Pajak Masuk Wisatawan Bali Anyar diwiwiti tanggal 14 Februari

Pajak Masuk Wisatawan Bali Anyar diwiwiti tanggal 14 Februari
Pajak Masuk Wisatawan Bali Anyar diwiwiti tanggal 14 Februari
Avatar saka Harry Johnson
ditulis dening Harry Johnson

Pajak anyar bakal diklumpukake kanthi awis utawa liwat pambayaran Visa lan Mastercard ing Bandara Denpasar.

Miturut informasi saka operator tur Eropa, pajak mlebu siji-wektu anyar kanggo turis manca bakal ditrapake ing pulo kasebut. Bali, wiwit tanggal 14 Februari 2024.

Agen tuan rumah lokal ing Bali ngandhani operator wisata manca babagan pembangunan anyar wingi, 9 Februari. Miturut laporane, wiwit tanggal 14 Februari 2024, pajak pariwisata wajib Rp 150,000 (udakara $9.59) saben wong bakal ditindakake kanggo kabeh pengunjung manca. rawuh ing Bali.

Operator wisata kasebut nyatakake yen pajak anyar iki bakal diklumpukake kanthi awis utawa liwat pembayaran Visa lan Mastercard ing Bandara Denpasar. Kanggo ngrampungake pembayaran, pengunjung manca kudu ngunjungi konter sing ditunjuk, nampilake paspor, mbayar pajak, lan nampa kode QR kanggo referensi ing mangsa ngarep nalika proses check-in.

Miturut informasi sing diwenehake dening Space Travel, kantor ijol-ijolan uga bakal kasedhiya ing Bandara Denpasar sing bisa mbayar pajak kanthi dolar. Kajaba iku, pajak bisa dibayar ing pulo kasebut. Hotel, kafe, restoran lan papan wisata umum liyane bakal didaftar ing sistem pembayaran pajak, lan verifikasi bakal ditindakake nalika budhal. Sampeyan uga bisa mbayar pajak kanthi online liwat aplikasi kanthi ngetik data sing padha karo data ing paspor sampeyan lan nampa kode QR sing bakal ditampilake sajrone verifikasi. Wigati dimangerteni manawa pambayaran mung bisa nggunakake Visa lan Mastercard, kertu UnionPay ora bakal ditampa.

Kantor ijol-ijolan bakal kasedhiya ing Bandara Denpasar, ngidini pajak dibayar kanthi dolar AS. Utawa, pajak bisa dibayar langsung ing pulo kasebut. Sistem pembayaran pajak kalebu registrasi hotel, kafe, restoran, lan papan wisata liyane. Verifikasi keberangkatan bakal ditindakake kanggo njamin kepatuhan.

Pilihan liyane yaiku mbayar pajak anyar yaiku pembayaran online liwat aplikasi kanthi ngetik data kaya paspor lan nampa kode QR kanggo presentasi sajrone verifikasi.

Miturut informasi sing diwenehake dening operator wisata Bali, mung kertu kredit Visa lan Mastercard sing bakal ditampa kanggo pembayaran. Kertu UnionPay China sing diterbitake dening China, sing disenengi dening turis China, ora bakal ditampa.

Yen turis ninggalake Bali, kayata kanggo lelungan menyang pulo sing cedhak, ora ana syarat kanggo mbayar pajak, ujare operator wisata lokal. Pajak kasebut bakal tetep ditrapake nganti para pengunjung budhal saka Indonesia.

About penulis

Avatar saka Harry Johnson

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...