Kabar Kawat

Infeksi COVID-19 Afrika terus-terusan mudhun

ditulis dening editor

Infeksi wis mudhun saka luwih saka 308,000 kasus saben minggu ing wiwitan taun dadi kurang saka 20,000 ing minggu sing pungkasan 10 April. Kira-kira 18,000 kasus lan 239 tiwas kacathet sajrone minggu kepungkur, sing nuduhake penurunan 29 persen lan 37 persen yen dibandhingake karo minggu sadurunge.

Rekor mudhun, ora ana maneh

Tingkat infeksi sing sithik iki durung katon wiwit April 2020, ujare WHO. Penurunan paling dawa sadurunge yaiku antarane 1 Agustus lan 10 Oktober taun kepungkur.

Salajengipun, ora ana negara Afrika sing saiki nyekseni kebangkitan COVID-19, yaiku nalika ana kenaikan 20 persen kasus paling ora rong minggu berturut-turut, lan kenaikan minggu-minggu udakara 30 persen ing ndhuwur mingguan paling dhuwur sadurunge. puncak infeksi.

Tetep wae

Sanajan infeksi saya suda, penting negara tetep waspada marang COVID-19, ujare Direktur Regional WHO kanggo Afrika, Dr Matshidiso Moeti.

Bangsa-bangsa uga kudu njaga langkah-langkah pengawasan, kalebu ndeteksi varian virus kanthi cepet, nambah tes lan nambah vaksinasi.

"Kanthi virus isih nyebar, risiko varian anyar lan duweni potensi sing luwih mateni tetep, lan langkah-langkah kontrol pandemik penting kanggo nanggepi mundhak infeksi," ujare.

Peringatan musim dingin

WHO uga ngelingake babagan risiko infeksi liyane amarga musim adhem ing belahan bumi sisih kidul, wiwit wulan Juni nganti Agustus.

Gelombang pandemi sadurunge ing Afrika bertepatan karo suhu sing luwih murah, umume wong tetep ana ing njero ruangan lan asring ana ing papan sing ora duwe ventilasi.

Varian anyar uga bisa nduwe pengaruh marang evolusi pandemi, saiki wis taun katelu.

Bubar, sub-lineage anyar saka varian Omicron dideteksi ing Botswana lan Afrika Kidul. Para ahli ing negara kasebut nindakake riset luwih lanjut kanggo nemtokake manawa dheweke luwih infèksi utawa virulen.

Varian kasebut, sing dikenal minangka BA.4 lan BA.5, uga wis dikonfirmasi ing Belgia, Denmark, Jerman, lan Inggris. WHO ujar nganti saiki, "ora ana prabédan epidemiologis sing signifikan" ing antarane dheweke lan sub-garis keturunan Omicron liyane.

Timbang resikone

Nalika infeksi surut ing Afrika, sawetara negara wis wiwit nyuda langkah-langkah utama COVID-19, kayata pengawasan lan karantina, uga langkah-langkah kesehatan umum kalebu nganggo topeng lan nglarang rapat umum.

WHO njaluk pamrentah supaya nimbang risiko lan mupangat kanggo santai langkah kasebut, ngelingi kapasitas sistem kesehatan, kekebalan populasi kanggo COVID-19, lan prioritas sosial-ekonomi nasional.

Badan kasebut menehi saran supaya sistem kudu ditindakake supaya bisa ngetrapake langkah-langkah kanthi cepet yen kahanan saya tambah parah.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

Ninggalake Komentar