Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Dewan Pariwisata Afrika negara | wilayah Tujuan Warta Pamrentah Investment News wong Mbangun maneh Tanzania Pariwisata Trending WTN

Dewan Pariwisata Afrika "Siji Afrika" saiki duwe Telinga Terbuka ing Komunitas Afrika Wétan

Dewan Pariwisata Afrika sukses ing misi kanggo nggabungake tujuan wisata Afrika lan ningkatake bawana utawa wilayah ing bawana dadi salah sawijining tujuan wisata.

  • Negara-negara anggota Afrika Wétan saiki makarya bebarengan kanggo pariwisata pariwisata minangka blok liwat pameran pariwisata regional taunan sing diluncurake, kanthi tujuan kanggo nambah jumlah turis sing ngunjungi wilayah kasebut sawise karusakan pandemi COVID-19.
  • The Dewan Pariwisata Afrika (ATB) melu pameran pariwisata regional pertama kanggo negara anggota Afrika Wétan.
  • Ketua ATB, Pak Cuthbert Ncube, nyumbang Expo Pariwisata Daerah Afrika Wétan (EARTE) pertama sing rampung minggu kepungkur sawise telung dina bisnis.

Cuthbert Ncube, ketua ATB mratelakake sajrone pameran kasebut Enegara anggota Komunitas Afrika (EAC) ast wis njupuk langkah sing bener tumuju obyektivitas agenda Afrika kanggo ndeleng EAC minangka blok sing gabung karo pendekatan sing inklusif lan terkoordinasi kanthi apik kanggo ngembangake Pariwisata Afrika.

Komunitas Afrika Wétan (EAC) minangka organisasi antarpamaréntah regional saka 6 Negara Mitra: Republika Burundi, Kenya, Rwanda, Sudan Selatan, Republik Tanzania, lan Republik Uganda, kanthi kantor pusat ing Arusha, Tanzania.

Dheweke ujar manawa ATB bakal kerja sama karo anggota EAC kanggo ningkatake pembangunan pariwisata regional kanthi cepet ing blok kasebut.

Presiden Zanzibar Dr. Hussein Mwinyi ngumumake wabah kanggo ngluncurake Ekspo Pariwisata Daerah Afrika Timur (EARTE) tahunan supaya bisa muter ing saben negara anggota blok EAC. 

Mwinyi ujar manawa negara mitra EAC kudu nemtokake maneh lan mriksa kabijakan sing nyuda pangembangan pariwisata ing wilayah kasebut kanggo produk lan layanan turis sing padha.

Peluncuran EARTE taunan bakal mbukak dalan anyar menyang wilayah EAC lan njelajah dalan lan strategi anyar sing bakal masarake wilayah kasebut dadi tujuan siji, ujare Mwinyi.

Margasatwa, fitur alami kalebu gunung, samodra lan pantai, alam, lan situs sejarah minangka papan wisata utama sing narik kawigatene para pengunjung manca lan daerah menyang wilayah EAC.

Watesan nerbitake plancongan lan visa, kurang ana koordinasi ing antarane wilayah EAC wis nyuda pembangunan pariwisata regional.

Negara mitra EAC kudu bali menyang papan gambar kanggo nylametake sektor pariwisata kanthi cepet nglacak kesimpulan Protokol EAC Manajemen Pariwisata lan Margasatwa, uga nguatake Klasifikasi fasilitas akomodasi Pariwisata, anggota Majelis Legislatif Afrika Wétan ( EALA) menehi saran marang pamrentah EAC.

Kurang mekanisme pertukaran informasi sing terkoordinasi lan digital kanggo pangembangan visa turis gabungan banget nyebabake pangembangan pariwisata regional, umume sajrone periode pandemi COVID-19.

Sekretaris Jenderal EAC, Dr. Peter Mathuki, ujar manawa kedatangan turis internasional ing wilayah EAC terus meningkat kanthi tarif sing beda-beda ing saben negara mitra. Saiki tekan 6.98 yuta ing taun 2019 sadurunge wabah COVID-19.

Jumlah turis sing teka ing wilayah EAC mudhun udakara 67.7 persen taun lalu (2020) dadi udakara 2.25 yuta turis internasional, ilang dolar AS 4.8 milyar saka bathi turis.

Wilayah EAC sadurunge nggawe proaktif narik 14 yuta turis ing taun 2025 sadurunge wabah pandemi COVID-19.

Pangembangan paket wisata multi-tujuan lan kesempatan investasi insentif, insentif, pertempuran perburuan liar lan perdagangan satwa ilegal minangka strategi utama kanggo pembangunan pariwisata regional, ujare Dr. Mathuki.

Wabah COVID-19 negatipake mupangat pariwisata kanthi proyek lan penghasilan akeh, uga ngrusak upaya konservasi satwa amarga nyuda biaya sing dikoleksi saka pengunjung dening Taman Nasional lan situs warisan.

Watesan lelungan turis sing nyebrang wates EAC wis mengaruhi pariwisata lintas wates, banjur ngalangi gerakan turis internasional lan regional supaya ora mlebu ing negara-negara tetangga, umume Kenya lan Tanzania sing padha duwe obyek wisata sing padha.

Kanggo nanggepi wabah pandemi, Sekretariat EAC wis nggawe Rencana Pemulihan Pariwisata sing bakal nuntun wilayah kasebut supaya pariwisata bali menyang level pra-pandemi.

Negara anggota Afrika Wétan nuduhake pariwisata lan satwa minangka sumber daya umum liwat gerakan lintas alam liar, turis, operator tur, maskapai penerbangan, lan pamilik hotel.

Gunung Kilimanjaro, ekosistem Serengeti, Mkomazi, lan Taman Nasional Tsavo, pesisir Samudra Hindia, taman simpanse lan gorila ing Tanzania Kulon, Rwanda, lan Uganda minangka kunci lan sumber daya wisata regional utama sing dituduhake ing antarane negara anggota EAC.

Dewan pariwisata lan margasatwa EAC nyetujoni tanggal 15 Julith ing taun iki, Expo Pariwisata Regional EAC (EARTE) sing bakal dianakake negara mitra kanthi puteran.

Tanzania dipilih dadi tuan rumah EARTE pertama kanthi tema "Promosi Pariwisata Tangguh kanggo Pembangunan Sosial-Ekonomi Inklusif." Expo ditutup awal minggu kepungkur.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar

Share to...