Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta Breaking Travel negara | wilayah Tujuan Eswatini Warta Pamrentah Hawaii News News Wire Plancongan Trending

Papan Pariwisata Afrika Launch ing Eswatini minangka jaminan anyar Sawubona lan Aloha

Lansiran ATB
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dina iki, Dewan Pariwisata Afrika wis tuwa lan saiki dadi organisasi Afrika. Sing diwiwiti ing sisih liya ndonya ing Hawaii atas jenenge Pariwisata Afrika saiki wis dadi Afrika - dikelola dening wong Afrika lan kantor pusat ing Kerajaan Afrika Eswatini. Sawubona lan Aloha lan Pariwisata Afrika sing nyambungake bagean-bagean ing donya iki. Artikel iki nyritakake critane.

Dianakake dening Kerajaan Eswatini, sekretariat Dewan Pariwisata Afrika saiki resmi kantor pusat ing Kerajaan Afrika cilik iki.

Sanajan nagara paling cilik ing daratan ing wilahan bumi kidul, lan negara paling cilik nomer loro ing Afrika bawana, Eswatini, biyen dikenal karo Swaziland, luwih saka ora duwe ukuran kanthi macem-macem atraksi lan kegiyatan.

Minangka salah siji saka sawetara monarki isih ing Afrika, budaya lan warisan wis rumiyin engrained ing kabeh aspek gesang Swazi, njupuk pengalaman iso lali kanggo kabeh sing ngunjungi. Uga ing sugih budaya, ing grapyak banget saka wong ndadekake kabeh pengunjung aran saestu sambutan lan banget aman. Tambah menyang sing nggumunke pemandangan saka gunung lan lembah, alas lan dataran, plus Satwa cadangan ing saindenging negara sing dadi omah Lima Agung, lan campuran narik saka festival modern lan tradisional, upacara, lan acara, lan sampeyan duwe kabeh sing paling apik babagan Afrika ing sawijining negara cilik sing apik lan apik.

Nalika Eswatini njupuk langkah sing nggumunake sajrone vaksinasi nglawan COVID-19, Kraton Eswatini sepisan maneh siyap nampani jagad iki liwat watese.

Minangka negara sing bangga karo festival tradisional, Eswatini uga nempatake dhewe ing peta kanthi festival musik jaman anyar sing apik lan acara olahraga sing diakoni sacara internasional. Minggu kepungkur iki, Otoritas Pariwisata Eswatini nampani peluncuran Tanggalan Acara 2022 ing Ibukota Mbombela ing Mpumulanga, Afrika Kidul. Akeh tuan rumah lan panyedhiya acara ing negara kasebut kalebu Rally Swazi, Rahasia Swazi, Taman Game Besar, lan Lutsango, sing nampilake program Marula, nampilake macem-macem produk sing bisa digawe saka woh Marula.

Peluncuran kasebut ditrapake kanggo turis, operator tur, entitas budaya, lan media, minangka undhangan sing nyenengake bali menyang acara budaya lan hiburan sing dinamis ing Eswatini.

Hawaii minangka simbol saka Aloha lan Pariwisata. Lha kok ana sesambungane Kraton Eswatini, karo AS Aloha Negara Hawaii?

Diluncurake maneh Dewan Pariwisata Afrika ing Eswatini

Tuan rumah ing Karajan Eswatini dening HE, Perdana Menteri Cleopas Dlamini, lan Hon. Menteri Pariwisata, Moses Vilakati, Dewan Pariwisata Afrika diluncurake maneh lan saiki kantor pusat ing negara Afrika sing cilik nanging penting iki. Eswatini dadi pusat kerjasama Pariwisata Afrika, sing pisanan ing Afrika. Dewan Pariwisata Afrika nyedhaki lan nampani kanthi tangan terbuka 54 negara merdika kanggo teka bebarengan. Acara dina iki dirawuhi dening sawetara delegasi tingkat dhuwur kalebu Hon. Philda Kereng, Minister of Tourism for Botswana.

Luwih saka sadurunge, pariwisata minangka bisnis perdamaian. Pariwisata dikelola dening wong-wong sing beda-beda budaya, kapercayan, lan latar mburi. Pariwisata Afrika sing bermarkas ing Kerajaan kasebut duwe tugas sing gedhe nanging nyenengake kanggo nggawe Afrika dadi tujuan wisata sing disenengi ing saindenging jagad.

