Australia Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara budaya Tujuan Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Trending Inggris USA

Pengadilan London mrentahake ekstradisi Julian Assange menyang AS

Pengadilan Inggris mrentahake ekstradisi Julian Assange menyang AS
Pengadilan Inggris mrentahake ekstradisi Julian Assange menyang AS
ditulis dening Harry Johnson

Dina iki, Pengadilan Westminster Magistrates 'London ngumumake prentah resmi kanggo ekstradisi pangadeg Wikileaks, wartawan kelahiran Australia, Julian Assange, menyang Amerika Serikat ing ngendi dheweke digoleki kanthi tuduhan spionase.

Kaputusan pengadilan mbalikke keputusan sadurunge sing nolak ekstradisi menyang AS adhedhasar kahanan mental Assange sing ala. Sekretaris Dalam Negeri Inggris Priti Patel kudu menehi wewenang ekstradisi kasebut sadurunge bisa dieksekusi.

Penolakan Inggris sadurunge panyuwunan ekstradisi ditanggepi dening pengadilan sing padha ing Januari 2021. Pihak Amerika kasil bandingake keputusan kasebut kanthi nantang paseksen para ahli pertahanan, lan kanthi menehi jaminan resmi manawa Assange ora bakal dilebokake ing keamanan paling awon. rezim nalika dituntut ing AS.

Julian Assange saiki ngadhepi nganti 175 taun ing pakunjaran AS miturut biaya spionase, yen kaputusan ekstradisi ditandatangani dening Menteri Dalam Negeri Inggris.

miturut Wikipedia editor-in-chief Kristinn Hrafnsson, pengadilan Inggris iki nerbitake efektif "ukum pati" kanggo Assange dening maringaken kaputusan kanggo kang madhep hukuman urip efektif ing pakunjaran Amérika.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Tim pertahanan hukum Assange ujar manawa bakal nggawe perwakilan menyang Sekretaris Patel, njaluk kesempatan kanggo banding marang perintah pengadilan. Pengacara kasebut ujar manawa bisa banding menyang Pengadilan Tinggi, sanajan sekretaris menehi ekstradisi kasebut.

Assange, sing misuwur amarga aktivisme pro-transparansi organisasi lan nerbitake dokumen rahasia sing bocor, sing wis mbukak rahasia peteng ing pirang-pirang pamrentah, wis ditahan ing Inggris wiwit April 2019.

Dheweke ditahan ing pakunjaran Belmarsh kanthi keamanan dhuwur, sing diarani "British Guantanamo" amarga perane minangka situs tahanan para penjahat sing paling mbebayani ing Inggris. Dheweke sadurunge ngenteni pitung taun dikunci ing kedutaan Ekuador ing London, sadurunge pamrentah anyar ing Quito mbatalake asylume. 

Sajrone pengasingan dhewe ing kedutaan, AS mbebasake kasus kasebut marang Assange lan ngajokake panjaluk menyang Inggris supaya nyerahake dheweke kanggo dituntut.

Tanggal 23 Maret, Assange nikah karo Stella Moris, lan duwe anak loro. Upacara iki ditindakake ing njero pakunjaran, lan mung sawetara wong sing diidini rawuh. 

Assange wis mbantah kabeh tuduhan marang dheweke, karo tim pertahanan hukum dheweke argue yen dheweke ora ana ing yurisdiksi AS nalika Wikileaks nerbitake trove kabel Departemen Luar Negeri lan dokumen Pentagon sing nggambarake kejahatan perang sing ditindakake dening pasukan AS ing Afghanistan lan Irak lan wis melu jurnalisme rampung legal.

Dheweke uga nolak tuduhan konspirasi kanggo hack komputer Pentagon, kanthi negesake manawa kasus kasebut adhedhasar kesaksian sing discredited saka penjahat Iceland sing dihukum.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...