Pengunjung China Nggawe Pariwisata Rusia

Pengunjung China Nggawe Pariwisata Rusia
Pengunjung China Nggawe Pariwisata Rusia
ditulis dening Harry Johnson

Wiwit saka pungkasan taun 2023 lan terus menyang kuartal pisanan 2024, ana peningkatan sing nyata ing jumlah turis China sing ngunjungi Rusia kanggo tujuan wisata.

Miturut laporan paling anyar saka Asosiasi Operator Tur Rusia (ATOR), Rusia ngalami "peningkatan signifikan ing pariwisata internasional" sajrone telung wulan awal 2024, kanthi jumlah total turis manca ngunjungi negara luwih saka telung kaping dibandhingake karo periode sing cocog ing taun sadurunge.

ATOR pratelan yen kira-kira 219,000 kedatangan internasional menyang Rusia wis didokumentasikake kanggo periode wektu kasebut. Iku uga nyatakake yen meh setengah saka tekane iki minangka pengunjung Tionghoa. Ing kuartal pisanan 2024, warga Tionghoa nyathet meh 100,000 lelungan sing ana gandhengane karo pariwisata. Sadawane taun 2023, meh 200,000 kunjungan kasebut didaftar.

Turkmenistan, Turki, Jerman, lan Uni Emirat Arab (UAE) ana ing antarane limang negara paling dhuwur babagan kunjungan turis menyang Rusia.

Laporan kasebut nuduhake yen sajrone nem wulan awal taun sadurunge, mayoritas pengunjung saka China menyang Rusia utamane turis bisnis. Nanging, wiwit saka pungkasan taun sadurunge lan terus menyang kuartal pisanan 2024, ana paningkatan nyata ing jumlah turis Cina sing ngunjungi Rusia kanggo tujuan wisata.

Wiwit wiwitan taun 2000-an nganti wiwitan pandemik COVID-19 global, China dadi panyedhiya utama turis mlebu ing Rusia amarga ora ana visa kanggo klompok turis. Kajaba iku, pengunjung saka China terus-terusan rangking paling dhuwur babagan biaya kanggo kegiatan pariwisata ing antarane wisatawan manca ing Rusia.

Nanging, susunan klompok kasebut ditahan ing taun 2020, amarga watesan pandemi. Taun kepungkur, urip maneh program bebas visa kanggo kelompok, bebarengan karo introduksi layanan e-visa ing antarane negara loro, nduweni peran penting kanggo nguatake pariwisata China menyang Rusia.

Panguwasa pariwisata Rusia ngarep-arep yen implementasi visa elektronik lan tambah akeh permintaan saka Asia bisa nyebabake wutah sing signifikan ing jumlah turis sing ngunjungi Rusia ing 2024. Kamentrian Pembangunan Ekonomi Rusia wis nemtokake target kanggo narik 16 yuta pengunjung internasional mlebu. ing taun 2030, utamane saka 17 negara prioritas ing Timur Tengah lan Asia.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...