Saiki ana ikatan antarane Kerajaan Eswatini lan Negara Bagian Hawaii ing AS. Ora mung amarga siji-sijine Negara AS sing dadi Kerajaan sadurunge gabung karo Amerika Serikat yaiku Kerajaan, nanging amarga Dewan Pariwisata Afrika asale saka Hawaii.

Ing 2017, publikasi berbasis Hawaii iki, eTurboNews, duwe situs web africantourismboard.com lan dimaksudaké kanggo netepake kanggo tujuan marketing.

Penerbit Juergen Steinmetz nyebutake situs web iki marang sawetara kanca, kalebu Dr. Taleb Rifai, mantan UNWTO Sekretaris Jenderal, marang Alain St. Ange, mantan Menteri Pariwisata ing Seychelles, marang Dr Walter Mzembi, mantan Menteri Pariwisata lan Menteri Luar Negeri kanggo Zimbabwe, lan mitra bisnise Dr Peter Tarlow.

Kanthi bantuan saka Reed Expo ing London, kamar gratis diamanake sajrone Pasar Wisata Dunia ing 2018 kanggo ngrembug babagan peluncuran Dewan Pariwisata Afrika.

Akeh menteri pariwisata lan kepala pariwisata rawuh ing acara kasebut, lan diputusake kanggo miwiti Dewan Pariwisata Afrika wiwit taun 2019 ing World Travel Market (WTM) ing Cape Town.

The Hon. Pratt, Menteri Pariwisata saka Sierra Leone, minangka sing pertama nyemangati Dewan Pariwisata Afrika, ujar, "Ayo ngumpul ing mburi Juergen lan visine supaya bisa kedadeyan." Dhukungan liyane diwenehake ing acara kasebut dening Menteri Pariwisata saka Mauritius lan wong liya ing ruangan kasebut kalebu Profesor Geoffrey Lipman saka SunX; Graham Cooke, pangadeg World Tourism Awards; lan akeh liyane saka 214 wong nekani acara.

Nalika diluncurake ing WTM Cape Town, eTurboNews wis mlebu luwih saka 1,000 anggota organisasi anyar iki. Ing Perusahaan Pemasaran Pariwisata Afrika ing Honolulu, Hawaii iki diadegaké lan pisanan tuan rumah lan dilakokno Papan Pariwisata Afrika saka Aloha Negara.

Ing April, eTurboNews tuan rumah delegasi cilik kanggo lelungan menyang Cape Town kanggo Bukak pisanan ATB. CEO ATB diwawancarai lan diangkat ing Cape Town, lan Ketua saiki, Cuthbert Ncube, dikonfirmasi seminggu sawise World Travel Market Africa.

The Hon. Moses Vilakati saka Eswatini karo CEO Dewan Pariwisata, Linda Nxumalo, rawuh ing nedha awan sing dianakake Juergen Steinmetz ing Hotel Westin ing Cape Town ing pinggir WTM Afrika ing 2019.

Juergen Steinmetz janji ing pidato pambuka ing Capetown yen dheweke mbayangake Dewan Pariwisata Afrika bakal dadi tuan rumah lan dikelola dening wong Afrika, lan minangka organisasi Afrika kanggo Pariwisata Afrika. Dheweke nambahake manawa pemasaran Papan Pariwisata Afrika ngadeg kanggo mbantu jangkauan lan pemasaran efektif kanggo anggota ATB ing Amerika Utara.

Kanthi diluncurake dina iki ing Eswatini, janji iki kawujud lan bab anyar organisasi iki muncul.

Pikiran dening Pendiri Dewan Pariwisata Afrika Juergen Steinmetz:

Juergen Steinmetz

Steinmetz ujar dina iki: "Papan Pariwisata Afrika saiki wis diwasa lan siyap njupuk jagad Pariwisata Afrika kanthi badai. Kabeh kita ing eTurboNews, kalebu sing ndhukung ATB wiwit wiwitan, bangga banget ndeleng ATB diluncurake ing wektu sing tepat. COVID-19 ora mandheg maneh kanggo njelajah Afrika maneh. Peluncuran iki uga bakal teka ing wektu nalika jagad kudu dielingake manawa pariwisata minangka penjaga perdamaian.

