Warta cepet Uni Emirat Arab

Pameran Buku Internasional Abu Dhabi kaping 31 mbukak agenda sing menarik

Pusat Bahasa Arab Abu Dhabi (ALC), bagean saka Departemen Kebudayaan lan Pariwisata - Abu Dhabi (DCT Abu Dhabi), wis ngumumake agenda kegiatan kanggo Pameran Buku Internasional Abu Dhabi (ADIBF) 2022 sing bakal teka, ing konferensi pers. dianakaké dina iki ing Yayasan Budaya Abu Dhabi.

The 31st edisi ADIBF ngumpulake luwih saka 1,100 penerbit saka luwih saka 80 negara ing luwih saka 450 macem-macem kegiatan sing nyukupi aspirasi para pamirsa, kalebu diskusi panel, seminar, sore sastra lan budaya, kegiatan Program Profesional kanggo Penerbit, lan kegiatan sing dirancang kanggo anak - kabeh presented dening ahli anjog lan akademisi.

Konferensi pers kasebut dirawuhi dening Yang Mulia Dr Ali Bin Tamim, Ketua ALC; Saeed Hamdan Al Tunaiji, Acting Executive Director of the ALC and Director of Abu Dhabi International Book Fair, and Abdul Raheem Al Bateeh Al Nuaimi, Acting General Manager at Abu Dhabi Media (ADIBF platinum partner), bebarengan karo tokoh budaya lan pecandu. Delegasi Jerman saka pameran buku Frankfurt melu ing konferensi kasebut, kalebu Claudia Kaiser, Wakil Presiden, Pameran Buku Frankfurt.

Ngandika ing konferensi kasebut, HE Dr Ali bin Tamim ngendika: "Pameran Buku Internasional Abu Dhabi minangka perwujudan saka visi luar biasa sing diatur dening pimpinan sing luar biasa - Bapa Pendiri kita, almarhum Syekh Zayed bin Sultan Al Nahyan - sing percaya yen bangunan kasebut. lan maju masyarakat diwiwiti kanthi individu sing komitmen kanggo nambah kawruh, nguwasani ilmu, lan ngasah katrampilan budaya lan kreatif.

"Pameran Buku Internasional Abu Dhabi minangka titik balik kanggo sektor budaya lokal lan luwih saka telung puluh taun, nampilake platform sing penting kanggo ngenalake budaya lan peradaban Arab lan Emirat ing jagad iki. Kanthi edisi paling anyar saka Pameran iki, kita tetep setya ngembangake pameran kasebut lan ndhukung industri penerbitan lan wong-wong sing kerja ing pameran kasebut, lan kanthi mikir kasebut, kita dadi tuan rumah para ahli, pemangku kepentingan, lan penerbit saka sak ndonya ing edisi pisanan. saka International Congress of Arabic Publishing and Creative Industries, sing dianakake minangka bagéan saka ADIBF,” HE bin Tamim mbukak.

Ing wicara virtual, Juergen Boos, Direktur Pameran Buku Internasional Frankfurt, negesake pentinge ADIBF, nggambarake minangka bobot sing abot ing industri penerbitan, nalika nyebutake yen pameran ing Jerman minangka tamu kehormatan ngemot budaya sing kuat. hubungan antarane UAE lan Jerman. Boos nambahake yen Jerman bakal melu pameran kanthi luwih saka 40 acara, kanthi panulis lan pemikir Jerman sing melu ing lokakarya saben dina, sing dikhususake kanggo sekolah lan bocah-bocah.

Kanggo bagean kasebut, Saeed Al Tunaiji njlentrehake sawetara acara lan kegiatan utama sing ditindakake ing ADIBF taun iki. "Pameran Buku Internasional Abu Dhabi bakal tetep dadi mercusuar kawruh lan kreativitas sing nglumpukake pikiran kreatif ing saubengé. Kanthi mekaten, kita ngembangake agenda kanggo edisi taun iki sing nggambarake posisi terkenal acara kasebut ing tataran Arab lan jagad, "ujare.

Louvre Abu Dhabi bakal dadi bagian saka pameran taun iki, dadi tuan rumah seminar lan diskusi panel sing nggabungake sawetara tamu sing paling misuwur saka ADIBF 2022, kayata penyair lan kritikus Siria Adonis; Guido Imbens, sing dianugerahi setengah saka Bebungah Nobel Ekonomi 2021; Prof. Roger Allen, panliti Barat ing sastra Arab modern; Prof. Homi K. Bhabha, Profesor Humaniora lan pimpinan pamikiran babagan teori kolonial lan pasca kolonial, Universitas Harvard; Prof. Muhsin J. al-Musawi, Profesor Sastra Arab lan Perbandingan ing Universitas Columbia ing New York; lan Brent Weeks, ing New York Times penulis paling laris saka wolung novel fantasi, bebarengan karo sawetara penulis, pemikir, lan tokoh budaya sing misuwur ing donya.

Serangkaian pameran seni ana ing agenda ing pameran taun iki, utamane, pameran kaligrafi Jepang terkenal Fouad Honda sing bakal menehi cahya babagan persimpangan antarane budaya Arab lan Jepang liwat kaligrafi Arab. Pengunjung uga bakal bisa nikmati pilihan diskusi panel, uga sore puisi, sastra, lan budaya, sing bakal nggabungake para intelektual Arab, Emirat, lan internasional sing unggul.

ADIBF 2022 uga bakal dadi tuan rumah Kongres Internasional Penerbitan Arab lan Industri Kreatif - acara pisanan ing donya Arab, sing bakal ngrembug babagan tren paling anyar babagan penerbitan, lan nyorot pentinge penerbitan digital kanthi sudut khusus.

ADIBF uga nganakake program pendhidhikan sing bakal target siswa saka macem-macem kelas lan kelompok umur. Program kasebut bakal melu para siswa ing sawetara panel diskusi lan lokakarya, supaya bisa njelajah model inspirasi lan praktik paling apik akademisi, sing bakal mbantu ningkatake kreativitas dhewe, ngembangake potensi intelektual, lan nggedhekake kawruh babagan macem-macem kunci. topik. Sesi kasebut bakal disiarkan langsung menyang sekolah lan universitas, lan sawetara acara bakal dianakake ing institusi akademik kasebut, kalebu ing Universitas New York Abu Dhabi lan Universitas Khalifa.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar