Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Rusia Keslametan Teknologi Pariwisata Wisata transportasi News Wire Plancongan Trending Ukraine USA

Rusia ngandhani maskapai supaya sinau mabur wuta

Rusia ngandhani maskapai supaya sinau mabur wuta
Rusia ngandhani maskapai supaya sinau mabur wuta
ditulis dening Harry Johnson

Regulator industri penerbangan sipil Rusia, Badan Pengangkutan Udara Federal, uga dikenal minangka Rosaviatsiya, dilaporake mrentahake maskapai Rusia supaya sinau mabur pesawat kasebut tanpa ngandelake layanan navigasi satelit Global Positioning System (GPS) AS.

Regulator Federal wis menehi pitunjuk marang maskapai nasional supaya nyiapake kanggo ngatasi tanpa GPS sawise laporan Maret dening Badan Keamanan Penerbangan Uni Eropa (EASA), sing ngelingake babagan tambah akeh kasus jamming lan spoofing sinyal sistem sawise 24 Februari - dina Rusia ngluncurake perang. agresi ing Ukraina.

Gangguan kasebut nyebabake sawetara pesawat ngganti dalan utawa tujuan amarga pilot ora bisa nindakake pendaratan sing aman tanpa GPS, EASA wis kabaripun ngandika.

Miturut Rosaviatsia, maskapai nasional kudu ngevaluasi risiko kerusakan GPS lan menehi latihan tambahan kanggo para pilot babagan cara tumindak ing kahanan kaya ngono. Para kru uga dilaporake supaya langsung ngandhani kontrol lalu lintas babagan masalah apa wae karo sistem navigasi satelit. 

Paling kamungkinan sanadyan, alesan nyata konco bebaya regulator iku kamungkinan banget layak saka Rusia kang Cut mati saka layanan GPS minangka bagéan saka paket sanksi Western dileksanakake ing Federasi Rusia liwat unprovoked brutal invasi sawijining negara tanggané.

Sinyal GPS ora mung siji-sijine sumber informasi babagan lokasi pesawat ing sembarang wektu. Kru uga bisa ngandelake sistem navigasi inersia pesawat, uga sistem navigasi lan kebangkrutan adhedhasar lemah, ujare agensi kasebut.

Rosaviatsia banjur njlentrehake manawa "pedhot saka GPS utawa gangguan kasebut ora bakal mengaruhi safety penerbangan ing Rusia."

Miturut lapuran kasebut, surat saka agensi kasebut kudu dianggep minangka 'mung rekomendasi' lan ora dadi larangan kanggo nggunakake GPS dening maskapai Rusia.

Sawetara maskapai Rusia, kalebu Aeroflot lan S7, wis dikonfirmasi nampa pesen GPS-related saka pengatur lalu lintas. Nanging, dheweke negesake manawa ora nemoni masalah karo GPS sajrone rong wulan kepungkur.

Sasi kepungkur, kepala badan antariksa Rusia Roscosmos, ngelingake manawa Washington bisa uga medhot sambungan Rusia saka GPS lan ngusulake ngalih kabeh pesawat komersial negara kasebut saka GPS menyang mitra Rusia, Glonass.

Nanging, bisa uga ditindakake amarga pesawat Boeing lan Airbus, utamane digunakake dening operator Rusia, dirancang kanggo ndhukung teknologi GPS.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...