Steinmetz, sing saiki dadi Ketua ing World Tourism Network, organisasi global kanthi anggota ing 128 negara, nambahake: "Kita ing WTN saiki wis siyap nggarap ATB kanthi dhasar sing padha. MOU ana ing karya kanggo loro organisasi kanggo muter peran global bebarengan ing mangsa World Tourism.

Steinmetz, Nanging, ngelingake anggota ATB supaya Dewan Pariwisata Afrika kalebu kabeh wong. "Minangka aku ndhukung kabeh sing ditindakake ATB minangka organisasi Afrika, aku duwe kepinginan supaya ATB kalebu kabeh, ora mung kanggo wong Afrika. ATB kudu nuduhake donya sisih apik saka masyarakat mbukak sing nampa lelungan saka ngendi wae, saka sembarang ras, agama, gender, lan orientasi seksual.

"Penting kanggoku manawa karya akeh, kalebu stafku dhewe ing Honolulu, diakoni lan diapresiasi. Kita kabeh kerja keras kanggo nyerahake kerangka kerja sing mapan menyang kanca lan pimpinan ing Afrika. Mung kerja tim sing ndadekake Dewan Pariwisata Afrika entuk visibilitas sing pantes. Kerja tim iki kudu terus, lan kita siyap kerja bareng karo ATB.

Steinmetz ngajak pimpinan ATB anyar kanggo ngenali lan njaga dhasar sing ditindakake dening para pendiri, kalebu posisi situs web sing wis mapan, akeh kekancan, lan hubungan global sing dikenalake menyang Dewan Pariwisata Afrika.

“Secara khusus, aku arep matur nuwun marang Hon. Menteri saka Eswatini kanggo dhukungan. Dheweke ana ing ATB wiwit wiwitan, nalika dheweke nampa undhanganku nalika nedha awan peluncuran awal ing CapeTown ing Hotel Westin lan ing sisih pinggir WTM ing 2019. Dheweke ndhukung sanajan sadurunge milih Cuthbert Ncube minangka Ketua pisanan lan saiki. ATB.

"Aku pengin matur nuwun marang Dmytro Makarov, Alain St. Ange, lan Dr. Peter Tarlow sing lelungan karo aku menyang Afrika Kidul ing 2018 kanggo wawancara karo pimpinan ATB potensial sing wis setya karo ATB nganti pirang-pirang taun. Aku ngelingi dhukungan gedhe Peter sajrone krisis ing Afrika Timur sing mbantu tujuan kasebut kanggo entuk pesen sing efektif kanggo nyuda.

“Aku arep ngucapake matur nuwun sing gedhe Tony Smith I-Free Group ing Hong Kong, sing dadi sponsor pisanan kita. Dheweke menehi atusan kertu SIM kanthi label ATB sing bener ing saindenging Afrika nalika diluncurake WTM ing Cape Town. Dheweke uga nyeponsori nedha bengi pisanan kita ing Cape Town.

"Uga matur nuwun kanggo Dov Kalmann saka Pasar Pariwisata Terranovag lan Consultancy Ltd ing Israel sing gabung kita ing Cape Town.

"Aku nggawe akeh kanca Afrika anyar, lan aku rumangsa diberkahi. Matur nuwun Zine Nkukwana saka Afrika Kidul sing tansah ngadeg ing ATB matur nuwun Joseph Emeka Kafunda saka Namibia, lan koresponden sing wis suwe kanggo eTurboNews ing Tanzania Apolinary Tairo lan Tony Ofungi ing Uganda, mung kanggo jeneng loro. Ana akeh kanca sing apik tenan, kalebu Faouzou Deme saka Senegal, Linda Nxumala saka Eswatini, Arvind Nayer saka Zimbabwe, Hon. Najib Balala saka Kenya, sing wis ndhukung Dewan Pariwisata Afrika ing pirang-pirang kesempatan.

"Aku khusus pengin matur nuwun marang Dr. Taleb Rifai, sing asring ngelingake kita, kita kabeh saka Afrika. Dheweke wis dadi mentor kanggo kita kabeh wiwit wiwitan.

