Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Tujuan Hiburan Warta Pamrentah Industri Hospitality Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Pariwisata Wisata News Wire Plancongan USA

Panggonan bersejarah sing paling kaancam ing Amerika ing taun 2022

Panggonan bersejarah sing paling kaancam ing Amerika ing taun 2022
Brown Chapel AME Church, Selma, Alabama
ditulis dening Harry Johnson

Kepercayaan Nasional kanggo Pengawetan Bersejarah dina iki mbukak dhaptar taunan sing diantisipasi 11 Panggonan Bersejarah Paling Kaancam ing Amerika.

Sewelas situs ing dhaptar 2022 minangka ilustrasi sing kuat babagan sejarah Amerika sing ekspansif.

Macem-macem budaya, sejarah, lan geografi sing disorot liwat dhaptar 2022 mbantu nggambarake kepiye crita lengkap bisa mbantu saben wong ndeleng awake dhewe ing jaman kepungkur sing akeh lapisan ing negara kita.

Dhaptar taun iki madhangi tema-tema dhasar sing wis nggawe crita bangsa kita - nggoleki kamardikan individu, panjaluk keadilan lan keadilan sing padha, desakan kanggo nduwe swara ing masyarakat, lan perjuangan sing terus-terusan kanggo nggawe impen kasebut dadi kasunyatan.

Saben taun, dhaptar iki nyorot conto penting warisan arsitektur lan budaya bangsa kita sing, tanpa tumindak lan advokasi langsung, bakal ilang utawa ngalami karusakan sing ora bisa didandani. Amarga efforts saka National Trust lan karya hasrat saka anggota kita, donor, warga prihatin, partners nirlaba lan kanggo-MediaWiki, lembaga pamaréntah, lan liya-liyane, panggonan seko ing 11 Paling dhaftar asring sih nyimpen kanggo landmark budaya penting. Ing sajarah 35 taun ing daftar 11 Panggonan Bersejarah Paling Kaancam ing Amerika, kurang saka limang persen saka luwih saka 300 papan sing sorotan wis ilang.

"Sewelas papan sing kaancam iki ngadhepi titik balik kritis lan yen ilang, kita bakal kelangan bagean penting saka crita kolektif kita," ujare Katherine Malone-France, Kepala Pengawetan National Trust. "Kanthi kalebu ing dhaptar iki, kita duwe kesempatan kanggo ngerteni pentinge lan perang kanggo nglindhungi, tinimbang ndeleng dheweke ilang saka lanskap nasional lan ilang ing memori. Liwat dhaptar taun iki, kita mbantu nggedhekake identitas Amerika liwat papan-papan sing nyritakake crita-crita sing penting banget, nanging akeh sing wis ora dilalekake utawa sengaja didhelikake. Sawise dieling-eling lan diakoni, dheweke nambah lan nambah pangerten babagan awake dhewe minangka individu lan minangka wong Amerika.

Dhaptar 2022 saka 11 Panggonan Bersejarah Paling Kaancam ing Amerika (alfabetis miturut negara/wilayah):

Brown Chapel AME Church, Selma, Alabama

Brown Chapel AME Church main peran pivotal ing pawai Selma kanggo Montgomery sing mbantu mimpin menyang wacana saka Voting Rights undhang saka 1965. Kerusakan rayap abot wis dipeksa Brown Chapel kanggo nutup lawang kanggo jemaah aktif lan ngunjungi umum kanggo mangsa foreseeable. The Historic Brown Chapel AME Church Preservation Society, Incorporated, ngupaya kemitraan, sumber daya, lan dhukungan kanggo mesthekake situs suci iki bisa terus nglayani komunitas lan bangsa minangka mercusuar pangarep-arep kanggo owah-owahan positif lan kesetaraan.

Camp Naco, Naco, Arizona

Camp Naco minangka touchstone kanggo sajarah Prajurit Buffalo lan tradisi bangga resimen militèr Black sawise Perang Sipil. Dibangun dening Angkatan Darat AS wiwit taun 1919, bangunan adobe iki mung siji-sijine sing isih ana saka 35 kemah permanen sing dibangun ing wektu kasebut ing tapel wates AS-Meksiko. Sawise kamp dibubarake ing taun 1923, situs kasebut ngliwati pirang-pirang pemilik lan ngalami vandalisme, paparan, erosi, lan geni. Kutha Bisbee saiki duwe Camp Naco lan makarya kanthi rapet karo Naco Heritage Alliance lan mitra liyane kanggo ngenali pendanaan kritis lan kemitraan kanggo mulihake bangunan kemah bersejarah lan nyegerake maneh kanggo panggunaan masyarakat, pariwisata, lan pendidikan.

Chicano / a / x Mural Komunitas Colorado

Mural komunitas Chicano / a / x sing ana ing saindhenging Colorado madhangi Gerakan Chicano / a / x nasional ing taun 1960-an lan '70-an sing nggabungake aktivisme politik karo pendidikan budaya liwat seni. Saiki, karya seni sing kuat diancam kanthi macem-macem cara, kalebu kekurangan perlindungan hukum, gentrifikasi, lan iklim Colorado sing atos. The Chicano/a/x Murals of Colorado Project ngupaya dhukungan kanggo upaya terus-terusan kanggo survey, nunjuk, nglindhungi, lan ngreksa bandha budaya penting iki.

Kapel Deborah, Hartford, Connecticut

Kapel Deborah, conto Amerika sing langka lan awal saka struktur panguburan Yahudi sing utuh, nggambarake kepemimpinan wanita sing kuat ing organisasi agama lan komunal Yahudi abad ka-19. Kongregasi Beth Israel wis njaluk ijin kanggo ngrusak struktur kasebut sanajan ana sebutan sajarah nasional lan negara. Advokat kanggo nyimpen-kalebu warga tetanggan, sarjana Yahudi, nonprofit pengawetan, Kantor Pengawetan Historic State Connecticut, lan Kutha Hartford-nyurung pemilik kanggo bisa karo stakeholder kanggo envision nggunakake anyar utawa transfer kepemilikan kanggo njamin pengawetan.

