Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airport Warta Breaking Travel Pelayaran Tujuan Warta Pamrentah News Pariwisata Turks lan Caicos

Kapuloan Turks lan Caicos Deleng Peningkatan Utama ing Tekane Pengunjung

ditulis dening Dmytro Makarov

Minangka sektor pariwisata mbalek maneh, Turks lan Caicos maneh mecah rekor kedatangan pengunjung, kanthi udakara 138,762 kedatangan udara lan 173,151 kedatangan kapal pesiar ing kuartal pisanan 2022. Dewan Pariwisata Kepulauan Turks lan Caicos seneng ngeculake angka awal, nuduhake yen panggonan wis Ngartekno tambah rawuh manca.

"Industri pariwisata wis siyap pulih," ujare Mary Lightbourne, Direktur Pariwisata (Akting), Dewan Wisata Turks lan Caicos. Dheweke ujar manawa kuartal pertama taun 2022 wis mantep, saben taun, ing konteks tujuan sing pulih saka penurunan sektor kasebut dening pandemi COVID-19 sajrone rong taun kepungkur.

"We are tenan buoyed dening tokoh iki, utamané ing sasi Maret, kang kritis kanggo sektor kita," ngandika Miss Lightbourne. "Kuartal pisanan, utamane Maret, sacara tradisional apik banget kanggo para turis musim dingin, lan wis ngalami owah-owahan sing kuat ing kedatangan pengunjung, meh padha karo wulan sing cocog ing taun 2019, sing ndeleng kedatangan pra-COVID sing paling apik kanggo sektor kasebut."

Air Rawuh
Kapuloan Turks lan Caicos ngalami paningkatan rata-rata kira-kira 33% ing tekan sing mampir liwat Bandara Internasional Providenciales lan FBO, mundhak saka 34,057 sing mampir ing Januari 2022 dadi 44,596 sing mampir ing Februari 2022, lan 60,109 ing Maret 2022. ditampa ing Februari taun iki Tambah pinunjul saka 44,596% taun liwat taun. Tujuan kasebut mung nampa 248 sing teka ing Februari 12,798; asil langsung saka pandemi COVID-2021 lan langkah-langkah sing ditindakake kanggo ngemot panyebaran kasebut.

Yen dibandhingake karo Februari 2020 lan 2019 - loro-lorone periode sadurunge pandemi COVID-19 - kedatangan mudhun 14% lan mundhak 7%. 138,762 persinggahan sing ditampa ing telung sasi pisanan 2022 yaiku 98% saka 140,791 persinggahan sing ditampa ing telung sasi pisanan 2019. Pasar AS terus dominasi minangka pasar sumber utama sing nuntut mayoritas total pengunjung, Januari nganti Maret 2022 .

Rawuh Cruise
Desember 2021, nalika Turks lan Caicos mbukak maneh sektor pelayaran, ana 25,573 sing teka. Iki minangka 21% saka 117,827 kedatangan sing katon ing 2019. Kapuloan Turks lan Caicos banjur nampa 173,151 pengunjung pelayaran ing telung wulan pisanan 2022, yaiku 62% saka 277,280 kedatangan pelayaran sing ditampa ing telung wulan sing padha ing 2019. nampi 27 kapal kanthi 43,035 pengunjung, dene Februari nampa 24 kapal lan 50,148 pengunjung, kanthi Maret nampa 28 kapal lan 79,968 pengunjung.

Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit AS ngangkat penasihat risiko kanggo lelungan kapal pesiar ing Maret 2022 sing nuduhake manawa langkah-langkah kesehatan masarakat ing kapal pesiar efektif lan muga-muga bisa pengaruhe luwih akeh penumpang pelayaran.

"Angka kedatangan kasebut nuduhake manawa Kapuloan Turks lan Caicos terus dadi tujuan. Kita pancen ing jangkah kanggo nambah rawuh kita ing teka minggu lan sasi, welcome kabeh tamu kita Ayu dening Alam pulo," tambah Miss Lightbourne.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar

Share to...