Graham Cook ing Diskusi ATB ing London 2018, Photo courtest: BreakingTravelNews

“Aku uga matur nuwun marang Prof. Geoffrey Lipman, lan para Menteri saka Sierra Leone, Kenya, Mozambik, lan Mauritius. Aku pengin matur nuwun marang kepala dewan pariwisata sing dadi bagian saka ATB wiwit wiwitan, utamane saka Uganda, Cabo Verde, St Helena, Tunisia, Mesir, Rwanda, Tanzania, Ghana, Senegal, Nigeria, Gambia, lan Sudan, mung kanggo jeneng sawetara. Aku arep matur nuwun marang Graham Cooke saka World Travel Awards, Hon. Edmund Bartlett saka Jamaika, lan mesthi, Dr. Walter Mzembi sing diijini ngomong sawetara tembung ing acara dina iki.

Amarga keterbatasan teknis, Juergen Steinmetz ora bisa langsung ngomong babagan acara dina iki, nanging ngirim umpan balik marang Ketua lan Dr. Mzembi sing ngandika atas jenenge mantan Dewan Eksekutif.

Ketua ATB Cuthbert Ncube
Cuthbert Ncube minangka Ketua Dewan Pariwisata Afrika

Ketua Cuthbert Ncube ngaturake alamat ing ngisor iki:

Sumangga kula ngaturaken sugeng sonten lan sugeng rawuh dhumateng panjenengan sedaya.

Iku minangka pakurmatan mutlak kanggo ana ing Kraton Eswatini sing Indah. Iku tansah bungahaken kanggo kene lan njupuk ing kaendahan apik lan Hospitality anget saka wong Eswatini.

Aku seneng ndeleng saben wong ing kene sore iki. Iku wis dina dawa, lan aku duwe kesempatan kanggo ketemu lan salam sawetara saka sampeyan sadurungé esuk sak Expo.

Kita kabeh ngerti, sektor pariwisata ditondoi dening patemon, sesambungan, lan mingling, lan iki sing bakal kita tindakake ing dina iki.

Sapa sing bisa nglalekake wektu sing ngganggu nalika ana wong batuk lan mlayu. Ora salaman, ora ngrangkul, lan sampeyan kudu njaga jarak. Nanging ing kene kita ana ing kene, lan kanthi sih-rahmat saka Gusti Allah, paling ora kita bisa salaman lan ngrangkul gedhe ing tradisi khas Afrika! Kabeh wis bali normal sedulurku!

Nanging supaya aku nggawa sampeyan bali kanthi sawetara nomer.

Sadurunge pandemi, Lelungan lan Pariwisata duwe kontribusi paling dhuwur miturut sektor kanggo ekspor layanan donya, sing makili US $ 2.9 triliun menyang PDB global ing taun 2019 lan 300 yuta pakaryan ing ndonya, miturut UNWTO perkiraan.

Kajaba iku, nganti krisis COVID-19, sektor pariwisata dadi salah sawijining bagean ekonomi sing paling cepet tuwuh ing saindenging jagad.

Pariwisata nggambarake udakara 8.5 persen PDB Afrika lan makaryakke sekitar 24 yuta wong.

Ing taun 2019, ana luwih saka 1.5 milyar turis ing saindenging jagad, lan sektor lelungan lan pariwisata wis tuwuh dadi proporsi sing meh gedhe banget nganti gagal kanggo akeh ekonomi.

Nanging apa iku.

Pandemi COVID-19, sing durung tau ana ing skala kasebut, wis nggawe risiko 100 nganti 120 yuta, akeh ing perusahaan mikro, cilik, lan menengah.

Akeh proyek sing ana risiko dianakake para pemuda lan wanita sing ndadekake klompok-klompok sing terpinggir iki kanthi resiko ekonomi sing luwih gedhe. 

Saiki, ekspor pariwisata internasional nyumbang 7% saka perdagangan barang lan jasa global, utawa US $ 1.7 triliun ing 2018 miturut UNWTO perkiraan.

Ing wiwitan pandemi, Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) kira-kira yen ambruk sajarah ing lelungan internasional iki bisa nyebabake mundhut saka US $ 910 milyar nganti US $ 1.2 triliun ing ekspor lan 850 yuta kanggo 1.1 milyar kedatangan turis internasional.

Akibaté, investasi asing langsung (FDI) global uga ambruk ing 2020, mudhun 42% saka US $ 1.5 triliun ing 2019 dadi kira-kira US $ 859 milyar, miturut Komisi Perdagangan lan Pembangunan PBB (UNCTAD).

Angka-angka kasebut pancen nguciwani.

