Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan USA

Alaska Airlines nuntut diskriminasi anti-Muslim   

Alaska Airlines nuntut diskriminasi anti-Muslim
Alaska Airlines nuntut diskriminasi anti-Muslim 
ditulis dening Harry Johnson

Loro wong Muslim ireng dibuwang sawise Alaska Airlines nanggapi keluhan kanca penumpang

Bab Washington State of Council on American-Islamic Relations (CAIR-WA), bebarengan karo CAIR Legal Defense Fund, dina iki ngumumake ngajokake tuntutan hukum marang Alaska Airlines atas jenenge loro wong imigran Muslim ireng sing nampa perlakuan diskriminatif dening karyawan lan manajemen Alaska Airlines adhedhasar complaint discredited saka fellow penumpang.

Ing Februari 2020, kanca lan kolega Mohammed lan Abobakkr manggon ing kursi kelas siji kanggo lelungan bisnis ing Alaska Airlines pesawat mangkat saka Bandara Internasional Seattle-Tacoma.

Mohammed lan Abobakkr loro lanang, Ireng, janggut, etnis Sudan, Timur Tengah, warga Muslim Amerika Serikat sing nganggo basa Arab lan Inggris. Abobakkr SMS nganggo basa Arab karo kanca sing ora ana ing pesawat. Penumpang liyane, sing ora bisa ngomong utawa maca basa Arab, snooping nalika Abobakkr sms. Delengen basa Arab ndadekake penumpang iki kesel, lan padha sambat marang personel Alaska Airlines.

Tinimbang nglindhungi para pelanggan saka kekejeman penumpang liyane, Alaska Airline tumindak kanthi ngilangi wong-wong mau saka pesawat kasebut, ngremehake wong-wong mau ing ngarepe penumpang liyane, ora perlu ngilangake penumpang, ngetrapake wong-wong mau kanggo langkah keamanan tambahan sawise wis mriksa telpon Abobakkr lan dikonfirmasi. kanggo polisi sing pesen teks padha innocuous lan sing wong nuduhke ora ancaman, lan tegas nglarang wong-wong mau saka lelungan bebarengan ing re-booked penerbangan mengko.

Diskriminasi Alaska Airlines marang wong-wong iki ora mung ngganggu perjalanan bisnis, nanging uga nyebabake stres emosional sing tahan suwe lan tekanan gedhe kanggo ngindhari perhatian wong liya lan tumindak kanthi cara sing ndhelikake identitas etnis lan agama nalika mabur.

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Keluhan sing diajukake CAIR-WA yaiku kanggo ganti rugi lan nuntut pengadilan juri ing Pengadilan Distrik AS kanggo Distrik Kulon Washington. Gugatan kasebut nyatakake pelanggaran federal lan negara babagan hak-hak sipil Mohammed lan Abobakkr minangka penumpang sing mbayar ing pesawat Alaska Airlines.

Kanggo nyegah diskriminasi sing padha ing mangsa ngarep, CAIR-WA njaluk prentah supaya Alaska Airlines nyedhiyakake latihan sensitivitas rasial lan agama kanggo karyawan, uga netepake protokol lan prosedur sing sensitif budaya kanggo nangani keluhan penumpang.

Kanggo Mohammed lan Abobakkr, CAIR-WA njaluk ganti rugi kanggo kerusakan ekonomi lan tekanan emosional sing dialami. Kajaba iku, CAIR-WA njaluk ganti rugi paukuman kanggo ngukum Alaska Airlines kanggo perawatan egregious marang penumpang.

Ing pratelan, Pengacara Hak Sipil Luis Segura ujar: "Penganiayaan sing disengaja wong-wong iki gumantung marang budaya Islamofobia sing wis dikenal ing lelungan udara kanggo nggawe Alaska Airlines katon kaya pahlawan sadurunge penumpang liyane, nalika nolak hak-hak sipil dhasar klien kita. Ora ana penumpang sing mbayar kudu nandhang perawatan kaya ngono - ora preduli saka penampilan, basa, utawa iman. Kita ing CAIR-WA bakal nindakake kabeh kanthi kekuwatan kanggo mesthekake manawa maskapai iki tanggung jawab kanggo tumindak lan kabeh maskapai mikir kaping pindho sadurunge nindakake tumindak sing padha ing mangsa ngarep.

Ing pratelan, Pak Abobakkr ngandika: "Aku bakal mungkasi proses iki amarga aku pengin maskapai mandheg nindakake iki marang sapa wae. Nalika lelungan dina iku, kita ora dianggep padha karo wong liya, lan aku rumangsa ora padha karo wong liya. Aku ora pengin kedadeyan iki maneh, marang sapa wae, Muslim utawa dudu Muslim.

Minangka organisasi hak-hak sipil, CAIR-WA ngerti banget babagan carane Mohammed lan Abobakkr-uga akeh Muslim liyane sing lelungan ing AS saben dina-dianggep ora adil amarga prasangka sing wis bosok lan kriminalisasi identitas Muslim, Black. wong, lan penutur basa Arab ing negara kita.

Kedadeyan kaya mangkene iki ngrusak kabeh komunitas Muslim ing negara bagian Washington. Kita pantes luwih apik. Wis liwat rong taun wiwit iki kedaden, lan Alaska Airlines wis bola-bali nuduhake ora kapentingan ing nggawe sembarang jenis owah-owahan utawa amends. Kita percaya yen wis suwe kanggo owah-owahan, lan nalika ngajokake tuntutan hukum iki njupuk siji langkah menyang masa depan sing sapa wae, ora preduli ras utawa agama, bisa lelungan tanpa wedi diskriminasi utawa diremehake.

  

  

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...