Sugeng rawuh ing Bali lan Biaya Pariwisata Anyar ujar Asosiasi Hotel Bali

gambar duweni saka Bali Hotels Association
gambar duweni saka Bali Hotels Association
Avatar saka Linda Hohnholz
ditulis dening Linda Hohnholz

Bali wis ngenalake retribusi pariwisata anyar Rp150,000 sing diwiwiti ing dina Valentine, 14 Februari 2024.

Ing email sing dikirim metu dening Asosiasi Hotel Bali, referensi digawe kanggo Welcome Back to Bali situs web pamaréntah karo informasi ing inisiatif pungutan pariwisata anyar. Situs web kasebut nerangake manawa biaya wisata anyar iki dirancang kanggo menehi kontribusi kanggo njaga lan nerusake warisan budaya unik pulo kasebut nalika nguatake dedikasi kanggo pariwisata lestari.

Diwiwiti kanthi katresnan ing dina Valentine, 14 Februari 2024, pengunjung internasional menyang Bali bakal dikenani biaya sepisan Rp150,000 (US$10). Pembayaran siji-wektu iki saben kunjungan / rawuh ing Bali lan ditrapake kanggo wong diwasa lan bocah-bocah kabeh umur. 

Situs web kasebut nyengkuyung para pengunjung internasional supaya mbayar pembayaran kasebut liwat situs web Love Bali utawa App sadurunge teka. Sawise mbayar, voucer pungutan pariwisata bakal dikirim liwat email, lan kode QR bisa didownload menyang smartphone utawa dicithak kanggo dipindai ing checkpoints ing bandara Bali lan pelabuhan laut.

Saiki, pembayaran kulawarga ora bisa diproses kanthi online. Utawa, retribusi bisa dibayar nalika teka ing bandara ing Bali.

Kategori visa tartamtu dibebasake saka ragad iki, kalebu pemegang visa diplomatik lan resmi, kru angkutan, pemegang KITAS lan KITAP, visa penyatuan kulawarga, sing duwe visa emas lan visa pelajar, uga sing duwe visa non-wisata khusus.

Kanggo nduweni kualifikasi, aplikasi kudu diajukake 5 dina sadurunge tekane ing Bali lan nyukupi kritéria sing ditemtokake.

Asosiasi Hotel Bali, sing ngirim kabar babagan retribusi pariwisata anyar iki, minangka klompok profesional hotel lan resor bintang ing Bali. Anggota kalebu Manajer Umum saka 168 hotel lan resort ing Bali sing makili luwih saka 26,313 kamar hotel lan meh 31,609 karyawan ing sektor pariwisata.

About penulis

Avatar saka Linda Hohnholz

Linda Hohnholz

Editor ing pangareping kanggo eTurboNews adhedhasar ing eTN HQ.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...