Kabar Kawat

Sinau Anyar Nuduhake Hubungane Saliva lan Autis

ditulis dening editor

Saliva bisa dadi kunci kanggo mangerteni lan ngobati gangguan gastrointestinal (GI) ing bocah-bocah kanthi gangguan spektrum autisme (ASD). A makalah sing mentas diterbitake nuduhake manawa molekul RNA tartamtu ing saliva bisa dadi biomarker kanggo luwih ngerti etiologi gangguan GI lan pungkasane nuntun perawatan sing ditargetake. Makalah kanthi irah-irahan "Biomarker saliva RNA saka disfungsi gastrointestinal ing bocah-bocah kanthi autisme lan kelainan neurodevelopmental: Potensi implikasi kanggo obat presisi," diterbitake bubar ing jurnal Frontiers in Psychiatry.               

Kelainan gastrointestinal umume ing bocah-bocah kanthi gangguan neurodevelopmental kayata ASD. Nanging, nganti saiki durung ana hubungan biologis antarane kondisi kasebut sing bisa mbantu nemtokake terapi individu. Sinau multi-situs saiki, didanai dening hibah saka Institut Kesehatan Nasional kanggo Quadrant Biosciences,1 fokus ing 1) ngenali tingkat RNA manungsa lan mikroba ing saliva sing ana gandhengane karo gangguan GI; 2) nyelidiki apa hubungan kasebut kena pengaruh status perkembangan bocah; lan 3) nemtokake manawa "biomarker" RNA tartamtu nuduhake pola ekspresi unik ing gangguan GI tartamtu (contone, constipation) utawa kanthi perawatan (contone, probiotik).

"Kita pengin ngerti yen ana hubungan antarane macem-macem bakteri sing manggon ing cangkeme bocah, molekul RNA sing dituduhake dening awak bocah, lan gejala gastrointestinal sing dialami bocah," ujare Steve Hicks, MD, PhD, asosiasi. profesor pediatrik ing Penn State College of Medicine lan salah siji saka peneliti ing sinau.

Peneliti nemokake manawa molekul RNA manungsa lan mikroba tartamtu nuduhake interaksi antarane status perkembangan lan gangguan GI, sing bisa dadi biomarker kanggo patofisiologi unik sing nyebabake gangguan GI ing bocah-bocah kanthi ASD. Kajaba iku, dheweke nemokake sawetara RNA salivary sing tingkat beda antarane phenotypes gangguan GI-karo beda microRNA antarane intoleransi pangan lan kelompok refluks sing paling umum.

Miturut David Beversdorf, MD, profesor radiologi, neurologi, lan ilmu psikologi ing Universitas Missouri lan penyidik ​​​​prinsip ing proyek kasebut, pentinge temuan kasebut ora mung pasien sing duwe lan tanpa gangguan gastrointestinal beda-beda ing ekspresi RNA, nanging ngenali target biologis RNA kasebut. "Iki wiwit nuduhake arah target biologis tartamtu sing bisa entuk manfaat terapeutik. Nalika kita wiwit ngerti masalah gastrointestinal ing ASD, iki bisa nyebabake pendekatan sing ditargetake adhedhasar prinsip obat presisi. Muga-muga ing mangsa ngarep, kita bisa nggedhekake kapasitas ngembangake pendekatan obat khusus kanggo ASD.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Dr Hicks sarujuk, "Ngenali gangguan microRNA ing saliva bocah-bocah autis lan gangguan gastrointestinal bisa ngidini peneliti ngembangake perawatan anyar utawa nglacak efektifitas obat."

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...