Nanging, musim gugur ora padha ing saindenging wilayah, Afrika nyathet penurunan 18% (saka US $ 45.37 milyar ing 2019 dadi kira-kira $ 37.20 milyar ing 2020) dibandhingake karo minus 46% ing Amerika Utara, contone.)

Amarga owah-owahan sing diantisipasi iki, sawetara segmen sing bisa dijanjekake bisa uga kudu diinvestasi, kalebu pariwisata domestik, regional, lan kontinental amarga pariwisata jarak jauh samesthine bakal luwih suwe kanggo pulih.

Winston Churchill misuwur ngandika, "Aja nganti krisis sing apik ilang.” Dheweke bener. Pandemi kasebut bisa uga nyebabake krisis global, nanging uga mbukak akeh kesempatan kanggo sektor pariwisata Afrika.

Kita, minangka Afrika, saiki wiwit ndeleng potensial saben tujuan sing nggumunake, utamane yen kita pasar dadi siji. Kita wiwit ndeleng Afrika minangka omah tenaga pariwisata sing bisa bersaing karo wilayah liyane ing saindenging jagad.

Kita duwe Serengeti lan Kilimanjaro ing Tanzania sing ora bisa dilalekake, Air Terjun Victoria sing megah ing Zimbabwe, Delta Okavango sing mulya ing Botswana, Taman Nasional Kruger ing Afrika Kidul, pesisir Mozambik sing apik, kebebasan kanggo njelajah kaendahan Sierra Leone, gorila nggumunake Rwanda sing luar biasa, budaya Benin sing luar biasa sugih, srengenge srengenge sing apik banget ing Uganda - Mutiara Afrika, wilayah sing nyenengake lan sregep ing Angola, pulo Zanzibar sing nggumunake, lan mesthi pengalaman kraton wisata budaya sing sugih. Eswatini. Iki mung sawetara permata pariwisata sing ditawakake Afrika; Aku mung kasebut 14 negara, lan ana 40 tujuan luar biasa liyane sing ndadekake Afrika spektakuler.

Kita ing kene saiki amarga kita percaya yen Afrika dadi tujuan wisata siji-mandeg. Iki minangka visi ATB. Dewan Pariwisata Afrika minangka panci leleh saka negara anggota sing wis teka bebarengan kanggo nggawa sesanti iki dadi kasunyatan. Apa sing kedadeyan ing Eswatini dina iki, ing pimpinan Hon. Dhukungan Moses Vilakati, minangka bukti apa sejatine kolaborasi kasebut.

Hon. Vilakati, minangka wakil saka ATB, matur nuwun lan pamrentah Eswatini saka telenging ati. Kawula wonten ing mriki amargi keparenga panjenengan.

Aku uga pengin matur nuwun marang rekan-rekanku sing mulya, para menteri pariwisata saka negara-negara Afrika sing beda-beda, sawetara sing saiki ana ing kene, sing kanthi ati-ati menehi dhukungan marang ATB ing pirang-pirang cara.

Kula ugi ngaturaken agunging panuwun dhumateng Panitia Pelaksana ATB, ingkang sampun dados garwa sesarengan nyekaraken dinten punika, mliginipun dhumateng patron Dr. Taleb Rifai, saha pendiri Juergen Steinmetz.

Kita ora bakal teka ing kene yen ora amarga upaya, dhukungan, lan komitmen kabeh Duta Besar ATB saka kabeh Afrika, aku ora bisa nyebutake jeneng saben wong, nanging aku pancen utang marang sumbangan sing terus diwenehake. ATB. Para duta ingkang kinurmatan, kula ngaturaken salam taklim.

Nalika aku mungkasi, aku ngajak kita kabeh ing kene kanggo nggambarake kontribusi sektor kasebut menyang pemulihan sosial-ekonomi Afrika. Yen arep cepet mlaku dhewe, yen arep adoh kudu mlaku bebarengan. Afrika, ayo lelungan iki bebarengan.

Matur nuwun!

Kabeh padha sarujuk:

Dina iki dina sing apik - mula ayo nggawe saben dina luwih apik wiwit saiki.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Sugeng Juergen T Steinmetz kanggo sesanti gedhe lan efektif efforts sing pungkasanipun digawe ATB. Wis wayahe para pemangku kepentingan Pariwisata mikir kanthi positif babagan Pariwisata ora mung minangka sumber pemasukan nanging uga bagean kanggo konservasi alam lan pembangunan masyarakat lokal (Sustainable Tourism).