Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality Rapat (MICE) News Thailand Pariwisata News Wire Plancongan

Rapat Menteri Pariwisata APEC diatur

gambar duweni saka APEC

Otoritas Pariwisata Thailand dikonfirmasi siap dadi tuan rumah Rapat Menteri Pariwisata APEC kaping 11 ing Bangkok.

Otoritas Pariwisata Thailand ngonfirmasi siap dadi tuan rumah Rapat Menteri Pariwisata APEC kaping 11 lan 60th. APEC Rapat Kelompok Kerja Pariwisata ing Bangkok wiwit 14-20 Agustus 2022. Acara kasebut bakal dirawuhi luwih saka 300 menteri lan pejabat saka ekonomi anggota APEC.

HE Pak Phiphat Ratchakitprakarn, Menteri Pariwisata lan Olahraga Thailand, ngendika: “Iki sepisanan Thailand bakal dadi tuan rumah rapat menteri babagan pariwisata ing 21 negara anggota APEC, sing samesthine bakal dirawuhi luwih saka 300 menteri lan pejabat. Rapat kasebut bakal dianakake kanthi pendekatan 'Low-carbon' miturut konsep "Wisata Regeneratif" sing nyengkuyung Recovery sustainable pasca-pandemi."

Konsep "Wisata Regeneratif" fokus ing pendekatan holistik kanggo ngembangake lan ningkatake pariwisata kanthi nggatekake kabeh dampak sing bisa ditindakake ing lingkungan, budaya, lan cara urip lokal.

Saliyane pemugaran papan wisata, strategi kasebut negesake pangembangan pariwisata sing lestari kanthi ngimbangi jumlah turis sing cocog karo atraksi kasebut, lan sing luwih penting, prioritas nyedhiyakake kualitas lan konsistensi layanan tinimbang jumlah wisatawan. Tujuane uga kanggo nyengkuyung masyarakat lokal kanggo melu lan entuk manfaat saka pariwisata sing inklusif lan adil, lan kanggo ngrangsang kesadaran babagan pelestarian budaya lan lingkungan.

Iki selaras karo Model Ekonomi Bio-Circular-Green utawa BCG Government Royal Thai, sing digunakake kanggo nylametake industri pariwisata Thailand kanthi tujuan kanggo lelungan sing aman, inklusif, lan lestari. Model Ekonomi BCG nggunakake kekuwatan Thailand ing babagan keanekaragaman hayati lan kasugihan budaya lan selaras karo Tujuan Pembangunan Lestari (SDGs) Perserikatan Bangsa-Bangsa.

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Iklan: Metaverse kanggo bisnis - njupuk tim sampeyan menyang metaverse

"Minangka tuan rumah APEC 2022, Thailand ngarahake nerusake Rekomendasi Kebijakan APEC babagan Pariwisata Regeneratif kanggo mbukak dalan kanggo masa depan pariwisata ing wilayah Asia-Pasifik. Thailand mesthi bakal nggunakake rekomendasi kasebut minangka titik wiwitan kanggo perencanaan kebijakan pariwisata sing dibangun ing konsep pariwisata lestari kanggo mbantu nyegerake sektor pariwisata kita sing kena pengaruh pandemi COVID-19, ”ujare Pak Phiphat.

Kanthi njamin pangembangan sumber daya alam sing lestari lan partisipasi saka masyarakat lokal kanthi tujuan kanggo distribusi pendapatan nyata kanggo masyarakat lokal, konsep 'Regeneratif Pariwisata' diajab bisa entuk manfaat kanggo ekonomi anggota APEC ing pemulihan pariwisata pasca-pandemi. Kajaba iku, iki bakal mbantu nggayuh tujuan kanggo nggedhekake pariwisata kanggo lingkungan sing luwih apik, kreatifitas sosial sing luwih akeh, lan kawruh kearifan lokal sing luwih dhuwur, lan pungkasane mbantu nyengkuyung warga lokal kanthi lapangan kerja lan mata pencaharian sing luwih apik.

Iki nggambarake tema Thailand kanggo hosting APEC 2022, yaiku "Open. Nyambung. Balance.”

Saliyane rapat lan kelompok kerja para menteri pariwisata APEC, uga bakal ana kegiatan paralel kayata, seminar akademik kanthi topik "Co-Creating Regenerative Tourism", lan wisata sing ana ing sekitar tlatah Talat Noi sing bersejarah ing Bangkok, lan Nakhon Pathom. Model Sampran. Iki ditujokake kanggo menehi peserta acara kesempatan kanggo ngalami wisata komunitas sing cocog karo konsep "Regeneratif Wisata".

"Atas jenenge wong Thai, Thailand siap dadi tuan rumah sing apik lan nampilake inisiatif Pariwisata Regeneratif kita marang para menteri lan pejabat saka ekonomi anggota APEC sajrone Rapat Menteri Pariwisata APEC lan rapat-rapat sing gegandhengan," tutup Pak Phiphat.

Konferensi pers kasebut uga dirawuhi dening Pak Choti Trachu, Sekretaris Tetap Kementerian Pariwisata lan Olahraga; Bapak Yuthasak Supasorn, Gubernur TAT; lan eksekutif lan pejabat saka Kementerian Pariwisata lan Olahraga, Kementerian Luar Negeri, Kementerian Ekonomi Digital lan Masyarakat, TAT, Biro Konvensi lan Pameran Thailand (TCEB), Wilayah sing Ditunjuk kanggo Administrasi Pariwisata Lestari (DASTA), lan Departemen Humas Pemerintah.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...