Belgium Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Georgia Warta Pamrentah Moldova News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Ukraine

Ukraina lan Moldova diwenehi status calon EU

Ukraina lan Moldova diwenehi status calon EU
Ukraina lan Moldova diwenehi status calon EU
ditulis dening Harry Johnson

Perdana Menteri Luxembourg Xavier Bettel ngumumake liwat tweet yen Ukraina lan Moldova diwenehi status calon Uni Eropa sajrone KTT EU dina iki.

"Dewan Eropa wis menehi status calon negara kanggo Ukraina lan Moldova. Wayahe bersejarah lan sinyal pangarep-arep kanggo wong Ukrania (sic)," tulis Perdana Menteri.

Minggu kepungkur, tawaran anggota Uni Eropa Ukraina akeh banget didhukung dening Komisi Uni Eropa, lan sadurunge dina iki, Parlemen Eropa ndhukung banget proposal kanggo menehi status calon Uni Eropa menyang Moldova lan Ukraina.

Dewan Eropa uga "mutusake kanggo ngakoni perspektif Eropa Georgia lan siap menehi status calon yen prioritas pinunjul wis ditangani," ujare Presiden Dewan Eropa Charles Michel.

Perdhana Mentri Belgia Alexander De Croo ngandika ahead saka KTT sing menehi Ukraina EU-kandidat status minangka "pesen simbolis" penting kanggo ndhukung Kiev ing kupeng perang heinous saka agresi waged dening Rusia marang Ukraina.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Presiden Ukraina Volodymyr Zelensky memuji keputusan Uni Eropa kanggo menehi status calon Ukraina, nyebat pembangunan kasebut minangka wayahe "unik lan bersejarah".

"Seneng banget muji keputusan pimpinan EU ing [KTT Dewan Eropa] kanggo menehi status calon Ukraina. Iki minangka momen unik lan sejarah ing hubungan Ukraina-EU, "tweet Zelensky.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...