Sekolah Dasar Francisco Q. Sanchez, Humåtak, Guam

Dibangun ing taun 1953 lan dirancang dening arsitek Modernis Richard Neutra, Sekolah Dasar Francisco Q. Sanchez minangka desa siji-sijine sekolah Humåtak nganti ditutup ing taun 2011. Saiki, bangunan kasebut kosong, ora bisa digunakake, lan rusak. Walikota Humåtak Johnny Quinata, Guam Preservation Trust, lan liya-liyane nyengkuyung distribusi dana kanthi cepet saka Pamrentah Guam satemah sekolah menika saged dipunpundhut dados punjering gesanging kabudayan desa.

Situs Sejarah Nasional Minidoka, Jerome, Idaho

Ing taun 1942, pamaréntah AS meksa 13,000 wong Jepang Amérika saka Pasifik Northwest menyang panggonan sing dikenal minangka Minidoka War Relocation Camp ing deso kidul-tengah Idaho. Dina iki, peternakan angin sing diusulake ing jejere Situs Bersejarah Nasional Minidoka, sing duweni potensi kalebu konstruksi turbin ing tapak tilas kamp kasebut, ngancam bakal ngganti lanskap sing isih bisa dipisahake sing dialami wong Amerika Jepang sing dipenjara ing kana. Kanca-kanca Minidoka lan mitrane njaluk Biro Manajemen Tanah kanggo nglindhungi Situs Bersejarah Nasional Minidoka minangka papan kanggo sinau lan marasake awakmu.

Guwa Gambar, Warren County, Missouri

Dianggep salah siji saka pranala paling suci lan penting kanggo lifeways leluhur Osage ing Missouri, Picture Cave ngandhut atusan pictographs dating saka Late Woodland lan Mississippian suwé sajarah Osage. Sanajan Bangsa Osage nyoba tuku tanah sing ngemot Guwa Gambar ing taun 2021, properti kasebut didol menyang panuku anonim sing durung sesambungan karo Bangsa Osage sanajan ana upaya kanggo menjangkau. Pemimpin suku ngarep-arep kanggo nyengkuyung pemilik anyar kanggo nyedhiyakake akses menyang Bangsa Osage lan nglindhungi lan ngurmati papan suci iki.

Brooks-Park Home and Studios, East Hampton, New York

The Brooks-Park Home and Studios nyritakake crita sing menarik saka seniman Abstrak Ekspresionis James Brooks (1906-1992) lan Charlotte Park (1918-2010) ing titik kritis ing sajarah seni Amerika. Wiwit tiwas para seniman, vandalisme, satwa liar, lan pengabaian wis nyebabake struktur sing kosong lan rusak. Brooks-Park Arts and Nature Center ngarep-arep bisa kerja sama karo Town of East Hampton kanggo rehabilitasi bangunan kasebut minangka pusat seni komunitas lan alam sing ngrayakake warisan para seniman, nanging kutha kasebut kudu milih kanthi resmi kanggo nyetujoni pengawetan, lan pendanaan lan kemitraan tambahan bakal ditindakake. dibutuhake.

Palmer Memorial Institute, Sedalia, North Carolina

Didegake ing taun 1902 dening pendidik terobosan Dr. Charlotte Hawkins Brown, Palmer Memorial Institute ngowahi urip luwih saka 2,000 siswa Afrika-Amerika sadurunge ditutup ing taun 1971. Saiki, telung asrama bekas kosong lan ora aman kanggo mlebu. Departemen Sumber Daya Alam lan Budaya North Carolina, Komisi Warisan Amerika Afrika North Carolina, Divisi Situs Bersejarah Negara, Museum Charlotte Hawkins Brown, lan Kutha Sedalia ngarep-arep asrama kasebut bisa dipulihake supaya bisa dadi bagian penting maneh. saka masyarakat lan bantuan marang crita lengkap urip mahasiswa ing Palmer Memorial Institute.

Olivewood Cemetery, Houston, Texas

Digabungake ing taun 1875, Olivewood minangka salah sawijining kuburan Afrika-Amerika sing paling tuwa ing Houston, kanthi luwih saka 4,000 panguburan ing situs 7.5 hektar. Saiki, prastawa cuaca ekstrem amarga owah-owahan iklim ngrusak lan ngrusak kuburan. Nonprofit Descendants of Olivewood, Inc., wali sah ing kuburan, wis nganakake studi lengkap kanggo njlentrehake ombone ancaman lan ngenali langkah-langkah perlindungan lan mitigasi tartamtu, nanging panyengkuyung mbutuhake kemitraan lan pendanaan supaya bisa ngetrapake rencana kasebut.

Jamestown, Virginia

Situs asli saka pemukiman Inggris permanen pisanan ing Amerika Utara lan ibukutha pisanan koloni Virginia, Jamestown nggantosi meshing budaya ing Amerika Utara, saka 12,000 taun sajarah pribumi kanggo tekane pemukim Inggris lan migrasi paksa wong enslaved. saka Afrika. Riset arkeologi wis nemokake kira-kira 85 persen saka benteng abad ka-17, bukti bangunan, lan luwih saka 3 yuta artefak. Nanging saiki, munggah segara, badai, lan banjir ambalan amarga owah-owahan iklim ngancam situs asli. Jamestown Rediscovery Foundation mbutuhake mitra lan pendanaan kanggo ngetrapake rencana mitigasi owah-owahan iklim. 

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar