak perusahaan JAL ing taun 2018, nanging logo "Z" saiki diadopsi nalika operator kasebut dijenengi Zipair - kanggo makili kacepetan - ing Maret 2019.

Zipair ngluncurake operasi kargo ing wulan Juni 2020 lan penerbangan penumpang ing wulan Oktober taun kasebut, sawise keterlambatan sing disebabake dening pandemi global COVID-19.

Zipair saiki mabur saka Tokyo menyang Singapura, Bangkok, Seoul lan rong tujuan AS - Los Angeles, California lan Honolulu, Hawaii.

Zipair uga ngrancang ngluncurake layanan menyang San Jose, California ing Desember 2022.

Huruf "Z" wis dibuwang minangka logo utawa simbol merek dening akeh perusahaan ing saindenging jagad amarga katon minangka lambang agresi Rusia.

Wiwit diluncurake serangan Rusia ing Ukraina, Swiss Zurich Insurance ngeculake merek "Z", raksasa teknologi Korea Selatan Samsung wis ngilangi surat kasebut saka model smartphone ing negara Baltik, nalika majalah Elle ngecam cabang Rusia amarga nerbitake tutup babagan " Generasi Z," kanggo sawetara jeneng.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...