Airlines aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Jerman News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Airbus ndhukung transformasi Angkatan Udara Jerman dadi bahan bakar penerbangan sing lestari 

gambar duweni saka Airbus
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Airbus ndhukung Angkatan Udara Jerman ing transformasi jangka panjang kanggo nambah kelestarian armada pesawat. Airbus nggarap Angkatan Udara Jerman kanggo nyedhiyakake tunjangan teknis kanggo Luftwaffe kanggo miwiti uji coba penerbangan A400M nasional kanthi muatan nganti 50 persen Sustainable Aviation Fuel (SAF) ing wektu sing cedhak. SAF minangka bahan bakar alternatif sing bisa nyuda emisi CO2 siklus urip nganti 85 persen dibandhingake karo bahan bakar konvensional.

Kanthi mangkono, Jerman, sing duwe total 53 unit sing dipesen, dadi negara pelanggan pertama sing ngluncurake transformasi bertahap menyang SAF kanggo armada A400M operasional.

"Tujuan Luftwaffe yaiku kanggo miwiti transformasi menyang kelestarian armada. Misi dheweke dadi tugas kita."

"Kita seneng ndhukung upaya penting iki, ora mung kanggo A400M nanging kabeh armada pesawat Airbus, wiwit saka transportasi VIP nganti jet tempur," ujare Mike Schoellhorn, Chief Executive Officer of Airbus Defense and Space.

"Ngalih menyang masa depan sing luwih lestari minangka tugas dhasar saben wong. Ngalih saka minyak tanah berbasis petroleum menyang bahan bakar lestari nduweni peran gedhe ing upaya penerbangan kanggo nyuda emisi CO2. Pesawat pemerintah kita wis diresiki kanggo SAF. Makarya kanthi rapet karo industri, kita uga kepengin banget menehi sertifikasi A400M. Looking menyang mangsa kita ndhukung kabeh aktivitas kanggo introduce SAF kanggo kabeh armada kita kalebu pesawat jet cepet”, ngandika Lt.Gen. Ingo Gerhartz, Kepala Angkatan Udara Jerman.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Saliyane ndhukung aktivitas pelanggan nasional, Airbus wis miwiti peta dalan jangka panjang kanggo nggayuh 100 persen kesiapan lan sertifikasi SAF kanggo A400M.

Minangka langkah pisanan, ing taun 2022, Airbus ngrancang pesawat uji coba pesawat A400M kanthi muatan bahan bakar nganti 50 persen SAF. Penerbangan uji coba awal iki bakal ditindakake kanthi siji mesin kanggo ngevaluasi prilaku pesawat sakabèhé. Sawise sukses pesawat siji-mesin iki, Airbus ngarep-arep bakal nerusake patang uji coba mesin ing taun 2023.

Sawise kegiatan testing rampung ing basis saka papat mesin, platform A400M resmi bakal diijini kanggo pelanggan karo akses kanggo 50 persen SAF.

Salajengipun, Airbus, OCCAR lan Bangsa-Bangsa A400M melu diskusi awal kanggo ngembangake peta dalan menyang sertifikasi lan panggunaan operasional 100 persen SAF.

Iki jelas sing ora bakal kelakon sewengi. Bahan bakar jinis iki luwih dhisik kudu ditaksir sacara teknis dening pabrikan mesin sadurunge bisa miwiti tes penerbangan kanggo menehi sertifikasi mesin TP 400M kanggo 100 persen SAF. Saiki, jinis bahan bakar iki durung distandarisasi utawa diuji kanthi lengkap. Kita lagi ing tahap awal kanggo mriksa kelayakan awal, "ujare Schoellhorn. "Rencana tingkat mesin iki bakal digabungake karo aktivitas tes penerbangan sing dibutuhake ing tingkat Airbus kanggo sertifikasi A400M pungkasan." 

Sadurunge ing 2022, Airbus Defense and Space nindakake penerbangan pertama saka C295 Flight Test Bed, proyek Riset & Pengembangan European Clean Sky 2, sing tujuane nggunakake teknologi lan bahan anyar kanggo nyuda gangguan, CO2 lan NOx. Kanthi C295, Airbus uga duwe tujuan kanggo nindakake kampanye uji coba kanggo penerbangan kanthi 50 persen SAF ing 2022 lan 100 persen SAF ing 2023.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan SAF, bukak kita situs.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...