Presiden Dewan Pariwisata Afrika ing Ghana kanggo Memorialize End of Colonial Power

Alain St.Ange, presiden WTN
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Alain St.Ange, mantan Menteri Pariwisata, Penerbangan Sipil, Pelabuhan & Kelautan Seychelles, ana misi ing Ghana kanggo menehi tandha 100 taun tiwas Yaa Asantewaa, wanita Afrika pungkasan sing mimpin perang gedhe nglawan kekuwatan kolonial ing taun 1900.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Wong Ghana bakal ngucapke matur nuwun marang Nana Yaa Asantewaa, Ibu Ratu Asante Warrior.
  2. Aktivisme lan taktik militer dheweke nyumbang kanggo mbebasake rakyat lan negarane lan nyurung cita-cita nasionalis ing bagean liya ing sub-wilayah Afrika Kulon.
  3. Ghana bakal ngrayakake Asante Warrior Ratu Ibu kanthi cara gedhe ing tanggal 7 lan 8 November 2021.

St.Ange, Presiden Dewan Pariwisata Afrika (ATB), bakal ing Ghana gabung karo Presiden Ghana Nana Addo; First Lady Rebecca; 2. Lady Samira; Bozoma St. Yohanes; Ingkang Sinuhun Asante; MP Inggris Bellavia Ribeiro-Addy; MP Inggris Diane Abbott; MP Inggris Dawn Butler; MP Inggris Abena Oppong-Asare; lan Angelique Kidjo, penyanyi-penulis lagu, aktris, lan aktivis Beninese sing menang Penghargaan Grammy; uga mentri Ghana lan pejabat pemerintah kanggo Ghana acara tandang 100 taun warisan saka Nana Yaa Asantewaa kanggo matur nuwun kanggo dheweke keberanian, ketahanan, lan keberanian.

"Warga Ghana bakal ngucapke matur nuwun marang Nana Yaa Asantewaa, Ibu Ratu Asante Warrior, sing aktivisme lan taktik militer nyumbang kanggo mbebasake bangsa lan negarane. Perané ing Ghana nyurung cita-cita nasionalis ing bagéan liya ing sub-wilayah Afrika Kulon, sing njalari akèh negara éntuk kamardikan. Ghana bakal ngrayakake Ibu Ratu Asante Warrior ing tanggal 7 lan 8 November 2021, "ujare komunike saka Ghana.

"Konfirmasi rawuh dening papat anggota parlemen saka Inggris, nambahake dhaptar dhuwur saka kapribaden tingkat dhuwur sing bakal rawuh ing acara Ghana taun iki. Papat anggota parlemen wanita minangka panyengkuyung kuat hak-hak wanita lan kabutuhan kabeh wanita kanggo munggah ing ndhuwur ing upaya sing dipilih. Kapercayan babagan pemberdayaan wanita cocog karo tema, 'Merayakan Simbol Keberanian lan Ketangguhan,'” Dentaa Amoateng MBE nuduhake.

"Kita bangga bisa ngrameke Ghana taun iki, amarga Ghana ngurmati Yaa Asantewaa sing gedhe, kanthi tema sing dipilih Ghana. Pancen, kontribusi wanita kulit ireng ora bisa diremehake, saka Yaa Asantewaa nganti Wakil Presiden AS Kamala Harris, wanita pertama lan wong kulit ireng pisanan sing nyekel jabatan kasebut. Iki wektu kanggo ngangkat wanita ireng, "Presiden lan CEO NAACP, Derrick Johnson, ngandika ing layang kanggo GUBA.

NAACP ngumumake yen gabung karo GUBA kanggo ningkatake kesadaran babagan kematian ibu lan janji bakal kerja sama karo GUBA kanggo mesthekake yen wanita ireng urip, berkembang, lan sukses ing kabeh aspek urip.

2021 nandhani persis 100 taun tiwas Yaa Asantewaa, wanita Afrika pungkasan sing mimpin perang gedhe nglawan kekuwatan kolonial ing taun 1900, ing ngendi dheweke dadi Panglima Asante Kakaisaran sing kuat.

Uga samesthine ing Ghana akhir minggu iki yaiku Angelique Kidjo, pemenang Grammy Award sing menangake penyanyi-penulis lagu, aktris, lan aktivis Beninese sing misuwur amarga pengaruh musik lan video musik kreatif. Ing taun 2007, majalah Time nyebut dheweke "diva utama Afrika." Angelique wis nyanyi nalika Upacara Pembukaan Olimpiade Tokyo 2020 tanggal 23 Juli 2021. Ing tanggal 15 September 2021, majalah Time wis nglebokake dheweke ing daftar 100 wong paling berpengaruh ing donya. Dheweke bakal tampil ing acara Ghana ngrayakake 100 taun Nana Yaa.

Alain St.Ange ing sisihe, diakoni minangka mantan legislator sing langsung kapilih minangka Anggota (SPPF) Majelis Rakyat sing makili La Digue ing taun 1979 lan minangka Anggota (SNP) Majelis Nasional sing makili Bel Air ing 2002 sadurunge diangkat dadi Menteri ing taun 2012 minangka salah siji saka rong teknokrat sing bakal diangkat ing njaba afiliasi partai politik. Sadurunge dijenengi Menteri, Alain St.Ange dadi Direktur Pemasaran lan CEO ing Dewan Pariwisata Seychelles. '

"Alain St.Ange minangka Menteri Seychelles sing nggampangake undhangan Kang Mulia Raja Asante dadi Tamu Kehormatan ing 'Carnival of Carnivals' ing pulo kasebut ing ngendi barisan negara sing nyengsemake melu bebarengan ing acara kasebut. ing donya karnaval. Kunjungan iki sing dijenengi 'Return to Seychelles' dening Asante King minangka sing sepisanan wiwit Raja Prempeh Ghana diasingake ing Seychelles, "ujare Communique.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar