Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Kabar Kawat

Obat kanker pankreas botani mateni 100% sel kanker tanpa karusakan

ditulis dening editor

Cannabotech nglaporake manawa ing eksperimen sing ditindakake ing model sel, ekstrak jamur ngilangi 100% sel kanker pankreas kanthi relatif selektif lan tanpa ngrusak sel normal.

Jamur kasebut wis dadi subyek riset kanggo nguji khasiat anti-kanker ing laboratorium Prof. Fuad Fares ing Universitas Haifa watara wolung taun. Iki dipilih minangka calon sing disenengi kanggo pangembangan obat kanggo kanker pankreas lan usus besar sawise nuduhake asil anti-kanker sing luwih apik tinimbang macem-macem jamur liyane sing diuji. Sawetara wulan kepungkur, Cannabotech nampa hak panggunaan global lan eksklusif kanggo paten sing digawe ing riset Prof. Fares lan wiwit mimpin proses cepet ngembangake obat botani kaya sing ditetepake dening FDA.

Tonggak sejarah pisanan ing proses pangembangan obat botani ditetepake minangka adaptasi saka pertumbuhan jamur lan metode ekstraksi menyang protokol FDA kanggo pangembangan obat botani, sing dikarepake perusahaan bakal luwih murah lan luwih cendhek tinimbang proses pangembangan obat etika standar. Kajaba iku, aktivitas anti-kanker saka ekstrak jamur anyar lan komposisi cannabinoid sing dikembangake dening Cannabotech babagan kanker pankreas diteliti.

Perusahaan kasebut seneng ngumumake yen ing uji coba model sel, ekstrak sing diadaptasi nuduhake khasiat anti-kanker 5 kaping luwih dhuwur tinimbang ekstrak asli nalika nyebabake 100% kematian sel kanker pankreas. Ing konsentrasi aktif ing sel kanker pankreas, ora ana karusakan ing sel sehat sing diamati. Ekstrak cannabinoid nyebabake 80% kematian sel kanker pankreas.

Cannabotech ngarepake kanggo ngrampungake fase studi kelayakan sajrone 12 wulan, ing pertengahan 2023, ing pungkasane bakal bisa nggawe kolaborasi pangembangan karo perusahaan farmasi gedhe vis-à-vis FDA. Minangka tonggak sejarah sabanjure ing proses pangembangan, perusahaan ngrancang kanggo nguji mekanisme aktif mateni sel kanker kanthi ekstrak lan khasiat anti-kanker gabungan jamur lan cannabinoid bebarengan, ing sel lan kewan.

Perusahaan kasebut diiringi ing proses pangembangan dening Dr. Yitzhak Angel, ahli farmakologi khusus ing pangembangan obat, kanthi pengalaman luwih saka 35 taun ing pangembangan obat lan ing karyane minangka direktur farmakologi ing perusahaan farmasi SANOFI, lan Dr Alex Weisman , ahli kimia organik lan manufaktur API, sing mimpin departemen riset lan pangembangan divisi API ing PERRIGO.

Kanker pankreas dianggep minangka salah sawijining kanker sing paling agresif; nduweni tingkat kaslametané sing kurang banget lan minangka salah sawijining panyebab kematian sing paling penting ing donya Kulon. FDA uga cenderung menehi perusahaan relief sing signifikan ing proses pangembangan obat kanggo indikasi iki, kayata nemtokake obat kasebut minangka "obat yatim piatu."

Prof. Fuad Fares, peneliti kanker senior: "Aku seneng yen kolaborasi karo Cannabotech ngasilake woh lan entuk asil sing apik banget kanggo nguatake riset sing ditindakake ing Universitas Haifa ing taun-taun pungkasan. Kasunyatan manawa asil sing nggumunake wis dipikolehi ing sel sing niru subtipe kanker pankreas sing dikenal kanthi agresif, nguatake penilaian manawa kegiatan anti-kanker bakal efektif ing subtipe kanker pankreas liyane.

Dr Itzhak Angel, konsultan farmakologi kanggo Cannabotech: "Ngembangake obat botani minangka proses sing tantangan lan asil sing wis digayuh minangka indikasi nyata yen ekstrak kasebut efektif lan aman digunakake minangka perawatan anti-kanker kanggo kanker pankreas. Kita isih duwe cara kanggo mbuktekake pangarepan kasebut, nanging kita duwe pangarep-arep sing apik kanggo ngirim warta nyata kanggo pasien lan nggawe solusi konkrit kanggo salah sawijining kanker sing paling agresif.

Elhanan Shaked, CEO ing Cannabotech: "Kita wis ngrampungake tonggak penting babagan cara ngembangake obat botani kanggo kanker pankreas. Iki minangka langkah liyane sing ndadekake kita nyedhaki visi gedhe sing kita aturake kanggo awake dhewe lan investor udakara telung taun kepungkur. Aku yakin manawa kita bakal terus ngrampungake tenggat wektu lan sajrone 12 wulan, kita bakal ngrampungake tahap kelayakan lan kerja sama pembangunan karo perusahaan farmasi gedhe vis-à-vis FDA.

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar

Share to...